Odgovori: Nejasnost glede bivanja v najemu

Pregled teme
firbec velik
To je pred časom delala tudi moja najemodajalka.
Pa sem enkrat pustil službeno puško (zračko) na postelji in je nehala.
Citiraj
Odvetnik Pavel Zajc
Pozdravljeni,

z najemno pogodbo daje najemodajalec najemodajalcu nepremičnino v najem, torej v uporabo. Če s pogodbo ni dogovorjenega česa drugega (npr. souporabe), uporablja napremičnino izključno najemnik.

V pogodbi se lahko dogovori, kdaj, oziroma na koliko časa sme v stanovanje vstopati najemodajalec.

Odgovori predstavljajo splošno informacijo v zvezi z zastavljenim pravnim vprašanjem. Za natančnejši odgovor je potreben oseben razgovor in pregled dokumentacije v odvetniški pisarni.
Citiraj
Sonchek22
Pred nekaj meseci sem se odselil od doma, sem v najemu. Že lep čas se dogaja, da stanodajalka kot kaže vsak dan vstopa v hišo, kjer bivam. Jaz bivam v starejši hiši, ona pa v sosednji ki je oddaljena okoli 30 metrov. Npr. sem iskal gobice za pomivanje posode, ki sem jih jaz kupil. Ni jih bilo nikjer, potem pa mi je potegnilo da jih ona uporablja za čiščenje kopalnice... pa pustimo gobice ob strani. Sprašujem se če je normalno, da stanodajalka medtem ko sem v službi, vstopa v hišo in gospodari v njej? V uporabi imam sicer eno sobo ter skupne prostore (kopalnica, wc, kuhinja). Je to povsem normalno, ali pa gre za osebo ki ne spoštuje zasebnosti? Že ko sem se z znancem pogovarjal je rekel, da on nikoli ne bi pristal na to ravno zaradi tega, ker ne bi imel zasebnosti. Ima tudi navado odpirati okna, pa ko se je ohladilo sem ji jaz zapiral. Čez čas je od vrat sobe, kjer je okna odpirala vzela ključe, tako da le-teh nisem mogel zapreti. Ko sem pozvonil pri njej in jo prosil, če lahko okna zapre mi je zabrusila: "Saj so vrata sobe zaprta. Ti ne piha." Prvič zares bivam drugje in teh stvari še ne poznam. Torej ali je čisto normalno, da stanodajalka zahaja v hišo kadar se ji zljubi? Ali pa nemara rek "taščo je treba imeti tako daleč, da ne more priti v copatih na obisk" velja tudi za stanodajalce?
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.