Med.Over.Net

Odgovori: Dedišcina

Pregled teme
Odvetnik Pavel Zajc
Pozdravljena,

pogodba o preužitku je odplačna. Ena stranka na drugo prenese lastninsko pravico na določeni nepremičnini, druga stranka pa se zavezuje, da bo prvi stranki, preužitkarju, nudila določene dajatve in storitve. Lastninska pravica preide na prevzemnika ob podpisu pogodbe in z vpisom lastninske pravice na ime prevzemnika. Prevzemnik sme z nepremičnino razpolagati. V primeru, da prevzemnik nepremičnino odsvoji, je za izpolnitev obveznosti iz pogodbe o preužitku odgovoren tudi novi pridobitelj, če je preužitek vpisan v zemljiško knjigo. Ker je torej pogodba odplačna, nepremičnina, ki jo je oče prepisal na vašo sestro, v osnovi ne sodi v zapuščino in ni predmet dedovanja. Izjemoma je takšne vrste pogodb mogoče izpodbijati, ali uveljavljati njihovo ničnost (če npr. prevzemnik ni izpolnjeval svojih obveznosti, ali če gre za fiktivno pogodbo).

Odgovori predstavljajo splošno informacijo v zvezi z zastavljenim pravnim vprašanjem. Za natančnejši odgovor je potreben oseben razgovor in pregled dokumentacije v odvetniški pisarni.
Citiraj
Deleja
Sentra je postala lasnica ocetovega stanovanja na podlagi pogodbe o preuzitku sklenjen 5 mesecov pred njegovo Smrtjo stanovanje je ze pred zapuscinsko Prodala z Bartom o tem sploh nisva nič vedela ali imama kakšno moznost zahtevati svoj delez . Ps Koje se vlozi pritozba proti dedescini
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.