Med.Over.Net

Odgovori: Sodna izvršba

Pregled teme
ODV.Koprivsek
Spoštovani!

Sklep o izvršbi bo postal pravnomočen po izteku 8 dnevnega roka, ki ga imate za vložitev ugovora – torej 9.9.2017. Glede na to, da je ta dan sobota, ko sodišče ne dela in v kolikor bo upnik res nemudoma po prejemu nakazila v ponedeljek sodišču posredoval umik predloga za izvršbo, je možnost, da bo o izvršilnem postopku banka oz. delodajalec že obveščen s strani sodišča, majhna.

Vseeno menimo, da to ni najboljša možnost, saj lahko nastanejo težave v primeru, da upnik ne bo obvestil sodišča o plačilu in umaknil izvršbe. V tem primeru vam lahko banka oz. delodajalec ponovno trga denar na podlagi izvršilnega naslova.

Najbolje je, da plačate pred iztekom ugovornega roka in sodišču posredujete ugovor, da je dolg že plačan ali pa plačate takoj in zahtevate od upnika, da nemudoma o tem obvesti sodišče in umakne predlog za izvršbo še pred potekom roka za vaš ugovor.

S spoštovanjem,
Citiraj
Pikica87
Pozdravljeni!

Eno hitro vprašanje. Po pošti sem dne 31.8. Dobila sklep o izvršbi. Dolg bi rada poplačala preden gre vse naprej, torej v 8-ih dneh, torej kdaj je dovolj hitro?
Plačo dobim v ponedeljek 11.9., s podjetjem sem se zmenila, da takoj ko placam, poklicem in oni sporocijo sodiscu, ne vedo pa, ce je takrat sklep ze pravnomocen. Ali bo to dovolj kmalu, da zadeva ne bo sla do delodajalca oz. banke?

Po vsej verjetnosti bom sicer znesek za placilo imela ze v petek 8.9., to pa je verjetno dovolj kmalu, da podjetje izvrsbo zaustavi pravocasno? Namrec denar lahko dobim ze danes, vendar si nerafa izposojam, zato ce bo v petek oz. ponedeljek dovolj kmali, si izposojala ne bom.

Hvala za odgovor.

Lp
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.