Med.Over.Net

Odgovori: Površinska tromboza vene

Pregled teme
Andrej Šikovec
Spoštovani!

Prišlo je do vnetja povrhnje vene na podlahti. To je posledica kemičnega draženja veni, ki jo je povzročila tekočina v infuziji in draženje plastične kanile.
Zatrdlina lahko ostane celo nekaj mesecev, vendar bo slej kot prej popolnoma izginila. Hepan gel je kar primerno mazilo, čeprav ni dokazano, da bi pospešilo ozdravitev.
Citiraj
Janci
Pozdravljeni,

pred dobrima 2 tednoma sem imela ginekološki poseg v splošni anesteziji. Nad mestom, kjer je bila nameščena iv. kanula na zapestju, v področju dorzalne ulnarne vene, opažam zadnji teden povsem otrdelo in zadebeljeno veno (nad zapestnimi koščicami) dolžine 4-5 cm oz. dokler je žila vidna v podkožju. Ob dotiku je nekoliko boleča, sicer je koža nad njo nekoliko rumenkasto modrikasta. Otekline ali rdečine ni. Sicer sem zdrava. Pričela sem z aplikacijo Hepan gela po lastni presoji. Tudi sama sem zaposlena v zdravstvu, a se s podobno težavo še nisem srečala. Kaj mi svetujete? Jej potrebna nadaljna obravnava? Hvala in lep pozdrav.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.