Zobna pasta v nosečnosti

Odgovori

 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.
Možnosti

Pregled teme: Zobna pasta v nosečnosti (Razširi pogled)

Avtor: TinaGhori » 11 Sep 2017 19:19

Pozdravljeni!

Tako je. Ker je na deklaraciji navedeno "za nosečnice in doječe matere" proizvajalec tudi stoji za tem.

lep pozdrav,
Tina Ghori,mag farm
Citiraj

Avtor: Zobnamiska » 8 Sep 2017 12:58

Spoštovani!

Torej menite, da je ta zobna pasta varna, ker je deklarirana kot primerna za nosečnice in eterično olje čajevca ni problematično?

Lep vikenda vam želim!
Citiraj

Avtor: TinaGhori » 8 Sep 2017 08:47

Pozdravljeni!

Edina zobna pasta, ki je deklarirana prav za uporabo v nosečnosti in med dojenjem je tako kot ste že sami omenili Splat Organic. V nosečnosti se zaradi etičnosti ne dela nobenih kliničnih študij, kar posledično pomeni, da niso znani učinki na plod, kar pa še ne pomeni, da bo zadeva zagotovo škodovala plodu, le informacije so pomanjkljive.

lep pozdrav,
Tina Ghori, mag. farm.
Citiraj

Avtor: Zobnamiska » 7 Sep 2017 14:49

Spoštovani!
Imam precej težav z izborom zobne paste, ki bi bila varna v obdobju nosečnosti, saj praktično vsaka vsebuje kakšno izmed snovi, ki bi bile lahko škodljive (npr. triklosan, fluor, natrijev lavrilsulfat, saharin itd.) Našla sem zobno pasto Splat Organic, ki teh snovi ne vsebuje in naj bi bila primerna za nosečnice, vendar me skrbi vsebnost eteričnega olja čajevca. Za slednjega sem zasledila, da se v nosečnosti odsvetuje, ker niso znani učinki na plod. Prosim vas za nasvet, katero oziroma kakšno zobno pasto izbrati, da bo tveganje čim manjše, ker se uporabi zobne paste ne morem izogniti. Z lepimi pozdravi. ZM
Citiraj

Vrh

Na vrh