Med.Over.Net

Odgovori: Zobna pasta v nosečnosti

Pregled teme
TinaGhori
Pozdravljeni!

Tako je. Ker je na deklaraciji navedeno "za nosečnice in doječe matere" proizvajalec tudi stoji za tem.

lep pozdrav,
Tina Ghori,mag farm
Citiraj
Zobnamiska
Spoštovani!

Torej menite, da je ta zobna pasta varna, ker je deklarirana kot primerna za nosečnice in eterično olje čajevca ni problematično?

Lep vikenda vam želim!
Citiraj
TinaGhori
Pozdravljeni!

Edina zobna pasta, ki je deklarirana prav za uporabo v nosečnosti in med dojenjem je tako kot ste že sami omenili Splat Organic. V nosečnosti se zaradi etičnosti ne dela nobenih kliničnih študij, kar posledično pomeni, da niso znani učinki na plod, kar pa še ne pomeni, da bo zadeva zagotovo škodovala plodu, le informacije so pomanjkljive.

lep pozdrav,
Tina Ghori, mag. farm.
Citiraj
Zobnamiska
Spoštovani!
Imam precej težav z izborom zobne paste, ki bi bila varna v obdobju nosečnosti, saj praktično vsaka vsebuje kakšno izmed snovi, ki bi bile lahko škodljive (npr. triklosan, fluor, natrijev lavrilsulfat, saharin itd.) Našla sem zobno pasto Splat Organic, ki teh snovi ne vsebuje in naj bi bila primerna za nosečnice, vendar me skrbi vsebnost eteričnega olja čajevca. Za slednjega sem zasledila, da se v nosečnosti odsvetuje, ker niso znani učinki na plod. Prosim vas za nasvet, katero oziroma kakšno zobno pasto izbrati, da bo tveganje čim manjše, ker se uporabi zobne paste ne morem izogniti. Z lepimi pozdravi. ZM
Citiraj

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.