Odgovori: Motnja erekcije

Pregled teme
Albert VEZAL
Spoštovani!

Veliko vaših skrbi je povezanih s predstavami ali zaskrbljenimi mislimi, ki so odveč in vam jih lahko pomiri pogovor z osebno zdravnico ali urologom.
Moj del odgovora usmerjam na vaš partnerski odnos, kjer vidim mnogo možnosti, da svoje skrbi pomirite z usmerjenostjo na to, kaj pomeni deliti čustva, kaj pomeni predati se, kaj pomeni medsebojno zaupati si, biti drug drugemu varno pristanišče, in še veliko pomembnih tem v partnerstvu, ki so podlaga za polje intimnosti med dvema. To vam bo pomagalo usmeriti pozornost iz doživljanja, ki je osredotočeno na spolne organe, k širšemu in polnejšemu doživljanju odnosa. Posledično to vpliva tudi na kvaliteto spolnega partnerskega življenja.

Lep pozdrav,
Citiraj
Albert VEZAL
Težave z erekcijo so lahko iz različnih vzgibov, o katerih smo na začetku veliko pisali, tudi iz vidika urologije.
Včasih se zadeve uredijo s časom, včasih izstopimo iz stresnih načinov funkcioniranja.
Če se stanje še ni spremenilo, je smiselno obiskati urologa.

Lep pozdrav,
Citiraj
sskj
Pozdravljeni imam tezave z erekcijo, star sem 16 let.. Jutranja erekcija je kar naenkrat izginila in je nimam ze dva meseca.. Pri masturbiranju imam tezave saj penis nekako "otrdi" ampak mislim da ni toliko trd kot prej. Kaj bi to lahko bilo?
Citiraj
Albert VEZAL
Spoštovani,

Oglejte si starejše zapise na to temo:

http://med.over.net/forum5/read.php?277,6244205

http://med.over.net/forum5/read.php?277 ... sg-8511963

ali pa v iskalnik vpišite »kondom« in iščite odgovore na tem forumu.

V tehničnem smislu je en od preverjenih nasvetov "trening občutka s kondomom ob erekciji na samem", kar učvrsti občutek domačnosti s kondomom. Torej čas in navada.

Lep pozdrav,
Citiraj
b13
Matej123456789 je napisal/a:
Citiraj
Albert VEZAL
Spoštovani,

oglejte si odgovore na temo Težko do orgazma:
http://med.over.net/forum5/read.php?277,6861621

Lep pozdrav,
Citiraj
R.Stane
Lep pozdrav,
prosim za pomoč. Star sem 30 let in ko sem s punco ni prave ereakcije. Med samozadovoljevanjem je moj penis trd ko pa sem s punco je skoz mlahav. Ali bi bilo smiselno probati z modro tabletko?

Hvala za pomoč.

LP
Citiraj
Albert VEZAL
Spoštovani!

Oglejte si predhodne zapise o kondomski ED (9.2.2013, 15.11.2012).
Najbolje je, da gresta s punco skupaj h ginekologinji in se skupaj pogovorite o najprimernejši kontracepciji.

Lep pozdrav,
Citiraj
Matej123456789
Mene pa zanima moj problem. Ko imava s punco spolne odnose brez kondoma nimam nobenih težav z erekcijo in je tudi zelo močna in sam spolni odnos zelo dolgo traja(nažalost ali pa tudi ne punca ne prense nobene kemije - tabletke). Ko pa si nataknem kondom mi pa penis po parih minutah penetracije uplahne. Zaradi tega seveda kondom tudi zdrsne dol. V čem je problem napačen kondom? Hvala za odgovor ter LP!
Citiraj
Albert VEZAL
Spoštovani!
Videti je, da so se vam vse zadrege zgostile na enem mestu.

Tehnična rešitev pred zadrego s kondomom je lahko kontracepcija.

V primeru prezgodnjega izliva gre lahko za vznemirjenost in misli, ki onemogočajo sproščeno predajanje občutkom. O tem je na tem forumu že kar nekaj napisanega.

Izguba erekcije je lahko povezana z nekimi notranjimi miselnimi procesi, lahko strahom, sramom – glede nečesa v sebi ali svoje podobe do pomembne druge osebe (kako bom izpadel?, v kakšni luči se bom predstavil?, ali bom zavrnjen…?).

Eno so dogajanja v vas, prepričanja, strahovi, druge misli, filmi – zaradi preteklih izkušenj ali nekih drugih izkušenj v intimnosti, z ljudmi, s katerimi ste si ustvarili predstave o tem, kaj je bližina, navezanost… O tem bi bilo smiselno dognati, kje tiči ovira.

Drugo je, kaj se dogaja v odnosu s punco. Tu je pogovor vsekakor smiselna izbira.

Pri svojem delu vidim, da je raziskovanje tega, kar se dogaja ob zavorah v glavi, bolj učinkovito in hitreje, če se fantje tega lotijo s pomočjo. V enem ali dveh srečanjih navadno pridemo do bistva zadrege v miselnem svetu.

Verjamem pa, da je zavest o resnični ljubezni tista prava moč, ki vas bo pripeljala do pomiritve stiske.

Lep pozdrav,
Citiraj
LukaH123
Zdravo,

tudi jaz imam podobne težave pri svojih 25 letih,ko sem imel prvič spolne odnose preed nekaj leti se mi je nekj takšnega že zgodilo, potem sem imel nekaj punc v vmesnem obdobju. Sedaj pa se mi je ravno danes pripetilo, da sem med predigro povsem trd potem pa ko nataknem kondom, mi je enkrat uspelo penetrirat vendar je prišlo do prezgodnjega izliva, zato sva z punco poskusila ponovno, vendar mi je pred penetracijo uplahnil... to se mi sedaj dogaja že nekajlet in mislim da imam vedno manj želje po sexu...
Zelo sem pa frustriran, saj sem sedaj prvič z punco, ki si jo želim ljubit in resnično uživam vsako minuto v njeni družbi.

Mislim da je ideja o odkritem pogovoru res najboljša in mi bo najbolj pomagala, še bova poskušala... upam da mi uspe. drugače se bom moral oglasit pri zdravniku, po moje.
Citiraj
Albert VEZAL
Oto je napisal/a:
Spoštovani!

Ne vem, kako se je vaše vprašanje skrilo med ostalimi, vsekakor bi na vašem mestu obiskal urologa.

Lep pozdrav,
Citiraj
Albert VEZAL
Spoštovani!

O kondomski erektivni disfunkciji smo nekaj že pisali na tem forumu. (15.11.2012)
Mladi pari najbolj pogosto težavo rešujejo tako, da uporabljajo druge zaščite in kontracepcija je v tem primeru najbolj priporočljiva.
Drugi način je, da se nekako spoprijateljite s kondomom, ki očitno povzroča procese, ki posledično vplivajo na slabitev erekcije. Načini so samozadovoljevanje s kondomom, skupno vzburjanje s kondomom, doseganje izliva s kondomom brez penetracije.

Morda pri tej temi lahko pristopijo na pomoč fantje z lastnimi izkušnjami, ki so podobno težavo uspešno rešili. V splošnem pa velja načelo, da ne velja obupati in »vaja dela mojstra«, saj se mnogo zadreg reši tudi samih in s časom.

Lep pozdrav,
Citiraj
Viktor
Pozdravljeni,

Tudi sam bi rad izkoristil to temo, saj imam podobne težave. Star sem 30 let in kakšne dva meseca opažam da erekcija ni več takšna kot bi morala biti. Pri začetku spolnega odnosa je ud trd vendar ne kot ponavadi, ter po kakšni minuti povsem upade (včasih tudi med natikanjem kondoma). Tudi jutranje erekcije so vse redkejše in v kolikor se pojavijo so šibke. Tudi med masturbacijo ne dosežem stanja kot nekoč. S trenutno partnerko sva v zvezi približno leto in nikoli prej se podobni problemi niso pojavili. Prosim za pomoč.
Citiraj
Pozdravljeni

Jaz pa sem star skoraj 20 let in imam punco. Ker pa si želiva spolne odnose in je za oba prvič nastane vedno problem, ko poskusiva. Problem je v tem, da vedno ko poskusiva, na začetku je nekaj sekund trda erekcija, potem pa kar naenkrat ko hočem natakniti kondom ni več tako trd in je nemogoče dati kondom gor. Ko mi je končno uspelo mi je spet uplahnil tik preden sem ga vtaknil v vagino. In me že resno skrbi kaj je narobe in kaj je za storiti. Poskušava pa že en mesc s tem pa nikoli ne uspe. Tudi do 20x na dan. Punca noče jemati kontracepcijskih tablet, jaz pa tudi nočem jesti viagr in podobnih tablet.

Sem pa nekaj let nazaj tudi imel podobn primer, ko sem biu z neko drugo punco in je nastal enak problem.

Prosim za pomoč vsaj kakšen nasvet če lahko.

lp
Citiraj
Albert VEZAL
Spoštovani Štefek!

Erekcijo lahko oslabi teža vznemirjenosti in pričakovanj, ki si jih naložimo ob tem, ko smo prvič s spolnim partnerjem. Ali pa je to teža, ki je naložena že od prej. Imam premalo informacij, da bi lahko rekel kaj bolj določenega.
Pomaga vsekakor, da vemo, kaj se dogaja v nas, da smo s tem v zavedanju. Od misli do čustev.
In tudi, da lahko to odprto podelimo s svojim spolnim partnerjem.
Kako je z zaupanjem vase in v partnerko? Kako je z iskrenostjo med vama? Kako je s pripadnostjo?

So morda na delu kakšni strahovi – na eni ali na drugi strani?
Kaj pomeni »prvič«?
Kakšne so bile izkušnje pred tem?
Kaj se vam podi po glavi, ko poročate o preveliki želji?
Kakšne misli so spremljale (ali spremljajo) vaša pričakovanja, ko se pripravljate na spolni odnos?

Morda še mnenje, da so erektivne težave sestavni del vsakega partnerskega spolnega odnosa – in govoriti o tem ne pomeni, da je z moškim kaj narobe. Prej nasprotno, govoriti o svojih zadregah v intimnosti (seveda z ljudmi, s katerimi se počutimo varno) je nekaj, kar nas krepi v samozavesti in nam pomaga pri notranji moči.

Lep pozdrav,
Citiraj
Štefek 50
pozdravljeni
ali je možno da prevelika želja po neki osebi zavre ali zaustavi erekcijo penisa,sem namreč bil prvič z to žensko in nisva nikakor uspela imela spolnega odnosa zaradi erekcije ki je sploh ni bilo,drugače pa vsako jutro ali večer ud normalno otrdi star 50 let,kaj bi pomagalo ,samo da ne hodim k zdravniku
Citiraj
KlemenJagodic
Pozdravljeni,

pri mlajših je motnja navadno izključno psihogena. Neuspeh lahko vodi v motnjo samozavesti in ob misli na nauspeh navadni pride do težav. Priporočam vam, da se s punco dogovorita, da imata nekaj odnosov brez penetracije. Ko se znebite strahu, odnos nadgradite. V kolikor bodo težave persistirale, vam lahko osebni zdravnik izda rp za fosfodiasterazni inhibitor, ki pa ga uporabite nekajkrat zaporedoma, potem pa poiskusite brez. Odsvetujem vse preparate, ki so na volju na internetu. Preparati so dvomljive kakovosti in učinkovitosti, poznamo primere, ko so bili preparati, kupljeni preko spleta celo zdravju in življenju nevarni. Glede krvnega tlaka pa vam priporočam meritev in pa posvet pri osebnem zdravniku.
Citiraj
Anon26
Pozdravljeni,

Imam podoben problem, kot ga vsi opisujejo zgoraj. Pred spolnim odnosom, imam normalno erekcijo, ko pa je čas za penetracijo ali natikanje kondoma, penis uplahni. Ponavadi sicer spolni odnos lahko dokončam, vendar ne tako kot bi si želel jaz ali pa moja partnerka. Nazadnje pa tega sploh nisem mogel opraviti.

S prejšnjo punco teh problemov nisem imel in sva lahko imela spolne odnose tudi večkrat dnevno.

Glede psihe ne bom pameten, vendar menim da kakšnega strahu po dokazovanju ali česa podobnega nimam. Je pa res, da sem bil prvič s tole punco mogoče živčen in ni uspelo, pa mi je to ostalo sedaj v podzavesti. Se pa s punco zelo odkrito o teh stvareh pogovarjava in sva zaljubljena in vse, tako da sem zelo sproščen pred odnosom ( nobene treme, živčnosti)...potem ko mi ne uspe pa sicer malo manj. In težava mi gre že pošteno na živce.

Zanima me, kaj si mislite o tabletki Raging Bull, ki se jo dobi preko spleta. Če naj verjamem spletni trgovini ki jo prodaja, je "oh in sploh". Rabim pa malo bolj strokovno mnenje. Ravno viagre pa nebi rad probaval...

Je pa res da imam nekoliko povišan krvni tlak. bi mi lahko taka tabletka stvar kaj poslabšala oziroma ali je to kaj nevarno. Zdravil ne jemljem, tlak pa je med 145 / 80 in 155 / 80.

Resno bi prosil za strokovno mnenje o teh tabletkah, ker vem da današnji svet kapitalizma ni ravno zaupanja vreden.
Citiraj
Oto
Spoštovani!

Star sem 19 let in težav, kjer bi moja živčnost vplivala na erekcijo nimam. Se zlahka normalno vzburim in ud mi otrdi, toda ne na način, da bi stal pokonci v zrak ali, da bi bil v horizontalni legi.

Ko sem popolnoma vzburjen je seveda veliko večji in trši, toda usmerjen je navzdol. Dokler je v takem stanju pospravljen v spodnje perilo je na pogled videti vse normalno, saj ga perilo drži v pokončnem položaju in enako je, če ga imam v roki. Problem je, da ko mu ne nudim nobene opore, ne da oplahne, ampak bolj pade oziroma se usmeri navzdol. Občutek je podoben kakor, da je trd, toda mehek samo pri korenini. Če se potrudim lahko nekako poskoči v pokončni položaj, toda nato se spet usmeri navzdol, kakor da bi samo za trenutek dosegel še trdnejšo erekcijo. Upam, da me razumete.
To se mi dogaja že celo življenje oziroma odkar pomnim, toda nikoli nisem pomislil, da bi mi to delalo težave, saj s samozadovoljevanjem nimam problemov.

Je to normalno stanje za moja leta ali imam ED? Ali se da to popraviti preko kakšne druge metode, kot s tableti? Ali naj obiščem urologa? Ali moram najprej obiskati splošnega zdravnika oziroma dobiti napotnico?

Najlepša hvala za vaš čas in odgovore.
Lep pozdrav.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.