Med.Over.Net

Odgovori: velike sramne ustnice in sram

Pregled teme
Boan
Men osebno je to ful ok. Ne sramuj se saj se to nam v vecini dopada
Citiraj
nekdo24
Tudi jaz ze obremenjujem z prevelikimi sramnimi ustnicami, Stara sem sicer 18 let, in vedno sem bila zaradi tega zelo nesamozavestna.. Ko sva bila z bivsim fantom skupaj, nikoli ni prislo do seksa, ker enostavno pac nisem upala, kako bi bilo.. Mogoce si tega tudi nisem zelela... Lani pa sem spoznala nekoga, ki je eno leto najno razmerje temeljilo na seksu (na zalost, jaz sem zelela vec on ne... bil je 5 let starejsi od mene).. No on je bil moj prvi, in tudi pri njemu me je bilo strah da mu do ne bo vsec.. Vendar nikoli mi ni rekel da mu to ni vsec ampak je bil vedno navdusen.. So plusi in minusi, npr. pri meni mu je bilo vedno zelo vsec da sem bila zelo "mokra"... Vendar pa ko se je koncalo, pol let seveda nisem razmisljala da bi lahko bila s kom drugim, sedaj po pol leta pa sem zacela, in imam spet te probleme, da je pac mogoce njemu bilo to vsec, da drugim pa ne bo...
Citiraj
Mmmmm
Sem moški. Pa ti povem, če bi moški imeli na izbiro majhne ali velike, bi se odločili za velike. Če so majhne, potem izgledajo otroške. No, mogoče bi bili z majhnimi bolj zadovoljni najstniki.
Imel sem eno z malce večjimi. Noro dobro in kako je lepo gledat in čutit, ko ti ga objamejo in drsijo po njem.
Citiraj
Albert VEZAL
Spoštovana 15 letna!

En del odgovora je opisan na moji prejšnji objavi 25.5.2013 na tem naslovu. Tudi o nesmiselnosti »popravljanja« teh zelo občutljivih intimnih delov smo na tej strani že pisali.
Sploh menim, da je pri odzivu fanta, s katerim se boš odločila imeti spolni odnos, bolj pomembno, da ga izbereš zaradi čustvene navezanosti in bližine, ki bo med vama, kjer videz in oblika genitalij nimata več odločilnega pomena. Morda je za tvojo starost bolj primeren naslov forum: to sem jaz (http://www.tosemjaz.net/).

Lep pozdrav,
Citiraj
petnajstletna
hej,stara sem 15 let,počasi bi prišel čas na moj prvi sploni odnos,vendar me je strah zaradi izgleda moje vagine,te MALE sramne ustnice so kar precej večje od VELIIH in mi gledajo ven,kaj naj naredim ? kak se bo fant na to odzval? se jih da pri teh letih zmanjšati?
Citiraj
Albert VEZAL
Spoštovani!

K procesu sprejemanja svoje osebnosti sodi tudi sprejemanje svojih telesnih danosti. To je pomemben proces oblikovanja identitete. Zlasti v času pubertete imamo veliko dela s tem, da sprejmemo določene dele telesa, kakršne pač imamo (visoko/nizko postavo, velike/majhne prsi, krive/ravne noge…) in mnoge osebnostne lastnosti. Gre za pomemben proces, ko se zavedamo določenih danosti in vzorcev, ki smo jih podedovali od prednikov – nekateri nam niso všeč, a moramo z njimi nekako preživeti. Lahko jih sprejmemo, lahko pa jih odrivamo ali zanikamo. Vsaka od izbir ima svoje posledice na razvoju naše osebnosti.

Pri tem igra pomembno vlogo, kako smo naravnani do mnenja drugih. Odziv drugih nam daje vrednost, s pomočjo odziva drugih v sebi oblikujemo prepričanja o svoji vrednosti. Pri tem je pomembna izkušnja z odzivanjem drugih, ki so nam pomembni. O tem bi lahko pisal obsežne konkretne zgodbe.

Kar resnično potrebujemo, je odziv druge osebe, ki nam je pomembna, na katero smo navezani, ki nam daje vrednost in varnost. Sporočilo, »meni so všeč tvoje oči, všeč mi je tvoja postava, všeč so mi tvoje sramne ustnice..« oblikuje in krepi stabilnost v sebi in zavedanje, da smo vredni. So nujni sestavni del tega, da smo lahko z nekom v varnem odnosu povezanosti. Z naše strani pa potrebujemo zaupanje in zavedanje, da smo tega vredni, da nam to pripada. Torej, da si dovolimo dobiti sporočilo od drugega, ki bo potrdilo našo vrednost in potrebo po sprejetosti.

Tukaj se začenja ples, kjer s svojimi mislimi in prepričanji (strahovi) zelo vplivamo na to, kakšen odziv bomo dobili na drugi strani. Seveda na to vplivajo tudi izkušnje iz preteklosti, koliko zaupamo, koliko upamo tvegati, koliko smo trdni v svoji koži, koliko se cenimo, smo samozavestni, kakšne vrednote so nam pomembne…

Danes na vlogo drugih zelo vplivajo sporočila v medijih, prepričanja, ki jih ustvarjajo posplošena mnenja. Na tak način je tudi ustvarjena podoba in predstava »lepega«, »popolnega«. V tem, ko velja za »lepo« ena oblika telesa, ena velikost, eno razmerje, vidim nasilje, ki ga sami dovoljujemo do sebe in ga celo s svojimi odzivi in prepričanji podpiramo. Preprosto je biološko dejstvo, da smo različni, da imamo različne genetske zapise, ki določajo, kako je videti določen del našega telesa. In tudi, kako bo ta del videti skozi razvoj. Tudi, če nasilje nad svojim telesom stopnjujemo z lepotnimi popravki, bomo morali enkrat sprejeti biološke danosti kot svoje. (V primeru sramnih ustnic si, prosim, oglejte katastrofične zgodbe in razočaranja žensk, ki so jih prepustile kirurškim posegom spreminjanja.)

Res, kje je določeno, kaj je lepa in primerna velikost sramnih ustnic? Na fantovski strani je tema z enako težo velikost penisa.

Kdo je vplival na prepričanje, da je vaša vagina grozna?
Koliko je možnosti, da s takšno samopodobo kličete odzive, ki bodo potrdili vaše prepričanje?

Ali dopuščate možnost, da bo za vas pravi tisti fant, ki vas bo sprejel in cenil v celoti, takšno kot ste? Ali boste upali tvegati in dati sebi in fantu priložnost, da se to zgodi?

Verjamem, da se v vaši starosti pojavlja vprašanje, ali sem vredna, da me bo nekdo izbral za trajno resnejše partnerstvo. Ali je sram, ki se je pripel na prepričanje o videzu vagine, morda doma kje drugje? (O sramu obstaja dobra knjiga: Cyrulnik, Boris. Sram: Če povem, bom umrl. Ljubljana: Modrijan, 2012)

Kje so priložnosti, da okrepite svojo samopodobo, ki bo pretehtala moč zavedanja, da ste vredna sprejemanja?
Ali ni ideja »biti popoln« zelo naporna, saj če se že bližamo temu pri sebi, je jasno da svet okoli nas ni popoln? In časi, v katerih živimo, so vse dalje od tega, da bi kazali v smeri popolnosti.

Naj zaključim bolj konkretno. Kar poznam okus fantov, jih ima večina fantazije o izkušnji z večjimi sramnimi ustnicami. Skratka vaša oblika vagine je nekaj, kar fante v večini strahovito vznemirja. Tudi odzivi na tem forumu to potrjujejo. Kar potrebujete, je da sebi potrdite to mnenje in izberete osebo, ki vam bo pri tem pomagala. In vključite nekaj, kar je lahko vaša posebna vrednost v sprejemajočo podobo sebe, ki ima posebno in enkratno vrednost.

Lep pozdrav,
Citiraj
Hanika
Jaz imam tudi problem...... Stara 18 let in pred približno petimi leti so se mi sramne ustnice popolnoma spremenile. Bilo me je sram saj so vse imele popolne vagine. Pred kakimi 4 meseci mi je fant hotel `lizati´. Mene pa seveda preveč stran zato sem ga odrinila.... Skos gledam druge in se sprašujem .. Zakaj sem ravno jaz morala naleteti na to. Bojim se da fante nebom privlačila... Imam zelene oči, dolge blond lase, kar lepe prsi, visoka 160cm in 63kg..... To se mi zdei da je fantom kar všeč a kaj ko imam grozno vagino.... :(

Lp
Citiraj
sunshinemetulj
Pozdravljena
Jaz imam prav tako velike sramne ustnice in se nikoli, ampak res nikoli nisem spraševala o tem ali so sexi ali ne, sem sprejemala svoje telo. Sploh nisem porajtala, kakšne imam, ker se nisem primerjala z drugimi, dokler mi ni sestra rekla, da mam iste kot ona, pa da se je ona fuls sekirala. Najbolje je uživati v tem kakršna si, saj si edinstvena, ne glede na starostne "praskice", velikost, številke ipd. Super si, si reci in akcija :)
Citiraj
kr e1
Joj mene to tok rajca, če je slučajno kakšna taka na koledarju v delavnici, jo pustim vse leto!
Citiraj
čokoholik
Živimo v času, ko nas mediji zasipajo z raznoraznimi neumnostmi. V času mojega odraščanja sem imela zaradi tega veliko težav s sprejemanjem lastnega telesa. Tudi prva izkušnja s spolnostjo je bila zaradi tega bolj neprijetna in "nerodna". Ljudem se zdi normalno, da nič ne "štrli", čim večje prsi tem bolše... Pa res obstaja merilo kaj je normalno? Mislim, da ne. Na svetu nas je okoli 7 milijard in hvala bogu, da nismo vsi enaki. Imam majhne prsi, malo večje sramne ustnice... Ubistvu čisto odstopam od "normalnega". :) Ampak sedaj pri dobrih dvajsetih letih sem zadovoljna s svojim telesom in prvič uživam v spolnosti :)
Citiraj
bernard kertz
.....jaz ponorim ob taki stvari....sem imel partnerko tud sam za seks in sem čisto norel ob pogledu na to, v lizanju, v seksu, kar spusti ga dol.....moškim je všeč marsikaj, male prsi, velike sramne ustnice....predvem nam je všeč, da ženska uživa z nami in se nas želi....
Citiraj
dAJTENO
Na srečo sem odraščala v časih brez interneta. Nikoli nisem premišljevala o svojih sramnih ustnicah, sploh nisem vedela, da so lahko vse sorte oblik.
Ampak ko pa človek bere tole, takrat šele vidiš, da pa vsa ta "informiranost" sploh ni tako dobra, na koncu te še zakompleksa, pa če imaš velike ali male, se potem sprašuješ: "Sem normalna".
Še sreča zame, vsaj ti kompleksi so mi bili prihranjeni.
Hotela sem samo povedati, da se ne sekirajte zaradi brezveznih stvari in uboga današnja mladina, ki se ji venomer vsiljujejo neki novi in novi vzori.
Ti avtorica, si pa že dovolj stara, da se zresni, to je za pubertetnike, ki se še iščejo in so preveč nesigurni vase.
Citiraj
nakljucni
Meni so lepše večje kot manjše, zato se zadnje dve leti malo bolj pogosto (2x tedensko) igrava z vakumsko črpalko in mogoče recimo so se povečale za 1cm v vsem tem času tako da so sedaj pokukale do velikih sramnih usnic... kakšen nasvet kako do večjih mogoče... LP
Citiraj
cara
Hej, tudi moje male so vsaj 3 cm večje od velikih. Pa se še za trenutek nikoli nisem vprašala ali morda komu to ne bi bilo všeč, oz. ali so čudne. No ja, res so drugačne kot one v porno filmih, ampak kdo pa hoče bit ves umeten. :-) Čimprej stran s sramom in uživat v orali, če si je želiš!!
Citiraj
Labia
Alexis, kaj pa je "normalno"? Človeška telesa so individualne stvaritve. Vse je normalno. Spoštujmo se takšni, kakršni smo in se imejmo radi.

Film iz zgornje povezave je zelo poučen, priporočam ogled.

LP Labia
Citiraj
rtl
Res nevem zakaj se punce/ženske obremenjujete s tem. Mene velike sramne ustnice tudi rajcajo na veliko.
Citiraj
primoz28
A ni poanta, da je s tabo zato ker si mu vsec?? Pa cetudi samo seksata?? Meni se velike male sramne ustnice zdijo seksi:), zato kar brez sramu:)....poglej si tale film, meni je postalo slabo ob gledanju...

http://vimeo.com/4704237
Citiraj
Alexis
Kriza, ko berem te poste, se mi zdi ravno obratno ... Da moškim niso všeč normalne sramne ustnice ... Sicer pa me briga. Meni so kul take male.
Citiraj
lepo..
Kaj je z vami ženske? Zakaj sram?
Mene pa te stvari rajcajo sto na uro :)
Citiraj
kuuuul
meni je to ful sexy..resno
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.