Odgovori: SLužba-razgovor-pomoč

Pregled teme
Tina32
Na svojem prvem razgovoru za delovno mesto (šlo je za knjižnico) je bila situacija podobna, s tem da sta bili kadrovnica in direktorica - ženski. Pa sta dali absolutno prednost edinemu moškemu kandidatu med prijavljenimi, ki poleg vsega še sploh ni imel diplome v žepu. Absolvent torej. Topili sta se ob njegovem nastopu, mu pritrjevali in podobno. Seveda je bil sprejet.

Kakšen zaključek sem naredila? Niti pod razno ne bi želela delati s tistima dvema "strokovnjakinjama".Tudi onidve bosta hitro izgubili veselje nad tistim nastopaškim novim delavcem, ko bo prvi vtis malo zbledel.
Citiraj
juve
Bravo Tomaž. Me prav zanima kako bo odreagiral. Pomoje bo ful pobulu.

lp
Citiraj
Tomaz
Takoj, ko dobim ime bom poklical direktorja omenjenega podjetja in ga vprasal za njegovo plat.
Tomaz
Citiraj
ena razočarana
sem ze na zemlji, in vklopila mozgane.
Citiraj
Me
Ok, razgovor je bil pač tak kot je bil. Nekje drugje bo pa prišlo 5 moških in ena blond ženska v minici, pa se bo direktor slinil okoli nje in bodo moški zunaj razpravljali, kako nesramno je to in oh in sploh.

Mimogrede. Tisti trije moški niso nobeni cepci, kot si jih označila. Enako so prišli na razgovor (mogoče s podobno izobrazbo kot ti, mogoče celo višjo), rešili so enak formular in vse. Pač direktor išče le moške za to delavno mesto. Samo, če se direktor ne zna ravno pravilno obnašati še ne pomeni, da so trije moški kandidati cepci, ja?

Razumem, da si jezna, a čas je da vklopiš možgane.
Citiraj
Had
jaz pa sem bolj za to, da bi se slisala se druga stran..

ker itak ljudje znamo samo kritizirati druge.. ne pa sebe..


in taksno objavljanje imena, bi bilo podlo..
Citiraj
Tomaz
Ne, nobenega zakona ni, kako mora intervju zgledati. Obstajajo le pravila igre imenovana fair play, ki so taksna, da delojemalci ne odjemajo casa delodajalcem in obratno - ker ni lahko niti iskati kadrov, niti sluzbe.
Skupinski intervju je imho precejsnja bedarija. Ne trdim, da je podjetje, ki si je to privoscilo slabo. Le dajmo to nekje objaviti in naj si ljudje sami oblikujejo mnenje o tem. Moje je negativno in mislim, da so kandidatom tam zgolj odzrli cas.
Tomaz
Citiraj
Had
to je pa ze druga pesem.. k iz tebe ne govori jeza..

no pa se en nasvet.. ko gres na razgovor.. ce ves kaj lahko das firmi in ce ves cesa si sposobna, potem sploh ni problem tudi povedati kolk samo sebe vrednotis.. ker to je pogosto vprasanje..

p.s.: in verjemi mi, da ce si dobila taksen vtis na razgovoru, da ti ne bi bilo nikoli prijetno v sluzbi..
Citiraj
ena razočarana
:)))) ja had, sej vem , da sem bla jezna, in da bi mogla njemu vse to povedati, in potem z dvignjeno glavo odkorakati iz firme.
Imaš prav.

Veš, danes me prav briga, bom, v primeru, da se to še kdaj zgodi, prej se ohladila, in potem napisala na forum, al pa, direktorju takoj v face povedala, kar mu gre. Hm, sej mogoče bi pa tko še prej job dobila, who knows.

Had, velik sončka,
Citiraj
Had
nisi razumela smisla mojega odgovora.. ti si njega ocenila po zunanjosti.. niti besede (po tvojih besedah) nisi spregovorila z njim ?? ali se motim.. in si ga ocenila da je peder, itd itd.. prosim te no.. kdo je koga ocenjeval.. a mora biti direktor lep in oh in sploh.. ali pa mora biti sposoben, da vodi firmo ??

jaz nimam double standarda.. in jaz nisem naredil taksnih zakljuckov kot si jih ti.. samo hocem ti dopovedat, da si imela priliko, da bi direktorju to povedala.. pa mu nisi.. in potem tukaj zlivas zolc na nekoga, ki se ne more branit..

preberi se enkrat kar si vse napisala vceraj.. pa ti bo jasno.. da je govorila jeza iz tebe.. ne pa razum..

saj smo sami hoteli to.. demokracijo :)
Citiraj
ena razočarana
tomaz,
bom sporočila, velja?

Ja, sem se že pomirila,
in to ni bil prvi razgovor, v bistvu imam dve službi, na katerih sem bila že dvakrat narazgovoru, lahko da bo kaj, lahko da ne, v bistvu to ne jemljem kot nekaj strašnega. Pač...enkrat bo že. V bistvu, se sama sebi zdim smešna, da sem se sploh sekirala zaradi včerajšnjega sestanka, ampak, človek pričakuje eno profesionalnost, pa če dobro pomislim, tukaj tudi stiska roke ni bilo. HM. že to pove veliko.
Citiraj
Had
bullshit.. kje pa pise kaksen mora bit intervju za sluzbo ?? in zakaj bi bilo kaj narobe, ce je direktor tako ravnal kot je.. a je zakon kaksen naj bo razgovor za sluzbo.. kaj pa nekdo ki napise 100 prosenj, pa ne dobi odgovora niti na eno ??? kapitalizem..
Citiraj
fata
A si ti tisti direktor?
Citiraj
Tomaz
Prosim, ce ne dobis sluzbe objavi ime podjetja. Kar se ti je zgodilo je kapitalna bedarija (skupni intervju) in taksno bedasto podjetje si zasluzi, da ga imajo ljudje malo v zobeh.
Upraviceno si besna, ker so ti bedaki odzrli cas - upam, da ni prvic in si se vmes ze pomirila, zagotovo ni zadnjic. :(
Tomaz
Citiraj
mishika
Hmmm... Ponekod prav moške iščejo - in bodo tudi samo moške sprejeli. Ampak v razpis pa tega ne morejo direktno napisati, ker bo potem izzvenelo seksistično (ne vem, če morda potem nimaš dobrega razloga pritožbo... se premalo spoznam). Torej morajo posledično obravnavati vsako prošnjo - tudi, če se prijavijo ženske. To, da je bil direktor tako očiten, da želi moškega na tem delovnem mestu, morda ni bila ravno najbolj "fer" stvar, ampak če je človek pač netaktičen, mu pa tudi nič ne moreš.

In zakaj bi sprejemali moške raje? Ja, pač še zmeraj velja tisto: ženska je mati in če je mlada, bo slej kot prej zanosila, če pa starejša, pa bo zaradi otrok izostajala... Zveni staromodno, ampak na žalost se to še zmeraj dogaja, na žalost je taka miselnost še vedno prisotna (pa ne samo pri moških šefih, ampak celo pri ženskah). In če ženske na delovnem mestu ni (v bolniški zaradi otroka, v porodniški itd.), je to pač "izguba" za delodajalca - to je pač tako.

Naš ata bi rekel: marsikaj je treba požreti... In včasih je res treba.
Citiraj
Ponca
Ej, sele zdaj mi je malce bolj potegnilo...Mogoce pa je odlocal podatek o nebesnem znamenju, v katerem si rojena? Mogoce, ja, ko je tako veliko vrazjevernih. Kar malce na tej strani preberi teme, pa bos videla, koliko jih veruje v zanje bolj in manj kompatibilne ljudi ...:-)) LP!
Citiraj
ena razočarana
in? iz kakšnega testa sem? Kaj si ocenil?

Sicer pa? A ti mene lahko ocenjuješ preko foruma, in napisanih besed, brez da bi me videl, brez da bi govoril z mano, brez da bi me gledal v oči,
in jaz? ne smem oceniti in si misliti o nekom, o katerem sem prebila skupaj eno uro, nič? Se pravi, da imaš tukaj double standard ha? No, veš, ti ga kar imej, pa me kar ocenuj, mi je vseeno.
Citiraj
Had
a nisi ti iskala sluzbe pri njemu ?? al jo je on pri tebi.. in ce je njegov nacin taksen, je pac taksen..

in ti si pokazala iz kaksnega testa si.. in jaz te zdajle ocenjujem po tem kar si ti napisala..
Citiraj
ena razočarana
Had,
poglej, nisem ga jaz nič okarakterizirala da je topli bratec.....to je bilo mišljeno kot hec....če si bral zgoraj, ga je tako okarakterizirala že ena pred mano, in sem se samo malo pohecala na njeno izjavo.

Praviš da jezo spravljam...na....
Hja....verjemi, da sem bila jezna, prav zares. Zato, ker se ti pred nosom dela krivica, a ženske, ne samo jaz, vse pohlevne smo čakale na vrsto, da bomo povedale tudi svoj del, pa nismo niti prišle do besede. To je tisto, kar me jezi.
Sprašuješ, če se mi zdi normalno, za eno odraslo osebo? Kaj pa se tebi zdi normalno za eno odraslo osebo? Njegovo dejanje mogoče? Ne vem, samo sprašujem. In kakšnega dejanja ne morem opravičevati? Kaj pa sem storila?
Da sem bila jezna na eno zavaljeno barabo, ki sedi na denarju in se iz revežev, predvsem iz žensk dela norca?

Ena
Citiraj
Had
v bistvu poglej.. svojo jezo, ker nisi bila sprejeta tlacis v sebi.. in ti je zal, da mu nisi povedala to kar ti je prislo zdaj na pamet.. in si ga okarakterizirala za toplega bratca.. itd..

se ti zdi to normalno.. za eno odraslo osebo.. men se ne zdi.. pa si lahko se tako pod pritiskom.. to ne opravicuje tvojega dejanja..

ne bom se dotaknil razgovora.. ker ne vem.. nisem bil zraven.. bila si ti.. in si videla stvari preko svojih oci.. in samo ti lahko sodis o tem.. nihce drug ne..
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.