Forum.Over.Net

Odgovori: sveča kot darilo

Pregled teme
nastja
prava voščena sveča, ki je ne prižigaš in jo imaš zaradi vonja voska, je lepo darilo, Dobila sem jo od prijateljice, mislim, da niti ni bila poceni (sveča, ne prijateljica). Baje vosek čisti zrak pred sevanjem in jo je dobro imeti zraven računalnika.
Lepo darilo, bolj primerno za ženske kot za moške, uh, kakšna seksistična pripomba, jemljem nazaj. Primerna za tiste, ki radi meditirajo.
Citiraj
Tina16
Meni bi bila sveča lepo darilo, če bi bil zraven kakšen poseben svečnik, ki bi bil bistvo darila, sveča pa le dodatek, ki bi moral biti ravno tako nekaj posebnega po obliki, barvi,...

Seveda pa moraš človeka, ki ga obdaruješ malo poznati, da veš ali je "kurjenje" svečk zanj/zanjo npr. ritual oz. sploh ima pomen, ali pa se mu/ji zdi to brezveze...

Nekateri se bojijo sveče prižigati zaradi morebitnega požara in zanje tako darilo niti slučajno ni primerno.
Citiraj
marija (1)
Draga Miš, poročila se še nisi zato, ker si tega nisi želala, ker te je morda nekdo hotel pred nečim obvarovati in še ena varianta obstaja: nisi našla človeka, s katerim bi si sicer želal deliti svoje življenje. Sveča ima pri tem drugačen pomen: če se ti zdi, da te je nekdo pred nečim hotel obvarovati, večkat prižgi svečo! Morda ....... si pa lahko rečeš, da so imele ...... tale pomen ..... tiste sveče, ki si jih dobila v dar. In - nikoli ni prepozno, nikoli ne pride čas, ko lahko rečeš - nikoli!

marija (1)
Citiraj
marija (1)
..... ja, komu in kdaj in kakšne obliko svečo, to je tisto, o čemer velja razmisliti, ker je tudi Relikino vprašanje na mestu ??

Če gre nekdo npr. na romanje, ali na neko župnijsko potovanje, recimo na Brezje ali kam drugam in se na poti spomni bodisi svojega soseda, bodisi svojcev in jim kot spominek na to pot in kot nekakšen dar kupi sveče, take ali drugačne, v tem primeru res ne moremo vzeti darilo za neprimerno, ker je čisto v smislu tega, kar je človek, ki je potoval darilo kupil, namenjeno in podarjeno. In pri tem ni pomembno nič drugega, ne oblika ne velikost ne namembnost svečke. In lepe, okrašene svečke se lahko kupijo poleg drugega skromnejšega darila tudi ob krstu, ker bi naj pomenila simbol k molitvi za krščenca.

marija (1)
Citiraj
Relika
Moškemu ali ženski?
Citiraj
Miš
Ena vraža na to temo: če ženska dobi za darilo svečo, pomeni, da se ne bo poročila.
(Jaz sem v mladosti dobila kar precej sveč za darila, ker sem jih zelo rada prižigala - morda se pa zaradi tega nikoli nisem poročila?)
Citiraj
tinca
Pri malo starejših ljudeh menda sveča res še velja za neprimerno darilo (asociacija na mrliče in smrt), vendar mislim, da so vsaj mlajše geeneracije to vražo že zdavnaj presegle. Umetniško oblikovane sveče, odišavljene z vsemi mogočimi aromami proti stresu, za umiritev, za poživitev - so prav lepa dekoracija v stanovanju. Prodajajo tudi zelo zanimive dekorativne svečnike za male čajne svečke, ki pričarajo malce topline v dom. Meni osebno je najljubša solna lučka - gre za velik valjast kos kamene soli na podstavku, ki ima v sredini vdolbino v katero se da čajno svečko, ki potem skozi plasti soli oddaja tako fino rdečkasto svetlobo. Za povrh naj bi blago segrevanje kamene soli ioniziralo in čistilo zrak.
Torej - sveča - zakaj pa ne! Seveda pa spet - odvisno komu!

lp tinca
Citiraj
koroškAnita
No, tako kot Ponca pravi, vse je res odvisno od posameznika...........
Citiraj
Tini
Kakšna posebna svečka ... dišeča ... al' pa tista, ki spominja na Aladinovo svetilko ... zakaj pa ne. Meni so všeč.
Mogoče bi bila "rahlo mimo" tista navadna v rdeči plastiki s križem ...

lp

Tini
Citiraj
Ponca
Odvisno od obdarovanca. Meni je naprimer vsec, da mi gorijo povsod svece, kuker da sm na parah v svojem stanovanju, pa mi zato vsi prijatelji poklanjajo ves cas tudi taksna darila in svecnike.....Zdej pa ze vec ne vem, kam sprvljati vse to...
Meni naprimer pomeni, da mi je vsak dan nekako slovesen dan.....Vcasih pa se spomnim na tiste, ki jih ni vec z menoj na tem svetu......LP
Citiraj
Magda
Ej, Magda, a lohk pišeš kaj drugega pod svoj nick, da ne bo kakih pomot in zapletov?

Ta stara Magda
Citiraj
koroškAnita
Meni osebno ni všeč. Moj mož jo je enkrat dobil od enih prijateljev za 30. roj.dan tako ko se tekočina noter vlije in vem, da je bil razočaran...........
Citiraj
++++++++
Ti pojma nimam.
Jaz sem jo dobila za darilo za roj. dan. Pomen??? Mogoče, da mi sveti luč v življenju in bla, bla, bla.... Ne vem.
Lep dan še naprej.
Citiraj
Magda
Mogoče bom postavila malo čudno vprašanje:
ali je sveča primerno darilo za rojstni dan in če je, kakšen pomen naj bi tako darilo imelo.
Prosim za vaša mnenja!
Hvala in prekrasen dan vam želim!
Magda
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.