Odgovori: tumor na možganih

Pregled teme
Breda
Pozdravljeni,
Poleg operacije, kemoterapije in obsevanja obstaja še kaj manj invazivnega in bolj učinkovitega. Treba je samo poiskati in poskusiti. Medicinske gobe, eterična olja, zdravilna zelišča, energijska medicina in še kaj bi se našlo. Medicinske gobe povzročijo, da rakaste celice naredijo samomor, ustavijo in zmanjšajo rast rakavih celic.... Na Vzhodu zdravijo telo, ne raka. Rak nastane v zakisanem telesu. Treba je študirati in poskušati. Včasih je treba prevzeti odgovornost in poskusiti. Bolje, kot da vam nekdo, ki vam veliko pomeni, umre, pa bi mu lahko pomagali. Res ne vem, zakaj se ljudje počutimo tako nemočni pred rakom. Če zdravnikom ne uspe, nikjer ne piše, da vam ne more uspeti. Treba je samo preštudirati in razumeti... Težava je v nas samih, v naših prepričanjih, da smo nemočni in odvisni samo od zdravnikov. Ko bomo spremenili to prepričanje, se lahko marsikaj zgodi.
Treba je iskati in brati in ukrepati. Vse to lahko počnete vzporedno z medicinskim zdravljenjem. Nikjer ne piše, da morate nemočno gledati in čakati, kaj se bo zgodilo....

Nekdo je nekje rekel: "Nevednost nas lahko celo ubije."

Breda
Citiraj
Tudi mi
Kristijan je napisal/a:
Spoštovani Kristijan,

prebrala sem vašo zgodbo, ki je skoraj identična naši, s to razliko, da sva midva v zgodnjih tridesetih, imava majhne otroke.
Če berete to, bi rada stopila v kontakt z vami.

Lep pozdrav.
Citiraj
Tudi mi
Kristijan je napisal/a:
Spoštovani Kristijan,

prebrala sem vašo zgodbo, ki je skoraj identična naši, s to razliko, da sva midva v zgodnjih tridesetih, imava majhne otroke.
Če berete to, bi rada stopila v kontakt z vami.

Lep pozdrav.
Citiraj
Punčka
Pozdravljeni. Brala sem malo ta forum in zanima me, če je še tu kdo dejaven in če ima kakšno podobno izkušnjo kot jo imam sama.
Sedaj sem sicer že v poznih dvajsetih, a sem se rodila z hidrocefelusom in bila operirana še pred svojim tretjim mesecem...vstavljena mi je bila tudi drenaža, da mi voda nebi zastajala.
V dobi osnovne šole sem bila trikrat operirana zaradi možganske tumorja, ki k sreči ni bil rakav, tako da nisem potrebovala kemoterapije ali obsevanja, bil pa je v velikosti pomaranče(tako mi je bilo rečeno).
Naj vse to začinim še z dokaj rednimi epi napadi in nemogočimi migrenami...
V zadnjih desetih letih sem spoznala že veliko raznoraznih invalidov in bolnikov, delujem po raznoraznih invalidskih organizacijah, a nikoli nimam "sreče" da bi spoznala koga, z vsaj podobno izkušnjo...
Citiraj
Tiyana
Kristjan jaz vam svetujem,da predno se odločite za operacijo se pozanimajte o nevrokirurgu,ki bi operiral saj se kar razlikuje uspešnost....poznam vse in v vašem primeru bi vam priporočala dr.Dolenca, dr.Prestor je tudi zelo natančen in se potrudi in tudi dr.Matos ni slab čeprav je mlajši...Srečno.
Citiraj
(ne)poznan
zanimiva stran bolnika, ki živi že preko 11 let z neoperabilnim tumorjem v glavi, brez kemoterapije in brez obsevanja:
pravi, da je srečen upokojenec.

http://www.schraepler.info/
Citiraj
Kristijan
Tumor se lahko spreobrne in benignega v malignega.Prav tako se lahko zgodi,da se po operaciji benignega tumorja,ki se ga ne da ostraniti v celoti,postane maligni.
Sam imam benigni tumor(sodeč po Mri),velik 4x4cm.Odstraniti se ga ne bo dalo v celoti.Zdravnika v Lj in Grazu(nevrokirurga) sta mi rekla,da sem za nož,nisem pa urgenten,ampak od takrat je minilo že več kot dva meseca in začelo me je cukati v levi nogi(nekajkrat na dan,res čisto kratki "cuk").Pred tremi meseci sem imel epileptični napad.V Mariboru mi je zdravnik(nevrokirurg) rekel,da se ga on ne bi dotikal.Zdravnik v Ljubljani,mi je rekel,da je to neodgovorno od zdravnika,ki mi je to rekel.To so vsi priznani strokovnjaki,mnenja pa različna kot noč in dan.
Življenje se je spreobrnilo na glavo.
Star sem 41 let,imam tri letno hčerko.Sploh si ne upam pomisliti na najslabše...
Ali je že kdo uporabljal oz. konzumiral olje iz marihuane(hemp oil),ki se ga veliko promovira na tujih straneh,v SLO še nisem zasledil?
LP
Kristijan
Citiraj
Claudiaa
mene pa zanima ali lahko nerakav tumor postane z leti rakav?
Citiraj
kdo iz UKC?
Ali kdo že kaj ve kako je z dr. Ardebili? je v redu prestal operacijo?
Hvala.
Citiraj
mrkn
Tudi jaz sem slišala za bolezen dr. Ardebilija. Urgentno naj bi bil v tem tednu operiran. Operiral je tudi mojega moža v začetku leta 2008. Tako ga poznam, saj smo imeli veliko pogovorov z njim glede moževe bolezni. Tudi jaz mu želim čimprejšnje okrevanje.
Citiraj
tttttttt
Kako pa veste, da ima dr. Ardebili možganski tumor?
Citiraj
Milanda
Ne vem če ste izvedeli žalostno novico, da je dr Ardebili zelo hudo bolan, menda ima tumor v možganih, zelo nevaren.

Zelo me je prizadelo, ker sem njegova pacientka. Iz srca mu želim vse naj naj in čimprejšnje okrevanje IOperacijo bo imel v ponedeljek.

Srečno, dr. Ardebili!
Citiraj
otrokjeangelcek
Jaz bi pa imela eno vprašanje. Kaj so vaši najbližji imeli tudi hude izpade jeze, agresije, žaljenje,... ker mi prestajamo tudi raka na možganih in ti izpadi nas kar naravnost iz dneva v dan šokirajo in spravljajo v obup. Čeprav vemo, da bolezen dela svoje so te stvari kar boleče za nas, sploh ker tega nismo v našem življenju nikoli doživeli. Skušamo nekako se napravit imuni, a so dnevi, ko ti pride do živega!
Vsaka vaša informacija bi mi ogromno pomagala, saj osebno ne poznam nikogar, ki bi bližnji preboleval tako težko in hudo bolezen.


mrkn
Iskreno sožalje tebi in tvoji družini. Težko si ljudje predstavljajo, kako bitko ste bili in jo bijete še naprej, sploh ker ste ostali z malimi otročički. Želim Vam veliko moči in poguma v vašem življenju
Citiraj
seat
mrkn, hvala za odgovor! Žal mi je za vašega moža, da se je njegova zgodba končala na takšen način. Vem kako težek je boj s to boleznijo. To vidim pri svojem očetu, prej delaven, vedno šprtno aktiven človek. Nikoli pil, kadil... Sedaj se komaj postavi na noge. Bolezen spremeni življenje vsem, tako bolniku kot tudi njegovi družini. Nikoli ne veš kdaj te življenje razočara in pusti na cedilu, zato moramo s polno paro živeti sedaj dokler smo!
Kljub veliki izgubi želim srečo vaši družini!
Citiraj
mrkn
Spoštovani! V naši družini preizkusili, kaj je glioblastom in sicer pri našem tatiju- mojem možu. Zelo huda preizkušnja je bila to za mene in najine štiri otroke. Mojega moža je več časa po malem več ali manj bolela glava. Pa človek pomisli na viroze, nikakor pa ne na kaj hujšega. Nekega dne pa se je moj mož le odpravil k zdravniku. Zdravnica pa takoj napotnico za MR. In ravno na božični večer klic iz bolnice : ne pridem domov - strašna diagnoza! Sledila operacija- dr. Ardebili, obsevanja in kemoterapije, tarčna zdravila- po dveh letih moj dragi mož umre. Za njim so jokali štirje mali otroci in jaz. To je bil naš boj z glioblastomom. In toliko smo se borili, toliko trudili, toliko je bilo vsega, toliko smo skrbeli za pravilno prehrano, cela naša družina je dihala s popolnoma drugim načinom življenja..... Na koncu nas je glioblastom premagal.In trajalo je točno dve leti, kolikor je napovedal možev onkolog na OI.
Citiraj
seat
mrkn!

Glioblastom so ugotovili tudi mojemu očetu. Mi lahko kaj več poveš o tvojem možu?
Citiraj
mrkn
Mojega moža je več časa po malo stalno bolela glava. Nobenega drugega znaka ni bilo. In ugotovili so GLIOBLASTOM- najnevarnejši tumor v možganih.
Citiraj
sssssssssssssssssssss
mam eno uprašanje a če te malo glava boli a to pomeni kaj?
Citiraj
simchyka
Živio imam eno vprašanje pred enim mesecem sem doživela epileptični napadnnevrolog me je poslal na mri!Ugotovili so mi gliom sedaj naj bi šla na biopsijo a kdo ve kako to izgleda...okrevanje pa tp
Citiraj
Sarrraaa
Lep pozdrav!

Imam zelo pogoste glavobole,zato sem lani odšla tudi na slikanje glave,vendar je bilo na srečo vse vredu.Zdaj pa opažam in imam občutek kot da nekaj ni vredu z mojim levim ušesom,občutek je podoben tistemu ko imaš naprimer pritisk v ušesih,pa tudi glavoboli so prisotni,ampak ne tisti običajni,da te boli glava ampak samo toliko da občutim nek rahel nelagoden občutek,zelo mi je neprijetno in tudi levo uho je vroče v primerjavi z desnim.Stara sem 23 let in me zanima ali je to lahko znak in ali ima kdo podobne izkušnje.Najlepša hvala.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.