Odgovori: Možganski tumor in prehrana

Pregled teme
mopedbepi
VEm, da je to pisano 6 let nazaj, pa vseeno. Na tem gor navedenem linku o čudežni rastlini vodna kreša, v raziskavi ne piše da ustavi popolnoma rakastih celic, pač pa, da pri zdravih ljudeh verjetno zmanjša možnost za raka, saj je uživanje vodne kreše povezana z izboljšanjem (manjšimi poškodbami) DNA. To pa bi pri povečanih poškodbah najbrž pripeljalo do raka sklepam? Torej ne piše da sigurno zmanjša ali ustavi rast celic raka.
Kje je potem pravi link, ki to dejansko pokaže? Trdi se, da je nekaj 100% in potem ni pravi referenčni link:/ kr neki.

In zakaj ni nobenih javno izpostavljenih prevedenih pametnih raziskav glede prehrane, sedaj ko smo še kao kvazi zdrava država? In na splošno glede tega klinčevega raka, kaj ga vzrokuje. Da moramo sami kemijat in brskat po tujih virih in na nemogoče načine izpogojevat preživetje. Kot da je to zadnja stvar, ki bi nas zanimala.
Citiraj
Kristina Modic
Vsaka dodatna in premišljena akcija za osebno zdravje je smiselna. Mislim pa, da se je potrebno o vseh takšnih in drugačnih, za nas neobičajnih ukrepih, posvetovati tudi z zdravnikom.

Forumovci, bodite pozorni in ne odločajte se na podlagi samo zapisa na internetu ali nasveta posameznika. Podrobno vedno preverite, se pozanimajte in posvetujete tudi z zdravnikom. Če ste onkološki bolnik, lahko o svojih dvomih povprašate tudi gospe Denis Mastnak Mlakar in Ireno Hren, dietetičarki na OI, ki tudi zelo dobro poznata učinke različnih snovi ali pa kar mag. Nado Rotovnik Kozjek, dr.med.

Veliko sreče pri zdravljenju vsem skupaj!
Citiraj
DemutigGeist
No kar se tiče vodne kreše že dolgo vemo tisti ki se gibljemo v naravi da jo najdemo tam kjer voda ni onesnažena in je znak čistosti ( tudi od reagentov zaradi katerih pride do DNA okvar v celicah ).. Če boste prebrali članek boste videli kaj so ugotovili...

Rezultati pa niti niso tako novi...

Tukaj je celoten team objavljen iz februarja letos
http://www.science.ulster.ac.uk/biomed/news/


Vam lahko po{ljem na e~po{to tudi prevedene članke in naslove literature ki sem jo uporabil za reference.

Veliko moči in sonca pri vaših naporih.

Morda pa bi lahko tudi vašemu sorodniku, zelene rastlinice kaj dale...

Preberite si in dobro poštudirajte in si vzamite čas ...

Narava prav to želi opozoriti z darilom kot je rak...Da si vzamemo čas zanjo, ker nam želi nekaj sporočiti.
Citiraj
DemutigGeist
Tukaj si poglejte abstract članka objavljenega v Clinical Journal:
http://www.ajcn.org/cgi/content/full/85/2/504, ki je poročilo o opravljenih raziskavah ...v kakšnih pogojih in število pacientov...

Sicer pa škoda, da se v Sloveniji tako malo pozna delo Ann Wigmore in klinike, kjer zdravijo tudi nekatere težje oblike raka z razstrupljevanjem z biogeno super hrano ( sokovi pšenice, ječmena, kaljene oblike vodne kreše, ... ).
Citiraj
DemutigGeist
Za malogne tvorbe na debelem črevesu vam ustrezno kuro na podlagi posta s sokom pšenice in urejenega ćistilnega ritma z biogeno prehrano lahko brez dvoma potrdim.
Ne samo ustavi pač pa celo očisti tvorbe.
Seveda lahko v pogojih discipline razstrupljanja telesa in za maligne tvorbe na debelem črevesu.
Citiraj
gost 2.
[quote ...obstaja sistematična raziskava Ulsterske univerze kjer so z ustrezno kuro s kalčki vodne kreše, brokolija in detelje popolnoma ustavili širjenje rakastih celic.[/quote]

In kije so te raziskave objavljene? Kakšna je "ustrezna kura", oz na osnovi česa se določa ustreznost kure? Pri kateri vrsti raka jim je uspelo zaustaviti širjenje rakastih celic? Zakaj se ta način zdravljenja ne uvede nameszo KT in drugih metod?
Namreč trditi, da se z nekakšno zeleno kuro popolnoma ustavijo širjenje rakastih celic (glede na številne vrste raka) je po mojem blago rečeno neargumentirano.
Citiraj
DemutigGeist
Detoksifikacijo telesa lahko zelo dobro izvedete s sokom mlade pšenice, kalčki vodne kreše in brokolija. Vsekakor odlična podpora zdravljenju. Kalčki vodne kreše in brokolija...obstaja sistematična raziskava Ulsterske univerze kjer so z ustrezno kuro s kalčki vodne kreše, brokolija in detelje popolnoma ustavili širjenje rakastih celic.
Citiraj
Kristina Modic
Sama nimam izkušenj z matičnim mlečkom, zato bolj težko komentiram. Zagotovo pa je zdrav dodatek k zdravi prehrani.

Lp,
Citiraj
Revitalist
Hvala na opozorilu. Nisem razmišljal na ta način. Želel sem samo dati več informacij o samem matičnem mlečku, saj ga tudi zdravniki uporabljajo v svoji prehrani, čeprav o tem bolj malo govorijo še manj pa priporočajo pacientom. In kakšno je Vaše mnenje glede zastopanja matičnega mlečka kot dodatek k redni prehrani?
Citiraj
Kristina Modic
Pozdravljen, Revitalist!

Zagotovo ste opazili,da sem iz vašega sporočila pobrisala odstavek, v katerem neposredno reklamirate konkretni produkt, ki ga prodajate. Pravila sodelovanja na forumu so znana. Če ne, si preberite Pravilnik, ki se nahaja v zavihkih zgoraj.

Če pa želite oglaševati mrežni marketing vašega produkta, se obrnite na Zavod Med.Over.Net in se dogovrite za način in plačilo oglaševanja.

Hvala za razumevanje in lep pozdrav,
Citiraj
revitalist
Ker drugih odgovorov na Vaše vprašanje še ni, sem poiskal strokovno razlago na NET-u.
Upam, da Vam bo v pomoč.
http://www.vestnik.szd.si/st3-4/st3-4-213-216.htm


P.S.
Mlado dekle (staro 17 let) ima že več kot osem let možganski tumor. Prestala je dve operaciji - od novega leta (torej 9. mesecev) konzumira tudi matični mleček in se njeno počutje bistveno izboljšalo.Na Vašo željo, lahko uredim srečanje.
Citiraj
Marjetka2
Pozdravljeni!

Mene pa zanima kakšni so znaki, če ima človek tumor v možanih.

Lepo prosim za odgovor.
Citiraj
MB-37/4
moj mož je pravtako imel možganski tumor , bil je 3x operiran-2x v ljubljani in 1x v Mariboru vse operacije je opravil Prof.Dolenc,imel je tudi Kt in obsevanje ,zraven sva sva se podala tudi v alternativo,ki je možu 1,5 leta pomagalo da se je tumor manjšal oz.skoraj izginil,a je bila bolezen kljub moževi volji in pozitivnemu razmišljanju premočna tako da je moj mož na žalost 24/6/2007 umrl.Skupaj je bolezen trajala 3 leta.nikoli nisva razmišljala da bi spremenila način prehranjevanja ,res da smo malo manjkrat jedli svinjsko meso in uvedli konjsko meso ,glede ostale prehrane pa nismo delali cirkusov.Če vas zanima alternativna oblika pomoči- je v Sloveniji in ne stane nič, se mi lahko javite na :[email protected] pozdrav iz Štajerske
Citiraj
Kristina Modic
Matični mleček je nedvomno biološko izjemno kvalitetna hrana. Zato je dobrodošel del prehrane oziroma dodatek k prehrani, še posebej če je telo izpostavljeno stresu zaradi rakaste bolezni in njenega zdravljenja. Ker se z matičnim mlečkom posebej nisem nikoli ukvarjala, vam zelo natančno o njem tudi ne morem odgovoriti. Pravi naslov pa bi bil vsekakor dr.Peter Kapž iz Novega mesta, ki je izdal knjigo Med in zdravje.
Naslednje podatke sem prepisala iz njegove knjige:
Matični mleček je naravno poživilo brez stranskih učinkov:
- povzroča dobro počutje
- omogoča dolgotrajno umsko delo brez utrujenosti
- deluje proti kronični utrujenosti in izčrpanim daje občutek moči
- učinkovito blažii živčno razrvanost
- povečuje apetit
- krepi imunski sistem
- krepi rast las
- pri ženskah blaži težave pred meno in po njej
- krepi tvorbo krvi in uravnava rast otrok
- učinkuje pri pomanjkanju vitaminov
- blaži težave, ki so povazane z delovanjem srca, žlez, jeter ali želodca

In še osebna izkušnja. Sama uporabljam matični mleček kot del prehrane (ponavadi v medu), kadar sem v psihofizičnem stresu in si še posebej prizadevam, da bi jedla res kvalitetno hrano. Vsekaor pa mi je matični mleček LE dodatek k kvalitetni normalni mešani hrani, ki vsebuje zadosti energije in beljakovin.

Z liofilizacijo ga pač, kot sam izraz pove, nekako "konzervirajo", kakšna je biološka vrednost liofiliziranega preparata, pa ne vem.

Lep pozdrav!
Nada
Citiraj
Kristina Modic
Sem posredovala vprašanje...
Citiraj
gost
Zadnje čase sem veliko zasledil na NET-u o dodatkih k prehrani na osnovi matičnega mlečka. Zanima me, kakšne izkušnje ima ga. mag.Nada Rotovnik Kozjek na tem področju. Koliko držijo trditve nekaterih proizvajalcev teh dodatkov, da je matični mleček najboljši naravni antibiotik, detoksikator, stimulator,....
Drugo: kaj se z liofilizacijo matičnega mlečka zares doseže (razen da mleček spremenijo v prah). Hvala
Citiraj
Kristina Modic
Posredujem odgovor/mnenje dr. Rotovnik Kozjekove, ki je odgovarjala po delih, kot sledi:

KATKA13:
POleg vseh vprašanj, ki se seveda zastavljajo ob sami diagnozi (ima
kdo podobne izkušnje??) se vedno bolj poskušamo ukvarjati tudi s
samo prehrano. Čeprav smo že do sedaj živeli zdravo, pa skušam
zbirati informacije o prehrani in antikarcenogenih živilih.

ODG. DR. ROTOVNIK KOZJEKOVE:
Še naprej upoštevajte priporočila o zdravi prehrani!
Osnovna razlika med zdravo prehrano in prehrano bolnika, ki ima kronično vnetno stanje (kar je večina kroničnih bolezni in tudi rakave) je ta, da ima organizem bistveno manjšo možnost prilagajanja na tisto, kar v njega vnesemo s hrano, Še posebej je Škodljivo stradanje!
Prehranska podpora bolnika s hranili med boleznijo in zdravljenjem in Hranila (v obliki hrane) naj se vnašajo v več manjših obrokih čez cel dan (6-8 obrokov, skratka bolnik naj vseskozi pomalem je). Hrana naj bo kvalitetna in pripravljena po načelih zdrave hrane. Če je hrana kvalitetna in mešana in vsbuje zadosti beljakovin (okoli 1,5g/kg tt) ter bolnik ne izgublja telesne teže, niso potrebni nobeni prehranski dodatki. Začnemo jih uporabljati kadar vnos hranil z hrano ni zadosten!
Ni čudežnega dodatka in brokoli, ki ga kupite na tržnici, še posebej, če je ekološko vzgojen, je boljši kot vsak ekstrakt.

KATKA13:
Dobila sem nešteto internet strani, ki opisujejo ugodne učinke brokolija na vse vrste
rakov, pa paradižnik, ki naj bi bil izjemno ugoden pri raku prostate... Izogibati se hrani, na kateri na etiketi piše kakšne "E"...

ODG. DR. ROTOVNIK KOZJEKOVE:
E- in podobni dodatki vsekakor ne spadajo h kvaletetni hrani, ki je bogata z naravnimi hranili. hRana naj bo predelena toliko, da jo organizem lahko izrabi; preveč predelana hrana je osiromašena.


KATKA13:
posledično
šibkostjo. Če ima kdo kakšne izkušnje, znanje, iz stroke.... kaj
konkretno je potrebno paziti pri prehrani, katera so (potencialno)
karcenogena živila, ali brokoli res tako antokarcenogeno deluje, ...
Nešteto vprašanj, za vsak nasvet, napotek ali le napotilo na kakšno
literaturo ali internetno stran,.... bom zelo hvaležna!

ODG. DR. ROTOVNIK KOZJEKOVE:
V kliničnih študijah nimamo podatkov o boljšem zdravljenju rakov, če bolnik uživa določeno živilo. Večina teh podatkov prihaja iz laboratorijskih eksperimentov.
Zato še vedno lahko trdimo, da če bolnik lahko je in ne hujša, je najboljša prehranska podpora z beljakovinsko bogato in energetsko zadostno normalno mešano in kvalitetno prehrano, ki jo bolnik uživa čez cel dan.
Citiraj
Grjanc
Pozdravljeni.

Po skoraj dveh letih brskanja za viri o prehrani onkološkega bolnika redno spremljam vsebine vsaj prvih treh naslovov. Laično, vendar za komplementarno prehransko podporo 'uradnemu' zdravljenju še vedno prizadevno šarim tudi po vseh drugih dosegljivih virih o prehrani o.bolnika. Zelo posplošeno in laično poenostavljeno z ženo dajeva povdarek zelenjavi in sadju, polnozrnatim žitaricam in stročnicam, oreškom in semenom, ribam, belemu mesu perutnine, jagnjetini, izločena pa je svinjina in govedina. S prehranskim dodatkom lanenega olja nadomeščam živalske maščobe in skušam uravnavati razmerje omega-3:omega-6 zaužitih nenasičenih maščob v prevlado omega-3. Zelo poenostavljeno tako razumem tudi napotila mag.Rotovnik Kozjek-ove, dr.med. v poglavju Rak in prehrana v njeni knjigi Gibanje je življenje. Vsa hranila so v največji možni meri približek biološke pridelave s čim nižjo stopnjo predelave. V tej hrani uživam in mi ne predstavlja odrekanja. Vso srečo v vašem iskanju vam želim ter čimveč optimizma v spopadu z boleznijo.

Srečno, Grjanc.

http://www.whfoods.com/
http://www.nutrientreference.com/
http://health.groups.yahoo.com/group/FlaxSeedOil2/
http://www.nutritional-solutions.net/Ar ... rition.pdf
http://content.karger.com/ProdukteDB/pr ... elNr=73789
Citiraj
Kristina Modic
Katka, tvoje vprašanje bom posredovala mag. Nadi Rotovnik Kozjek, dr.med, ki pozna to področje...

Lp,
Citiraj
Katka13
POzdravljeni!

Prebrskala sem prejšnje strani, pa nekako nisem našla odgovora,... Mojemu očetu so v februarju odkrili tumor v možganih - anaplastnični oligoastrocitom. Kirurško so ga odstranili, imel je že kombinirano obsevanje s hkratno kemoterapijo, sedaj bo začel prvi cikel kemoterapije.

POleg vseh vprašanj, ki se seveda zastavljajo ob sami diagnozi (ima kdo že podobne izkušnje??) se vedno bolj poskušamo ukvarjati tudi s samo prehrano. Čeprav smo že do sedaj živeli zdravo, pa skušam zbirati informacije o prehrani in antikarcenogenih živilih. Dobila sem nešteto internet strani, ki opisujejo ugodne učinke brokolija na vse vrste rakov, pa paradižnik, ki naj bi bil izjemno ugoden pri raku prostate... Izogibati se hrani, na kateri na etiketi piše kakšne "E"...

Na forumu je že bilo postavljeno vprašanje o prehrani bolnice z zelo naprednim in razširjenim rakom, vendar odgovor ni pisan na kožo bolniku v kemoterapiji, ki nima problemov s telesno težo in posledično šibkostjo. Če ima kdo kakšne izkušnje, znanje, iz stroke.... kaj konkretno je potrebno paziti pri prehrani, katera so (potencialno) karcenogena živila, ali brokoli res tako antokarcenogeno deluje, ... Nešteto vprašanj, za vsak nasvet, napotek ali le napotilo na kakšno literaturo ali internetno stran,.... bom zelo hvaležna!

Hvala že vnaprej,

Katarina
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.