Odgovori: Anaplastični oligodendrogliom gradus III

Pregled teme
Robert666
Pozdravljeni,
z veseljem sporočam vsem ki boste naleteli na to temo, da sem danes popolnoma zdrav in se počutim odlično. Pomagala mi je konvencionalna medicina, bioresonanca, konoplja in Gersonova terapija. Zadnje čase se posvečam duhovni rasti, kar mi pomaga celiti rane na moji duši. Foruma ne prebiram več in ga tudi ne nameravam več obiskati do nadaljnega.
Srečno,
Robert666
Citiraj
Mici2014
Janez lahko pošlješ meni mail....jaz bom posredovala Robertu, pa vaju povežem

[email protected]
Citiraj
Robert666
Janez,
kontakt je možen na zs.
Citiraj
Zazz
Odgovor prepuščam tvoji domišliji...
Citiraj
clean8376
Zazz, a ti še kar prodajaš konopljo?
Te še nič ne peče slaba vest?
Citiraj
Zazz
Janez000,
ker se niste prijavili v forum, vam ne morem sporočiti kontakta preko zs, javno pa tudi ne...
Prosim sporočite mi preko zasebnega sporočila vaš mail(ikona desno od imena v mojem postu), da vas lahko kontaktiram! Upam da bo mail še deloval... Če še nimate rezultatov FISH preiskave glede kodelecije 1p/19q jih čimprej pridobite pri onkologu. To je pri tem tumorju pomemben podatek.

Srečno!
Citiraj
Janez000
Pozdravljen Robert,

imam soprogo, ki ima enak tumor kot vi.
Ali imate mogoče kak neposredni kontakt, da bi se lahko lažje pogovarjali?

Lep dan,
Janez
Citiraj
driva
Pozdravljeni,
zakaj se obremenjujete, če so izvidi drugače napisani, kot so Vam morda povedali. Mar ni škoda energije, ki jo vlagate, da bi se to popravilo oz na novo napisalo. Ne pričakujte preveč, ker boste tako še bolj razočarani. Na vse to Vam ne more nihče nič odgovoriti. Morda ste izvide tudi napačno razumeli. Lahko Vam samo ponudim možnost, da si izvide ogledam (meil je v mojem profilu) in da mi poleg tega napišete, kaj so rekli in kaj napisali, ter kako bi naj bilo napisano po Vaši presoji.
Seveda je zdravljenje za njih končano, to pa ne pomeni, da ste zdravi. Pogoji za raka so še naprej podani. Iz tega dejstva je tudi razumljivo, da je zdravnik rekel, da se bo rak ponovil.
Vse dobro Vam želim!
Citiraj
jojojojo
S spoštovanjem !

V mesecu Maj 2011 sem imel operativni poseg. Odstranitev tumorja iz predela Th1,Th2,Th3,in Th4, enako zasevki iz likvorja .
Na izvidu piše, da je potrebno na mnenje Nevrokirurškega konzilija spremljanje, a moj Nevrokirurg je po osmih mesecih zadevo obrnil, da ZDRAVLJENJE KONČANO ? Kljub mnenju Nevrokirurga , ki je operacijo naredil in po posvetu mi je rekel, da v ca,5letih po operaciji bo ponovitev .
Tudi odpustno pismo je napisano narobe in imam velike težave, da se odpustno pismo popravi oziroma napiše PRAVILNO STANJE POTEKA OPERACIJE IN ENAKO ZDRAVLJENJA.

Histološki izvid; - nizkomaligni glialni tumor II. Stopnja ?

Hvala za odgovor in informavijo kako naprej v zdravljenju, da bom še nekaj časa kjer sem !

Hvala !
Jože
Citiraj
dr.iva
Se oravicujem, zeno sem si sposodila pri gospodu, ki je spraseval glede drobnocelicnega pljucnega raka njegove zene:) Pravzaprav sem vse pomesala. Za njega bi veljal odgovor do predzadnjega stavka, takrat sem pogledala na naslov in dopisala:
Cannabinoidi naj bi delovali tudi protivnetno, vendar ne toliko kot snovi iz bozvelijine smole (iz Indije). O tem pa se lahko razmislja v sekundarni preventivi (po tem, ko pride do remisije).
Poznate to: da kjer se dela, pada zagovina. Trenutno delam prevec in to se vidi. sorry.

Na hitro sem preletela clanek od Bozvelije. To ni to. Ne verjamem, da unici olje bozvelije rakave celice, ker ne poznam tovrstnih studij; ker ce se to zgodi v laboratoriju, se zdalec ne velja za telo, ce olje pasira zolcno kislino. Vsaj pri omeli je tako, zato se injicira. Za imunski sistem ne rabim bozvelije, ker pri omeli lahko berem delovanje v krvnem izvidu. Bozvelija je mnogo bolj pomembna v protiedemskem zdravljenju (Weihrauch/kadilo?). Imena zdravila ne smem napisati v forum.

Pri mozganskih tumorjih se vnetje zdravi s kortizonom, za tega pa je poznano, da razsirja raka. V eni od nemskih apotek so ga uvazali iz Indije, vendar oni zastopajo svojo politiko. Pred kratkim so bili se srecni zdravniskega recepta, sedaj hocejo ze recept od onkologa. Ocitno hocejo s tem doseci registracijo. V Svici se prosto prodaja... Na spletu se najde spletna stran od nekoga, ki s tem ze 11 let vzdrzuje svoj neoparabilni mozganski tumor (Astrozytom).

Kar se tice zdravljenja mozganskih tumorjev je imunska modulacija vsekakor nakazana. Tako kemoterapija kot kortizon slabsata imunski sistem. Tu pride v postev omela, timus (peptidi) in/ali encimi. Omela se ne daje vsporedno s timusnimi preparati. Encimi delujejo tudi protivnetno (pozor: tanjsajo kri, krvavitve).
Ruski in ameriski viri veljajo za nas pretezno nesolidni. Nemci so tu bolj strogi; z zanimanjem gledam, kako v frankfurtskem letaliscu mecejo v smeti skodljiva prehrambna dopolnila, ki prihajajo iz Amerike. O tem pa drugic pod drugim naslovom.
lp
Citiraj
Robert666
Spoštovana dr. Iva,
zelo sem vam hvaležen, da ste mi dala novo temo za raziskovanje - olje bosvelije.
Čeprav mi možgani po operaciji in obsevanju ne delajo tako kot prej, ne mislim čičati in čakati kaj se bo zgodilo. Na razne načine iščem vire do podatkov o možnostih dodatnega zdravljenja mojega raka. Dober vir informacij so ameriški in ruski forumi, kjer je veliko prispevkov prav o "mojem" tumorju. Seveda je prisotnih tudi veliko smeti (kot tudi na tem forumu) in je treba biti zato previden. Ker ste ravno omenila imunski sistem, me zanima kaj menite o gcmaf, ki ga trenutno raziskujem, tako kot hašiševo olje in ša kar nekaj drugih stvari. Nikjer nisem omenil, da h.olje nameravam uporabiti, ne vem pa kje ste našli mojo ženo, ki je slučajno vaša soimenjakinja in je zdrava. Čisto nič vam ne zamerim, dala ste mi kar nekaj dobrih informacij.
Če prav razumem (med vrsticami), pri meni zdravljenje z belo omelo ne pride v poštev.

O Bosveliji iz Indije pa bo mogoče koga zanimalo tole:
Junija 1994 je bilo dokumentirano, da imajo seskviterpeni sposobnost preiti krvno-možgansko pregrado in njihova visoka prisotnost je bila dokazana v eteričnem olju kadilne bosvelije (frankincense oil) in olju sandalovine (sandalwood oil).

In še zanimivost: bosvelija je ena od dragocenih rastlin, ki so jo sveti trije kralji darovali ob Jezusovem rojstvu.

Članek v slovenščini: http://www.ekomagazin.si/Zdravje/Zdravj ... elijo.html

Vse dobro!
Robert
Citiraj
dr.iva
Vi sprasujete, ce skodi delovanju kemoterapije; najprej se vprasajte, ce hasisevo olje sploh pomaga bolniku. Vse, kar ne pomaga, pa skoduje, ker dodatno obremenjuje telo.
Sedaj ji pomaga samo tisto, kar ji bo v casu kemoterapije dvignilo imunske celice (hasisevo olje sigurno ne, sicer bi jaz pisala o tem). Skoda da bi s tem sploh poskusali, ker bi izgubili bitko s casom.

V tako resni zadevi se ne konzultira prekupcevalce in laike; poglejte v Avstrijo, tam se bavijo zdravniki s komplementarno medicino; to so strokovnjaki, ki so specializirani za zdravjenje raka. Nihce ne bo priporocal hasisevo olje; tudi ne ganodermo, alojo & Co s cimer si skodijo nasi bolniki.

V Sloveniji ni dovoljena prodaja in nakup hasisevega olja; tisto ki pa se proizvaja iz semen industrijske konoplje ne vsebuje THC. Po eni strani hasisevo olje ne deluje na dvig imunskih celic, kar je sedajle najbolj pomembno pri vasi zeni; po drugi strani pa se fitoterapija poleg kemoterapije na splosno ne priporoca.
Cannabinoidi naj bi delovali tudi protivnetno, vendar ne toliko kot snovi iz bozvelijine smole (iz Indije). O tem pa se lahko razmislja v sekundarni preventivi (po tem, ko pride do remisije).
lp
Citiraj
Robert666
Hvala za odgovor in nasvete.
Prosim vas še za mnenje: Ali konzumiranje hašiševega olja včasu kemoterapije PCV lahko škodi delovanju terapije? Ali lahko nastanejo kakšni drugi nezaželjeni učinki?

Hvala,
Robert
Citiraj
dr.iva
PS: nisem vedela, da sem odgovor ze odposlala. Sem bila zmotena...
Dodajam: Ce se boste informirali po tujih spletnih straneh, se pozanimajte malo o sredstvih ki vsebujejo kislino od Bozvelije, ker delujejo protiedemsko.
Ob kemoterapiji morate pogosto pregledovati kri, ker lahko pride do levko- in trombopenije. ...Na levkocite je lahko vplivati, na trombocite bolj tezko.
lp
Citiraj
dr.iva
Anaplasticni oligodendrogliom je vrsta Glioma in se zdravi pravtako kot anaplasticni oligoastrocitom. Razlikuje se predvsem v tem, da je pri prvem ve©ja sensibilnost za obsevanje in kemoterapijo, tako da ni vedno terapija prve izbire radikalni kirurski poseg, kot je to pri astrocitomski vrsti. Seveda je bil tole velik tumor in so ga morali odstraniti. Obsevanje in kemoterapija PCV (Procarbazin, Lomustin, Vincristin) naj bi dobro delovala; potem pa se rece „watch and wait“. Recidivi pridejo v razlicnih razmahih.
Alternativnega zdravljenja ni; za komplementarno zdravljenje pa se ozrite na evropske forume. Kar se ti©e dopolnilnega zdravljenja, pa vprasajte strokovnjaka, preden bi verjeli vsakemu prekupcevalcu. Mnogi gredo po pomoc cez mejo, ker se nasi zdravniki ne smejo baviti z dopolnilnim zdravljenjem, zdravilci pa ne smejo segati v medicino ker ne odgovarjajo za to, kar pocnejo.
Z mnogo srece boste nasli kak neodvisen (ne sponziran) evropski forum prizadetih, ki izmenjujejo izkusnje. Tule pa lahko poiscete teme in nasvete o prehrani. Diete so pri rakavih bolnikih kontraindicirane, ce ne obstoja socasna bolezen, ki to zahteva. Hrana naj bo raznolika. Svetovna zdravstvena organizacija priporoca 5x na dan manjse obroke in pri vsakem obroku naj bo sadje ali zelenjava. Pravtako morate sedaj gledati, da popijete mnogo nevtralne tekocine (vode), brez kakrsnihkoli aditivov…
Vse dobro!
Citiraj
Robert666
Pozdravljeni,
Operiran sem bil leta 2012, tumor je bil velikosti 6,5x 5cm. Radioterapija je končana, trenutno sem na kemoterapiji PCV.
Ta tumor je sorazmerno redek, prav tako informacije o njemu. Bil bi zelo hvaležen za pojasnilo izvidov in dodatne informacije o tem tumorju. Kakkšna je možnost komplementarnega ali alternativnega zdravljenje tovrstnega raka?

Povzetek patohistološkega izvida:

KLINIČNI PODATKI DIAGNOZE:
Gliom desno frontalno. Glavobol štiri tedne. Cističen tumor, stena solidna, gliomskega videza, trombozirane vene.

MAKROSKOPSKI OPIS:
Številni nepravilni vzorci tkiva, ki so v večjem delu podobni možganovini, le mestoma je tkivo rdečkasto-sivkaste in mogoče nekoliko mehkejše od možganovine.

MIKROSKOPSKI OPIS:
Hipercelularen tumor, ki ga tvorijo zmerno polimorfne celice z okroglimi, zmerno polimorfnimijedri s fmim kromatinom, z drobnimi nukleoli. Okrog jeder je prisoten halo (slika jajca na oko). Mitotska aktivnost je živahna. Tumorsko žilje je pomnoženo, prav tako je fokalno pomnožen endotel žil. Ni nekroz. Tumor
infiltrira možganovino.
Imunofenotip tumorskih celic: tumorske celice so pozitivne na Olig2 in na GFAP. Tumorske celice izražajo IDH-l.
Rezultat preiskave FISH na kodelecijo lp/19q bomo sporočili naknadno.
(mp)

DIAGNOZE-MNENJE:
Frontalno desno, resekcija:
Anaplastični oligodendrogliom (WHO gradus III).

Tumorsko tkivo smo v celotnem dosegljivem obsegu odstranili.
Kontrolni CT glave je pokazal odstranjen tumor brez znakov
za svežo krvavitev.

Hvala za odgovor,
Robert
Citiraj

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.