Med.Over.Net

Odgovori: Rak na dojki

Pregled teme
mirca1
Številka, upam, da je bolečina že preteklost. Jaz bi šla takoj k svoji zdravnici, je pa res, da je včasih pametno tudi kakšen dan počakat. Pač stvar posameznika in njegove presoje. Je pa zdaj verjetno tudi stres tisti, ki povzroči kakšno bolečino.
Dobre rezultate punkcije želim.
Citiraj
123987
Mirca1 Hvala za odgovor! Me pa nekaj bega. Na hrbtu pod levo lopatico oz vmes med obema lopaticama bolj na Levi strani spodaj cutim topo bolecino. Kaj bi lahko to pomenilo? Bolecino cutim od petka zvecer.
Citiraj
mirca1
Pomemben korak je za tabo. Zdaj moraš potrpežljivo počakati na izvide, ker je do takrat vse samo ugibanje. Verjetno boš v vsakem primeru operirana. Če bezgavke res niso pozitivne, je to super in ti bo marsikaj prihranjenega. Sicer je tumor malo večji kot je bil moj, a lahko upaš, da bodo tudi tebi odstranili samo tumor (več je dejavnikov, ki to pogojujejo). Potem pa .. odvisno od karakteristike tumorja.. če je maligen, lahko sledi kemoterapija, obsevanje, ni pa nujno. Ko boš dobila izvide, boš verjetno dobila tudi povabilo na prvi obisk pri kirurgu, s katerim se bosta o vsem pomenila. Do takrat se ne obremenjuj preveč, ker je stres najslabši sopotnik ... nenazadnje je še vedno upanje, da je tumor samo benigna bula. Srečno!
Citiraj
123987
danes opravila uz in punkcijo na OI Ljubljana. punkcija bezgavk in uz bezgavk naj bi bila bp, tako mi je zdravnica ki je delala UZ rekla. Je pa bula ki sem jo zatipala, premera 5x2 cm rakava po njenem mnenju in izkušnjah. izvide punkcije bule in bezgavk moram sicer še počakati. Na kaj naj se pripravim?
Citiraj
mirca1
Malo sem pobrskala po netu... benigni tumorji se baje res premikajo, maligni pa običajno ne.
Pri mojem je ginekologinja takoj rekla, naj se pripravim, ker je verjetnost velika...
Zato še enkrat: brez panike. Vse bo v redu, na tak ali drugačen način... Saj vemo, da tudi diagnoza rak še ne pomeni konca sveta.
Citiraj
mirca1
Samo en odgovor mi pride na misel: zdravnik je ocenil, da tumor ni zločest. Resnici na ljubo, je veliiika večina tumorjev benignih, ne rakavih. Doktorji znajo že na otip ločiti ene od drugih.
Zato ni pametno zdaj preveč dramatizirati, ker stres ne bo koristil, samo škodil.
Nenazadnje pa je do 1.marca samo še nekaj dni. Verjamem, da ne bodo prijetni, a bistveno slabša diagnoza pa zaradi teh nekaj dni ne bo.
Srečno!
Citiraj
123987
Se popolnoma strinjam z vami, da nisem ravno brihtno odreagirala. na OI so mi prejšnji petek rekli, da ta teden ni šans zaradi počitnic in da nimajo za UZ nobenega prostega mesta. Zakaj se dr ni odločil za punkcijo mi tudi ni jasno, saj je zatrdlina velika po moji prosti presoji cca 2x3 cm, se premika. Ne vem kaj naj naredim, ali naj grem zvečer na urgenco ali naj grem kar direkt na OI. kličem jih pa se nihče ne javi, sem bila pa priča, ko sem šla v petek na pregled, da telefoni zvonijo v prazno in se tam sestre ne javljajo.

kaj mi svetujete?

hvala vam za vsako besedo!!!!!!
Citiraj
mirca1
Draga številka, jaz bi bila že pred včerajšnjim na punkciji. Sicer je pa čudno, da so te dali na UZ in ne na punkcijo. Že to, da si 'pred časom' zatipala in šele zdaj ukrepala, za moje pojme ni brihtno.
Jaz sem otipala v ponedeljek, v torek popoldne pa sem že bila na punkciji na OI... in po 10-14 dneh sem vedela, da imam raka. Ne čakaj, bodi sitna.. zate gre!
Citiraj
123987
Pozdravljeni,
moje vprašanje je naslednje: v levi dojki v spodnjem zunanjem delu dojke sem pred časom otipala zatrdlino. šla k ginekologu, dal mi je napotnico za onko. tam so mi dali datum za UZ na CBD šele 1. marca. Mene dojka boli. posebaj na delu kjer je zatrdlina, občasno čutim kot zbadanje v trajanju nekaj sekund. na občutek mi je leva dojka bolj topla kot desna. tudi bolj "okrogla" je. Kaj naj naredim? naj čakam 1. marec ali naj zaradi bolečin obiščem zdravnika? hvala za vse. a ja pa še nekaj. zadnje čase opažam da me koža dojke srbi, včasih si jo prav spraskam da rata rdeča. bradavice nimam vgreznjene, prav tako mi iz nje ne teče nikakršen izcedek.

lpd
Citiraj
Jadro
Hvala za odgovor...
Izvid je bil da ima fibroadenom ali lezijo druge etiologije. V leziji manjše ciste in tri točkaste kalcinacije...svetujo nadaljne preiskave
Citiraj
moj nasvet
Nobena slikovna preiskava ni 100-odstotna, zanesljiva naj bi bila le patohistološka preiskava, pa še ta ni 100-odstotna, saj jo izvaja zdravnik, ki je - tako kot vsi ljudje - zmotljiv.
Da vam nihče nič ne pove, je razumljivo, saj ne vedo natančno, za kaj gre, so vam pa že pri kliničnem pregledu nakazali, da gre po njihovem mnenju za benigno spremembo. Sestra naj v miru počaka na ultrazvok in eventuelno punkcijo.
Citiraj
Jadro
Pozdravljeni...prosim za odgovore na nekatere dvome če jih kdo ima.
Sestra je zatipala bulo velikosti cca 3 cm v dojki v bližini bradavice kinje na otip gibljiva, stara je 26 let. Šla je na pregled v rakičan kjer ao opravili ultrazvok in klinični pregled. Po kliničnem pregledu so ji rekli da je verjetno fibroadenom oziroma benigni tumor in jo napotili na ultrazvok. Na ultrazvoku pa medicinska delavka ni znala povedat kaj je. Da ne vidi dobro in da zaradi lege tvorbe jo bodo napotili se v ukc. Po ultrazvoku ni bilo pogovora z zdravnikom samo povedali so ji da bo po pošti dobila termin na ukc kjer bodo naredili še ultrazvok enkrat in skoraj zagotovo punkcijo. Ali je mesto sumljivo za nevarno tvorbo in ali ultrazvok res ne more potrditi oziroma ovreči raka? Ultrazvok bi naj bil zelo zanesljiv...sumljivo je sa po ultrazvoku ni nihče več govoril z njo ali mamo, ki je bila zraven zato nas skrbi...
Hvala
Citiraj
hm33
Zdravo. Stara sem 16 let. Zadnji mesec dni sem opazila "bulo" na levi dojki (ki me občasno tudi boli) pri bradavici. Ni sicer zelo velika - premer je malo manjši od enega centimetra. Tudi na zunanji strani je viden manjši "krog", ki je malo temnejši od ostalega predela in je na istem mestu kot bula. Na otip ne boli, se pa rahlo premika. Tudi menstruacije nisem imela že tri mesece, pred kratkim pa je bila redna.
Citiraj
jamtm5md
hvala za pomoc
Citiraj
neeeee234
hvala mici2014
zaradi tvoje pomoci zdaj nisem vec zaskrbljena
Citiraj
Mici2014
jamtm5md je napisal/a:
oj stara sem 12 let in imam v obeh dojkah nekako bulo ki na otip boli. je to kaj hujsega ali je samo rast dojk
Samo rast dojk in nič drugega :)
Citiraj
jamtm5md
oj stara sem 12 let in imam v obeh dojkah nekako bulo ki na otip boli. je to kaj hujsega ali je samo rast dojk
Citiraj
Mici2014
InaBambina je napisal/a:
hej!
stara sem 14 in sem ugotovila, da imam na dojki spodaj pri bradavici majhno neopazno bulo veliko 2-3 cm a vseeno jo čutim. Strah me je, če je to mogoče rak na dojkah. a vseeno nimam poguma to vprašati odrasle osebe.
Je mogoče, da imam bulo na dojki? Kot sem že rekla sem bulo opazila danes zjutraj in se ne spomnim če sem se mogoče udarila ob rob postelje. Prosim, res rabim odgovor, ker me res skrbi.. Je to rak? Bo ta bulica zginila čez nekaj časa?
Hvala za odgovor, Ina
90% biluc ni rakavih, ampak to se ugotovi s preiskavo in ne kar takole približno preko spleta. Vseeno zberi pogum in pokaži mami, teti, osebnemu zdravniku... da boš mirna. Bulica lahko izgine, ostane ali se povečuje...ne moremo vedeti kaj bo v prihodnosti.

Lep dan ti želim in pogumno naprej
Citiraj
InaBambina
hej!
stara sem 14 in sem ugotovila, da imam na dojki spodaj pri bradavici majhno neopazno bulo veliko 2-3 cm a vseeno jo čutim. Strah me je, če je to mogoče rak na dojkah. a vseeno nimam poguma to vprašati odrasle osebe.
Je mogoče, da imam bulo na dojki? Kot sem že rekla sem bulo opazila danes zjutraj in se ne spomnim če sem se mogoče udarila ob rob postelje. Prosim, res rabim odgovor, ker me res skrbi.. Je to rak? Bo ta bulica zginila čez nekaj časa?
Hvala za odgovor, Ina
Citiraj
jegersara
Pozdravljeni!
Moja babica je bila pred 5 dnevi na operaciji. imela je malo zatrdlino v desni dojki, v zgornjem zunanjem kvadrantu. Zatrdlina je bila maligna. Operacija je dobro potekala, odstranili so varovalno bezgavko, ki je bila po pregledu patologa negativna. Ima pa po operaciji okrog prsnega koša in trebuha ovito raztegljivo elastiko, za katero ni dobila odgovora, čemu služi. Sicer sama študiram delovno terapijo, in mi ta trak enostavno ne gre v glavo. Najlepša hvala za odgovor.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.