Odgovori: Rak mezoteliom

Pregled teme
azizlaghari1
Mesothelioma life expectancy after diagnosis - Mesothelioma and Malignant Pleural Issues: The Tumors involving the pleura and in specific malignant pleural mesothelioma in this article we will talk about what the pleura is and possible treatment options for cancer involving the pleura with respect to anatomy of the pleura each lobe of the lung is covered by a double layer sac that we term pleura.

This covers the lung it lines the chest wall diaphragm and mediastinum we called a layer that covers the lung the visceral pleura we term the layer that covers the chest wall the parietal pleura.

Pleura also lines the diaphragm as well as the pericardium the SAC around the heart the space between the two pleural layers is termed the pleural space there are approximately two to three thousand new cases of primary cancers of the pleura or malignant pleural mesothelioma that are diagnosed each year.
https://www.businesspluslifestyle.com/2 ... tancy.html
Citiraj
ni mogoče odgovoriti
Sarikaaa, strinjam se, da statistika o posamezniku ne pove popolnoma nič, vseeno pa se z rakom jajčnika ne bi preveč metala ven, kot da gre za neko čudežno preživetje. 5-letno preživetje pri 4. stadiju raka jajčnika je 17%, kar v prvi vrsti pomeni, da niste še iz vode, obenem pa, da ne bo nič čudežnega, če boste 5 let po postavitvi diagnoze še živi.
Vem, da si bolniki dostikrat ne želijo slišati krute resnice, zlasti ne v številkah, vseeno pa se mi ne zdi pošteno, da bi jim vlivali lažno upanje. Doživela sem že družino, ki je zaradi alternativnega zdravljenja verjela, da je njihov oče ozdravljen, in je bila njegova smrt tako hud šok, da je še danes, več let po dogodku, ne morejo preboleti.
Kljub vsemu vam želim čim daljše in čim lepše življenje. Upam, da boste raku še naprej kazali zobe.
Citiraj
Sarikaaa
Nikoli ne glejte statistike.
Statistika je samo številka. Po statistiki bi jaz z 4 stadijem raka jajčnikov, bila že pokojna.
Pa sem po letu in pol zdravljenja brez znakov bolezni. Delam in uživam v življenju.
Imela sem metastaze na plevri, ki mi jih sprva niso želeli operirati. Rekli so da zaradi dolgotrajnega okrevanja in ker mi bo podaljšalo življenje le za dva meseca. A sem vztrajala.
Eno leto in tri mesece je od operacije, pa nimam nikjer znakov bolezni. Plevra čista, brez plevralnega izliva.
No , in če bi gledala statistiko, bi se lahko že ubila.
Danes je zdravljenje čedalje bolj uspešno.
Kar Vam predlagam je da si poiščete najboljšega kirurga. Velika uspešnost je že to , da ga lahko operirajo. In če je operacilja strokovno narejena je veliko večja možnost preživetja. Pa še to. Bolj je rak agresiven, bolj kemoterapija prime.
Pa nabavite si kakšno alternativo za dvig imunskega sistema.
Citiraj
ni mogoče odgovoriti
Še vedno ni jasno, za kako obsežen tumor gre, tako da ni mogoče določiti stadija bolezni. Glede na to, da bodo gospoda operirali, gre očitno za stadij I ali stadij II. Kljub vsemu pa prognoza ni obetavna.

https://www.mesothelioma.com/mesothelio ... ctancy.htm
Citiraj
Vojka12
Gre za maligni mezoteliom epiteloidnega tipa. Vidna prizadetost kostalne in mediastinalne plevre,anterolateralno vtis vraščanja v intercostalni prostor.
Citiraj
ni mogoče odgovoriti
Pomembno je vedeti, kje ima mezoteliom (plevra?, peritonej?), za kako obsežno lezijo gre in za kakšen histološki podtip.
Citiraj
Vojka12
Pozdravljeni,
Veliko sem si prebrala o mezoteliomu, ki je bil pred dobrim tednom odkrit ožjem članu v družini. V večini člankih piše,da je rak zelo agresiven in da je življenjska doba po odkritju zelo kratka. Glede na to da je gospod v dobri telesni kondiciji,star 60let in gre v ponedeljek na operacijo,me zanima,kakšna je prognoza v najboljšem primeru. Hvala in lep pozdrav
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.