Med.Over.Net

Odgovori: operacija hemoroidov med nosečnostjo

Pregled teme
Mark Music
Spoštovana,
če bi bila op brez anestezije ali le v lokalni, potem načeloma ni zadržkov.
Do pregleda pa ne morete vedeti kakšna operacija vas čaka in je bolje da še malo počakate, lp
Citiraj
marcelinha
Pozdravljeni,
Tudi midva z možem načrtujeva novo nosečnost. Za prvi pregled sem naročena konec januarja, predvidevam, da bo potem operacija hitro, v roku enega meseca. Je bolje, da z nosečnostjo počakava? V zgodnji nosečnosti operacija in anestezija, četudi lokalna, ni priporočljiva?
Hvala za odgovor!
Citiraj
Mark Music
Spoštovana,
glede na to, da se hemeroidi lahko poslabšajo med nosečnostjo in med porodom, bi bilo najbolje, da se naročite za pregled pri proktologu med nosečnostjo in eventuelno operacijo opravite po porodu, lahko tudi v lokalni anesteziji, lp
Citiraj
inge
Pozdravljeni,

že nekaj let imam manjše hemoroide, ki sem jih več ali manj lahko nadzorovala (oz. niso bili moteči) vse do nosečnosti. Proti koncu nosečnosti je prišlo celo do tega, da sem morala za nekaj dni uporabljati svečke, da me je prenehalo boleti. Po porodu se je zadeva umirila, vendar so na zunanji strani zadnjika ostali 'ostanki'-načeloma je to koža, ki je občasno, sploh v primeru tršega blata, napeta, občasno je tudi kakšna kapljica krvi. Načeloma skrbim, da blato redno odvajam, da do teh težav ne prihaja. Me pa ta koža moti, saj moram vedno uporabljati vlažne robčke, pa še takrat ni mogoče vedno temeljito očistiti zadnjika, kar zna biti problem, kadar nisem doma.
V kratkem načrtujem novo nosečnost, zato me zanima, ali je možna operacija tudi med nosečnostjo ali moram počakati na konec nosečnosti (glede na to, da je čakalna doba za operacijo več kot pol leta) ?

Lep pozdrav
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.