Odgovori: Vprašanja glede kile

Pregled teme
Mark Music
Spoštovani,
če gre zopet za ponovitev kile bi bila najboljša izbira laparoskopska operacija in vstavitev mrežice z notranje strani, lp
Citiraj
Janez45
Pozdravljeni,

sam sem bil že večkrat operiran za dimeljsko kilo, na obeh straneh. Leva stran se je lepo zacelila sploh potem, ko so kirurgi že prvič uporabili mrežico in nimam nobenih težav. Na desni strani pa je šlo vedno nekaj narobe. Po 5 ali šesti operaciji se mi je spet ponovila.Pred par leti sem imel vkleščeno kilo in so me urgentno operirali. Vstavili so mi tudi čep. Od začetka je bilo vse ok, sedaj pa se nad čepom dela čedalje večja izboklina, ki jo z močnim pritiskom lahko zmanjšam, potisnem v trebušno votlino. V predelu čepa pa ni klasičnega občutk kot bi šlo za kilo oziroma se jo skozi moda ne zatipa. Ker sem še relatvno mlad in telesno aktiven ( 45 ) me zanima ali obstajajo kakšne posebne mrežice ali tehnike, da bi se to zadevo enkrat za vselej saniralo?

Hvala za odgovor!

Janez
Citiraj
Mark Music
potem je najboljsa izbira operacija po shuldice-u.
izogibajte se vsakrsnim sunkovitim gibom, ki dvigujejo tlak v abdominalni votlini (kot kasljanje, dvigovanje utezi..), hoja, kolo, plavanje naceloma ni problem, lp
Citiraj
player4
Ampak sam ne bi rad imel že pri svojih letih mrežice celo življenje v telesu. Vem pa, da je brez mrežice nekoliko več možnosti za ponovitev kile. Pri 4. vprašanju me je zanimalo, ali lahko do operacije delam kakšne vaje in če ja, katere?
Citiraj
Mark Music
Spoštovani,
zadnje statistike govorijo, da ni razlik v plodnosti, če se uporabi mrežica. Pooperativni potek je odvisen predvsem od tipa kile (lažje pri indirektni) in lažje, če se uporabi mrežico. Sunkovite gibe, kot so trebušnjaki, vsekakor odsvetujemo nekje do pol leta po operaciji, lp
Citiraj
player4
Zdravo.

Imam dimeljsko kilo in imam štiri vprašanja, povezana z njo.
1. Slišal sem, da se pri ljudeh, ki so mlajši od 30 let in ki nimajo še otrok ne uporablja mrežic, ampak se operira po klasični metodi. Ali se tudi pri vas pri tovrstnih pacientih še ne odločate za mrežico?
2. Ali so bolečine neznosne po operaciji kile brez mrežice? Me je kar malo strah, ker sem bral na netu, da je nekatere precej bolelo prve dni tudi po operaciji z mrežico. Kaj mora biti žele brez nje...
3. Koliko časa moraš biti doma po operaciji kile brez mrežice? Malo se bojim, da bi zamudil precej predavanj zaradi operacije.
4. Ali lahko do operacije delam trebušnjake? Jezen sem, ker se mi kar malo trebuh dela, odkar sem zaradi kile raje prenehal s trebušnjaki.

Hvala!

Branko
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.