Odgovori: Razlaga MR vratne hrbtnice

Pregled teme
mmaechtig
Spoštovani!
Imate začetne degenerativne spremembe vratne hrbtenice in obrabljeni ter rahlo izbočeni (protruzija) medvretenčni ploščici na nivoju C5-C6 in C6-C7. Živčne korenine niso utesnjene. Zaenkrat ni še nič alarmantnega, delajte vaje za vratno hrbtenico, ramenski obroč in oblopatično muskulaturo ter opravite fizioterapijo v zdravstvenem domu. Operacija ni potrebna. Težave, ki jih opisujete, lahko izvirajo iz vratne hrbtenice.
Lep pozdrav!
Citiraj
maj81
Spoštovani!
Prosim za laično razlago MR izvida. Stara se 36 let in imam bolečine v vratu in glavobole. 15 let nazaj sem imela prometno nesrečo in od takrat so težave z vratom.Gibanje je boleče in kot da mi nekaj "škrta" v vratu ob premiku v levo in desno. Glavoboli so stalni kot da me iz vratu nekaj potiska proti vrhu in čuden občutek,da me "peče" glava. Ob že manjšem naporu je glavobol še večji.Občasno so tudi vrtoglavice. Zanima me;če lahko te težave pripišem vratnemu delu in ali naj bom glede izvida zaskrbljena?
Hvala za vaš čas in odgovor!
MR:
Nekoliko izravnana cervikalna lordoza.Spondilotične spremembe in zmerna izguba intenziteta signala i.v. diskov zaradi degeneracije.medula spinalis ima primerno intenziteto signala. V aksialni ravnini je v nivoju C5- C6 vidna centralana protruzija i.v. diska. V nivoju C6-C7 centralna protruzija i.v. diska,ki pritiska na duralno vrečo.I.v. foramni so prosti.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.