Odgovori: Operacija gležnja - obraba gležnja

Pregled teme
Andrej Prlja
Spoštovani!
Za tole bi rabil več podatkov predvsem o drugi operaciji. Če "fiksacija pomeni zatrditev gležnja potem čakamo vsaj dva meseca, da se potrdi, da se kosti ( v tem primeru skočnica in golenica) zraščajo.Pri starejših lahko kar traja. To se spremlja s RTG slikanji in pregledom. Seveda vpliva cel kup dejavnikov tudi stanje sosednjega sklepa ( v takem primeru spodnjega skočnega sklepa med skočnico in petnico) ali pa spremljanoče bolezni in neugodni potek kljub zdravljenju- tu se najbolj bojimo t.i. "Sudeck-a",..
Seveda je tole le teoretično, najbolje bo povprašati operaterja, ki jo zdravi. On bo tudi vedel če in kdaj poslati vašo mamo v toplice(dandanes je v toplicah kar zelo intenziven program okrevanj tako, da mora biti bolnik ustrezno pripravljen/sposoben, da ima od tega največ koristi in ne, da je bolečin še več ali pa, da programov ne zmore).
Upam, da sem vsaj malo razmaknil temne oblake,
Citiraj
Rincha
Pozdravljeni.

Moja mama je prestala že dve operaciji gležnja. Drugo so ji opravili, ker prva ni uspela. Ima močno brabo gležnja, gleženj so ji fiksirali. Operirana je bila decembra 2010, bolečine so še prisotne, hodi s pomočjo bergl. Pravi da je izgubila upanje,d a bo kdaj bolje.

Recite koliko časa traja zdravljenje? Kako to da ni obiskovala fizioterapije? Morda bila poslana v toplice?

Rada bi ji pomagala, pa ne razumem ...
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.