Odgovori: Kontaktni dermatitis

Pregled teme
B. Kralj
Pozdrav!
najprej sem moral dobro prebrati in analizirati, da sem približno razumel.
Prvo je seveda vprašanje diagnoze, kar glede na starost, ki jo predvidevam, bolj govori za akne kot za rozaceo, drugo kar sem razbral je seveda nezaupanje v lečečo zdravnico, tretje je tisto kar opažamo zelo pogosto, to je zdravljenje po intenetu, zadnje pa kar mi še ni jasno je govora o tem olju( ki ga ne poznam), najprej kot mazilu, nato pa o zauživanju.
Če strnem: najprej je potrebna diagnoza, potem je potrebna terapija, v osnovi pa predvsem zaupanje v karkoli se uporablja in v tistega, ki zdravi.
Zaužitje tega olja, če je bila že reakcija na zunanjo uporabo , pa bi bilo zelo tvegano.

Lp
Citiraj
zollaelf
Pozdravljeni,

že približno pet let imam težave s kožo na obrazu. Dermatologinja je postavila diagnozo Rosacea - oblika akne. V diagnozi se ne vidim in ji ne verjamem (dopuščam pa seveda možnost, da se popolnoma motim). Nimam namreč nobenega pordevanja, le ogromne, zelo boleče podkožne mozolje... Prebrala sem že ogromno literature in možnosti zdravljenja in tako sem prišla do člankov o olju črne kumine (Nigella sativa) in njenem čudežnem delovanju. Po nanosu olja na obraz se je stanje sprva malo izboljšalo, takoj zatem pa se je zgodila katastrofa. Očitno je prišlo do kontaktnega dermatitisa, obraz mi je pordel, otekel in grozno srbel..koža se sedaj že obnavlja, lušči. Ponovno je prišlo do izbruha aken. Kar me zanima je, kaj lahko naredim, glede na to, da dojim mesec dni starega otročka in ali oralno uživanje olja lahko pripelje do ponovnih reakcij?

Hvala za odgovor in lepo pozdravljeni!
Citiraj
B. Kralj
Pozdrav!
Advantan kremo je tako treba ukiniti, ker tanjša kožo!
Na daleč lahko svetujem le eno: ukiniti vodo, čistiti z oljem iz lekarne, ne močiti.
Kaj več pa težko, tudi težko verjamem , da gre za kontaktni dermatitis, kar bi pomenilo, da jo nekaj draži kar ji pride na kožo.
Lp
Citiraj
Lidija Lidija
Pozdrav,

imam vprašanje v zvezi s kontaktnim dermatitisom, in sicer hčerki (še nima dveh let) je zdravnica postavila diagnozo kontaktni dermatitis, ima pikice okoli ust, včasih bolj včasih manj izrazite, več na kotičkih oz. pod njimi kot nad ustnico. Dobile smo advantan kremo, po treh tednih stanje ni nič boljše. Napotila nas je na dermatološko, kjer pa še čakam na datum za pregled.
To se vleče že od sredine julija, s tem da na začetku se ni poznalo vsak dan. Opažam da kadar kaj poje, je bolj izrazito rdeče, dokler ji ne umije kože in obrišem, potem se malo umiri.
Zanima me, ali bi lahko medtem ko čakam na pregled, kaj drugega uporabila za mazat, kremi advantan je že potekel rok, nove pač nisva dobili, ker očitno ne učinkuje.
Kaj svetujete ?

Hvala za kakršno koli informacijo.

Lp
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.