Med.Over.Net

Odgovori: luskavica

Pregled teme
B. Kralj
Da, prav razumete!
Priporočamo!
Če nebi, nebi svetoval!
Gre za obsevanje z žarki UV, ki imajo protivneten učinek, pod kontrolo dermatologa je doza in trajanje, v teh okvirjih ni stranskih učinkov, sicer pa se lahko zgodi, če ni kontrolirano, da pride do sončnih opeklin.
Lp
Citiraj
teja.d
Torej, če vas prav razumem, mi obsevanje še vedno priporočate? Ima kakšne specifične stranske učinke, če morda veste? Ker na spletu ne najdem nobene konkretne informacije o tem.

Hvala še enkrat za vse odgovore in vaš čas,

lp, Teja
Citiraj
B. Kralj
Pozdrav!
da ne bom govoril o tem kakšne primere sem imel jaz......... Na vsak način pa nebi svetoval nekaj, kar bi nekomu škodovalo!
Na obali nimajo teh obsevanj kolikor je meni jasni, v Lj pa so na Dermatološki kliniki in pri dr. Zagoričnikovi.
Lp
Citiraj
teja.d
Pozdravljeni ponovno in hvala za odgovor.

Osebna zdravnica je obsevanje odsvetovala, ker je pred leti imela primer, ko so neko gospo obsevali in jo (po njenih besedah) "predolgo pustili pod UV žarki" in se je stanje baje poslabšalo.

Mi lahko prosim poveste, kako to poteka? Dobim napotnico pri osebni zdravnici in se prijavim na dermatološko kliniko v Ljubljani? Je morda kaj podobnega tudi na Obali? (študiram namreč v Kopru).
Zanima me, koliko časa to traja (ravno zaradi študija; so to obsevanja, ki trajajo en mesec, ali več, manj,..):

Hvala vam še enkrat, lep pozdrav

Teja
Citiraj
B. Kralj
Pozdrav!
Problem zdravljenja luskavice je , da je omejitev glede terapije kar dosti, torej ni dosti sredstev, ki pomagajo, začnemo z mazili, nato poskusimo z obsevanjem, nazadnje so tablete....Torej ne vem , zakaj nebi obsevala, zakaj je govora o tveganju? Fototerapija je obsevanje z UV žarki , pod kontrolo dermatologa, stvar je varna v teh okvirih.
Odločiti se je potrebno čimprej, ker je trenutno še čas za to, do poletja je namreč potrebno zaključiti s tem.

Lp
Citiraj
teja.d
Pozdravljeni!

Stara sem 20 let. poleti sem bila na prvem pregledu v vaši ordinaciji; potrdili ste mi luskavico (plahi po hrbtu, spredaj malo pod prsmi, na lasišču) in predpisali terapijo s kremami Diprosalic, Diavobet, serumom za lasišče Diprosalic, Kertyol šamponom ter svetovali fototerapijo jeseni (ki pa mi jo je moja osebna zdravnica odsvetovala, češ da še ni tako hudo, da bi šla tvegat).
Diprosalic za lasišče sem se trudila uporabljati, vendar me po lasišču tako "žgalo", da me je bolela glava in sem ga opustila. Kertyol uporabljam občasno, Diprosalic sem uporabljala do oluščenja, nato pa Diavobet. Na morju sem vse to opustila, vendar sonce in morje nista kaj dosti pomagala. Zopet so se pojavile luske in ponovno sem uporabljala kremo Diprosalic. Tako izmenično to uporabljam vse od takrat, ko sem bila pri vas. Vmes sem večkrat z vsem prenehala in mazala samo z navadnimi mastnimi kremami.
Opazim, da na stanje močno vplivata sladkor in alkohol, največ pa stres. Vendar trenutno nisem pod vplivom stresa, prehranjujem se zdravo, sem na svežem zraku, itd, pa so se mi začele pojavljati majhne pikice na predelu trebuha (ob strani, okrog popka), ki se luščijo. Zanima me, kaj predlagate.
Slišim, da večini ljudi z blago obliko luskavice, kot jo imam jaz, pomaga fototerapija. Rada bi poskusila vse, samo da se ne razširi še naprej.

Hvala že vnaprej, lep pozdrav!
Citiraj
B. Kralj
POzdrav!
Žal s temi preparati nimam izkušenj,če bi šteli kot zelo uspešni, potem bi jih svetovali tudi mi, če pa komu pomagajo pa je lahko, je pa tudi dobrodošlo , pomembno pa je , da ne škodujejo.
Lp
Citiraj
Chirrilona
Pozdravljeni,

zanima me ali bi svetlivono olje kaj pomagalo v boju z luskavico, kot mazilo in kot njegovo uživanje? Mišljeno je kot dodatek, poleg tablet, raznih mazil in fototerapije s katero premagujemo oz. lajšamo luskavico.


Najlepša hvala in lep pozdrav!
Citiraj
B. Kralj
Najprej pozdrav!?

Če je luskavica , jo je pametno pokazati zdravniku, lahko tudi osebnemu, mazanje na pamet ni priporočljivo.
Luskavica na obrazu je redka.
Solarij, če je dober ne sme pomagati pri luskavici!?

Lp
Citiraj
Solarij, ličenje in luskavica
Jeseni sem imela precej stresno obdobje in decembra pojavila se mi je luskavica, ki sem jo za nekaj let že povsem "pregnala". Zdaj imam nekaj rdečih lis na členkih na roki in dve pod očmi in na čelu, Ker sem imela doma kremo Diprogenta, sem se namazala z njo po obraznih lisah. Imam tudi starejšo kremo Elocom, ki sem jo uporabila danes, ker vidim, da kljub popolni abstinenci od alkohola in svinjskega mesa Diprogenta ne pomaga kaj dosti.

Zdaj pa imam par vprašanj:
1. Kakšno mazilo svetujete? Oziroma: ali se je smiselno mazati kar tako na pamet. Verjetno je najbolje obskati dermatologa.
2. Kako na luskavico na obrazu vpliva ličenje. Puder? Ima sploh kak vpliv, če ne zakrivam lis s pudrom?
3. Sicer pa me zanima, če ni morda bolje, da trikrat mesečno za 10 minut obiščem solarij ... (?)

Hvala za odgovor in mnenje.
Citiraj
B. Kralj
Pozdrav!

me veseli, da vam pomagajo nevtralna sredstva, kar je redko, je pa seveda možno.
Lp
Citiraj
SanLi
Pozdravljeni!
Tudi jaz imam luskavico ,ki se mi kaže na obrazu..Da je neprijetno srbeče pekoče nasploh v nočnih časih.
Kreme kot kreme nič kar bi mi pomagalo vsaj od zdravstvenih nasvetov..Sem pa sam
prišel do rešitve DA!
Preprosto umivanje obraza nujno z DOVE tekočim milom za tem pa z DOVE kremo!
Malo peče a potlej neha.Za tem imam kožo spet lepo ,ne rdečo ali srbečo,do naslednjega dneva brez skrbi.In tako nadaljujem naslednji dan =)
DA POMAGA MI -DOVE- IZDELEK in ne morem verjeti!
Citiraj
B. Kralj
Pozdrav!

Luskavica je zelo povezana s počutjem, vsaka stresna situacija pa naj bo to bolezen, psihičen dogodek ali stres, jo lahko poslabša, tako da mi to pogosto opazujemo, seveda pa je obvladovanje stresa problem zase, s tem pa tudi pojavnost luskavice pri takih bolnikih.

Lp
Citiraj
havajka
Lep pozdrav!

Zanimiva tema, kajti sama imam probleme z luskavico zadnje leto.Ko se malo znerviram ona izbruhna na komolcih in na posameznih delih nog...Dermatolog pravi, da je to druga vrsta luskavice in sicer na nervni bazi pa me zanima ali je to res mozno in kako jo zatreti?

Hvala
Citiraj
B. Kralj
Pozdrav!

Objavljam, čeprav gre za reklamo!
O tej terapiji bi povedal takole: pri nekaj procentih se stanje vsaj začasno izboljša, luskavica se ne pozdravi!
Terapija je le ena od možnih, vsekakor pa objektivni podatki niso tako dobri, kot jih objavljajo lastniki teh ribic!

Lp
Citiraj
ja_na
Sedaj lahko vsi, ki vas pesti luskavica, nadlogo odpravite v latentno stanje, ker pozdravit se je pač ne da, skrita pa je pred očmi, kar pa je nekako najboljši dosežek.
Obiščite www.dr-riba.si in se prepričajte sami.
V tujini so taki centri že stalna praksa, ker je to edina rešitev zoper luskavico, pomagal pa bo tudi vam in v 80-85 % se ne pojavi več na žariščih, nekateri pa morajo po par letih terapijo ponoviti.

Lep pozdrav!
Citiraj
B. Kralj
Pozdrav!

Včasih je bilo to možno, danes pa so te bolniške zelo zaostrili, o čemer imam svoje mnenje, ampak tako to je.

Lp
Citiraj
anijaa
Pozdravljeni!
Ali je možno, da dobiš bolniški dopust za klimatsko zdravljenje na morju, če imaš luskavico? Meni namreč še najbolj pomaga morje (lošinj). Tudi obsevanje ni imelo pričakovanega učinka.

Lep dan!
Citiraj
B. Kralj
Pozdrav!

Poleg kortikosteroidnih krem, so še druge, npr iz skupine analogov vitamina D, negovalne kreme...

Lp
Citiraj
gitta
hvala za vaš odgovor. luskavica, ki se mi občasno pojavlja na komolcih in nohtu ni problematična. v nekaj dneg jo odpravim z kakšnim mastnim mazilom, nap. lamperhtova krema. potem je kar nekaj časa mit. problem pa je, da se mi je pojavila tudi na spolovilu. najprej čisto malo ... razen teh zdravilnih krem, ki sem ju že omenila, mi nobena druga ne oblaži. ker pa se zavedam stranskih učnkov krem, me zelo skrbi...
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.