Potovanja.Over.Net

Odgovori: Kam (2 študenta) za 7-12 dni v začetku avgusta - Irska/Škotska, Skandinavija, Baltik?

Pregled teme
Mojcej
Sem pozabila:

v študentskih časih sem dvakrat potovala z Inter rail karto po Skandinavskih državah in tudi po Škotski. Vendar je takrat bil sistem malo drugačen, tako, da ne vem,ali vam sedanji sistem odgovarja. Mogoče z nizkocenovnikom "gor" in nato z vlakom naokoli.

V vseh teh državah (tudi Finska in Danska) so že takrat imeli zelo lepe, čiste vlake, strojevodje so povsod govorili angleško, bili prijazni, vlaki točni. Moje potovanje je bilo vedno enomesečno, velikokrat sem noč prespala na vlaku, danes ogled enega mesta, jutri že čisto na drugem koncu ogled drugega.... Ovira je v tem, da se povsod ne moreš ustaviti in si ogledati stvari, ker z vlakom ni vse dostopno. Smo pa to čez leta nadomestili z lastnim prevozom. Ampak, če greš prvič, tudi Inter rail ni slaba ideja.

Srečno.
Citiraj
Mojcej
Bila že na Škotskem, v Skandinaviji že večkrat, tudi v Baltiških državah.

Povsod je lepo.

Svetujem samo eno destinacijo, kot so že "zgoraj" napisali, saj je 10 dni mogoče ravno prav za eno državo.
Ker še nikjer nista bila, bi se osebno odločala glede na podatek, kje so v trenutku nakupa najcenejše karte nizkocenovnikov. Ne pozabit pa na cene javnih prevozov po tej državi, ki znajo precej podražiti zadevo. Verjetno so glede tega še vedno najcenejše Baltiške države.

Škotska (predvsem skrajni sever) in določeni predeli Skandinavije so si mogoče malo podobni kar se narave tiče, vendar hkrati povsem drugačni: mesta, arhitektura, jezik, kultura, hrana, ljudje,...

Predlagam polet v Oslo in malo naokoli (JZ Norveške ali pa z vlakom do Bergna) ali pa Stocholm in malo naokoli. Za kaj več bo zmanjkalo časa. Švedska je cenovno dostopnejša, tudi hrana v marketih in si kuhaš sam v hostlih. Norveška je malce dražja. Rent a car je na Norveškem precej dražji + tudi gorivo. Če ne hodiš jesti ven (lokalne specialitete poskusiš na tržnicah) in na "pijačke", se da čisto normalno preživeti in doživeti državo. Cen za vlake ne vem, vedno potujemo z lastnim prevozom.

Pa poročaj kako je bilo.
Citiraj
jaz bi tkole
Jaz vsekakor ne bi letala po nekaj dneh Irske/Škotske še v Skandinavijo.
Sem tudi mnenja, da je na vsaki od teh destinacij dovolj za počet (vsaj) za 10 dni.
Kaj se splača pogledat - kar te pač zanima. Meni je vse zanimivo, ko pridem v nove kraje, od narave do mest in znamenitosti. Od teh destinacij sem zaenkrat (z letali) obiskala Dublin, Stockholm (po 4 dni) in Oslo (3 dni) in mi ni zmanjkalo idej, kaj počet, kam it in kaj si ogledat.

Malo si na netu oglejta zadeve, pa bosta že videla, kako in kaj.
Citiraj
nina99
Ojla,

za vsako od naštetih destinacij po mojem mnenju potrebuješ najmanj 14 dni, za celotno Skandinavijo pa niti 1 mesec ni dovolj. Večinoma pa v teh deželah največji vtis naredi lepa narava in ne toliko mesta. Izjema so tu morda baltske države, ki jih pa zares lahko obdelata v 7 - 12 dneh.
Citiraj
Smurf
Živjo.

S punco načrtujeva potovanje za cca. 10 dni med 5. in 20. avgustom. Ker se bova do takrat morja že naveličala:), iščeva nekaj drugega. Pomembno nama je predvsem, da spoznava nove države, kulture, znamenitosti, naravne lepote. Nočno življenje nama ni zelo pomembno.

Najprej sva razmišljala o Španiji, pa nama vročina ne diši preveč. Prav tako ne želiva drugam v Južno in Srednjo Evropo. Ostale so torej opcije Irska/Škotska, Skandinavija in Baltik. Zanimiva varianta se mi zdi tudi kombinacija, npr. par dni Irska/Škotska, z (nizkocenovnim) letalom v Skandinavijo in par dni še tam.

Problem je predvsem v tem, da sam med recimo Irsko in Škotsko ter vsemi Skandinavskimi državami ne poznam/opazim razlik. V bistvu mi je vse isto, pač, Skandinavija oz. Britanija (pa čeprav vem, da je daleč od tega). Zato me zanima, kaj predlagate, da se v toliko dneh in v tem času leta najbolj splača ogledati.

Bova pa kombinirala nizkocenovne lete, kakšen vlak in kaj podobnega, spala bova po hostlih. Seveda nama je zelo pomembna tudi cena, zato me Skandinavija malo skrbi...

Hvala za pomoč. Lep pozdrav.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.