Potovanja.Over.Net

Odgovori: Z AD po hrvaški obali in otokih

Pregled teme
Rok-1
Ja, jurčki imajo trenutno drugo delo - in ga bodo še nekaj časa imeli. Ampak blog pa vsaj ostaja dostopen in vsi podatki tudi.

Če rabiš še kaj pa kar vprašaj... če me ni tu, je ZS dobra varianta,, ker me obvesti na mail.
Citiraj
SovicaOka
Hvala Rok!

Jurčke imam med "fejworitci", "vizote" tudi, ampak oboji so "zatajili". Najbrž znajo svoj čas bolj konstruktivno porabit (kot za pisanje bloga :-)) Upam, da bom tud' jaz v prihodnje manj pogost spletni obiskovalec :-)
Citiraj
Rok-1
Sorry Sovica, samo za Hrvaško nimam nobenih spiskov, ker tja ne hodim na dopuste z ADjem, ampak bolj na vodo.

Vizoti so res nekam izginili, sem tudi sam opazil. Ko bo prilika malo povprašam o tem in javim - mislim pa da so Jurčki še vedno dosegljivi. Poišči si Jurčkov blog.
Citiraj
SovicaOka
Dodajam, ker mislim, da sem nekaj že našla na forumu SLO Caravaning... Cena za camper-parking pri mestu Krk, cca. 10 eur
Citiraj
SovicaOka
Rok, imaš morda kak info za varianto "PZA" na Krku?

Vem, da ima kapm Pila v Punatu eno območje prav za AD, vendar ne najdem cenika. Ali morda kakšna podobna varianta, da plačamo parking & turistično takso, ne pa komplet "prijave"?


p.s. Še off-topic qveščn: iz neznanih razlogov je iz spleta izginil super bliog "Vizoti smo super" ?!?!
Citiraj
Rok-1
Pirčka še ni bilo... verjetno je Primož zelo zaposlen...

Glede enostavnih vikend variant drži. Vse je že pripravljeno, samo hrano preneseš iz domačega hladilnika, natočiš svežo vodo... pa je. Seveda le, če imaš vrt in AD doma... če si kje v bloku je malo več kompliciranja.
So pa (meni) privlačne predvsem zimske in izven-sezonske radosti na ta način. Je lepo, malce nenavadno in predvsem ni gneče. Pa spi se bolje, če se med spanjem ne kuhaš... Smučanje in razne turne aktivnosti so zakon na tak način!

Hrvati... pa so zgleda prepričani, da je namen kampiranja in tudi potovanja z ADjem le sončenje na plažah v kampih... in da je najboljši način zaslužka od takih turistov prisila. Zakonska in policijska. Saj je enako v navtiki... kjer so prepričani, da vsi rabijo le marine - in kar naprej uničujejo naravo.
Zgleda da sploh ne pomislijo da je kdo rad kje na svoje, neorganizirano, brez drugih ljudi in brez servisa ter da velikokrat zadostuje narava in mir.
Škoda.
Se bodo pač izbrisali z zemljevida takšnih ljubiteljev narave.
Sicer pa prav razumeš - po njihovo je edina legalna možnost kamp. Če se najde težak inšpektor ali policist in se odloči da si nelegalno kampiral... hitro dobiš kazen par tisoč kun in AD ti lahko na mestu zapečatijo (mislim da) za 14 dni. Potem se lahko z avtobusom odpraviš domov in čez 14 dni nazaj po AD... če ti medtem ne vlomijo vanj oz. ga ukradejo...
Citiraj
SovicaOka
A je pivo že padlo :-)
Tudi meni se zdi, da Rok-1 obvlada in je zelo potrpežljiv "sogovornik" - hvala Rok.
Blagor Primožu, zdaj morda že ves "napaljen" sanjari o tem, da bi šel na svoje :-)


Mi2 bi tudi ("šla na svoje"), a še nisva 100%. Bolj kot o velikih popotovanjih pa sanjariva o številnih prijetnih koncih tedna, ko te v petek vse čaka ready-to-go in le še ključ obrneš... Pa je res tako preprosto?!?

Zaenkrat taboriva in pride v poštev le toplejši del leta, torej pri nama druga polovica aprila, za začetek kakšno morje (Krk). Poleti je aktualna tudi Kolpa, pa hribi...
Zimskih taborniških radosti žal ne poznava, si pa zlahka predstavljava smučanje in tek na smušeh, a za tisto uro do dve teka na smučeh se nama običajno ne da sesti v avto... Ups, malo me je zaneslo :-)

Res škoda, da so na Hrvaškem tako "zagovedeni" in je praktično edina opcija (če prav razumem) it' v avtokamp. Kamp je relativno drag, pogosto izguba časa (prijava, pravočasna odjava...) in jaz se nemalokrat počutim kot v "getu". Včasih si na Hrvaškem drzneva avanturizem :-) Denar za kamp pa ni problem kako drugače unovčit :-)
Citiraj
Rok-1
Ni problema Primož, z veseljem. Daj na ZS.
Citiraj
Primož
Rok, ti pa res veliko veš. Jaz bi te povabil na eno kavico ali pa pivo, akr ti je ljubše, pa bova eno moško rekla :-)

primož
Citiraj
Rok-1
O tem kaj gledat ne bi, ker ima pač vsakdo svoje želje in ideje kaj je lepo in za gledat.

Mislim pa, da je na mestu opozorilo, da so Hrvati izjemno ostri do kamperistov in ni priporočljivo kjerkoli spat na divje, zaradi (možnih) drakonskih kazni, ki jih lahko pišejo inšpektorji ali celo policisti. Lani so dali mir na avtocestnih postajališčih, vendar je vse odvisno od njihove dobre volje, ker imajo zakonsko podlago, da težijo tudi tam.

Bodite pozorni tudi pri dnevnih počitkih in ustavljanju, da vas ne obtožijo divjega kampiranja; torej pospravljena stopnica, brez tende in kamp stolov zunaj.
Citiraj
en_gorenc
Pozdravljeni!

Za letošnje prvomajske paraznike smo se odločili za AD. Do sedaj smo hodili po kampih v Istri, sedaj pa čas, da gremo mal okoli. Za pot smo si vzeli 10 dni. Glede na to, da gremo prvič z AD okoli in imamo 2 majhna otroka, smo se odločili za hrvaško obalo in otoke (Cres-Lošinj, Pag). Za pot v EU (npr. Francija ali Španija) se nam zdi malo časa in še izkušenj ni z AD-jem.

Prosim za izkušnje pri AD in hrvaški obali. Kaj se splača it pogledat, katere kampe priporočate,... ?


Hvala

LP!
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.