Odgovori: Turistična agencija Palma

Pregled teme
simonn
Pozdravljeni,

prosil bi vas, če lahko odgovorite na par vprašanj v eni kratki anketi na temo potovanja, nakupa spominkov in lokalnih produktov medtem, ko potujete oz. ste že obiskali določen turističen kraj.

Povezava do vprašalnika: https://goo.gl/forms/h4LcSNeaDwUrX96h2

Že vnaprej hvala vsem.
Simon
Citiraj
palmajeprevara
Palma = prevara.

s fantom sva za novo leto šla na Poljsko, kjer nam je vodička pol ure preden smo prispel do hotela razodela, da bomo bili v dveh ločenih hotelih, ker naj bi nas bilo preveč (hmmm... zakaj sva pa potem plačala dodatek za manjše število potnikov??) in to so očitno ugotovili na dan potovanja. Skrajno odgovorno. Vodička nam je zagotovila, da sta oba hotela enakovredna. Po zmedi na avtobusu, ko je delila ljudi v oba hotela, se je zmešnjava nadaljevala po prihodu v prvi hotel, kjer smo končno dobili sobe. Razočaranje. Standard na nivoju hotela 3*, seveda. Če bi to plačala, bi mi bilo ok, ker pa nisem, ni bilo niti najmanj ok. Namesto obljubljenega in predvsem PLAČANEGA hotela s 4* (ki je vključeval možnost odprtega bara, masaž, bazena, restavracije, itd.) sva dobila hotel s 3* (ki ni ponujal nič omenjenega). Torej, plačali smo vsi potniki isto, dobili smo pa različen standard. Že isti večer sva poklicala vodičko, ki je rekla, da ne more storiti nič. V ponedeljek sva (s Poljske) poklicala na agencijo, kjer je gospod rekel, da sva definitivno upravičena do dela povrnitve denarja in naj se zglasiva osebno, ampak naj prej pokličeva. Ko sva prispela domov sva poklicala in drug gospod je rekel naj pošljeva pisno pritožbo, kar sva tudi naredila. Na koncu nisva dobila povrnjeno nič.

In da ne omenjam njihovega spreminjanja programa ogledov po volji. Na internetu piše eno, na rezervacijskem listu piše drugo, dejansko pa se zgodi nekaj tretjega. Vso srečo tistemu, ki se znajde na potovanju s to ''agencijo''.

S Palmo definitivno, 100000% NIKOLI VEČ!
Citiraj
Podivjana glista
S Palmo nikoli več!!!
Citiraj
lidocka1
2.5.2016
živjo.Ravno pripotovali s Palmo iz Nizozemske.Razočarani.Vodička sicer podkovana z znanjem vendar očitno naveličana vodenja.Vsaj tak videz je dajala.Vodenje po mestu točno po programu in nič več.Ker potujem tudi z drugimi agencijami vedno dodajo kakšne malenkosti ,ki niso običajne vsaj nasvete kje kaj kupiti in kje kaj dobrega oz. značilnega pojesti,tudi po primerni ceni,saj nimamo vsi zelo globokih žepov.Ampak ona je naredila svoje, ti pa plan mesta v roke in 4 ure počni in išči kar želiš Počutiš se izigranega ko agencija združi dve potovanji.Agencija je namreč združila 2 potovanji skupaj. Tako,da smo v Bruslju spali ob letališču,namesto v centru ,kakor smo dobili naslov ,ker smo želeli iti zvečer na belgijska piva.( op. imajo 250 različnih sort) Brez opravičila vodičke v imenu agencije ,bila zelo freh,dejala je: jaz imam voucher za hotel ob letališču in gremo tja.Tam si imel možnost it z vlakom v mesto,ampak ker ne poznaš mesta si ne upaš it zvečer prvič v mesto, pa tudi vozit sem in tja na pivo.Halo!Tudi dan prej smo spali v Amsterdamu na letališču in sva z možem dala samo za vožnjo do mesta in nazaj 30 eur.Ker mora šofer imeti pavzo ,zaradi predolge poti. V Bruslju smo zaradi združitve dveh skupin bili na letališču z njimi ,ki so se vračali z letalom in zgubili ful časa,ker so pač poostrene razmere,poleg tega smo imeli enega šoferja ki se je učil in enega šoferja ki je vse zgrešil.Tako da smo se po trikrat peljali po isti poti,da je ugotovil kam mora.Poleg tega,da novi šofer ni znal naštimat garmina ,in ne filma in da je to počel glavni šofer med vožnjo po avtocesti.Parkrat šli vzvratno zaradi zgrešene poti,enkrat celo na avtocesti.Tudi konverzacija med vodičko in šoferjem je zgledala nekako tako : Ja a nimaš to že v garminu.Pa dajmo tipkat med vožnjo.Obljubljali ogled Luxemburga.Ob 9 h 30 zvečer smo se v temi zapeljali skozi njega.
V Amsterdamu so med našim ogledom v avtobusu vozili druge turiste,tako da sem odejo in blazine iskala po policah in ni prijetno ko ne veš kdo vse je prijemal tvoje osebne stvari.
Moje osebno mnenje je ,da je že sam njihov program časovno slabo izpeljan saj ko prideš pozno popoldne v hotel ( okrog 17 h) moraš z javnimi prevoznimi sredstvi do mesta,kar pa ni blizu (cca 15 km v eno smer).Verjemite da nam je bolj po godu zvezdica manj v hotelu in prenočiti v mestu saj pridemo tja tudi po utrip mesta .
S Palmo sem tudi prej potovala in bila zadovoljna,tako da upam da eno slabo seme ne bo prineslo slabe žetve je pa v poduk tudi njim,saj upam da kdo od zaposlenih prebere tudi kaj s foruma
Citiraj
majerjev
Mi imamo kar dobre izkušnje ,že pet let hodimo na adventne izlete in ni bilo še nikoli nič kaj preveč narobe.
No hvaliti pa ni vredu preveč,da se ne pokvarijo.
Seveda kar ti je obljubljeno to pač mora biti, če ne se pa morajo odkupiti z kako drugo ugodnostjo.
Če bo tako naprej bo kar vredu.
OK
Citiraj
Mat
S Palmo ne več.
Teden pred križarjenjem po Nilu so skenslali potovanje zaradi premalo prijav. Potem pa, ko imaš enkrat urejen dopust išči na vrast in nos drugo varianto. Na srečo sem našel isto potovanje pri Relaxu, ki se ško par dni prej da sem šel z njimi. Pa še občutno ceneje je bilo.
Citiraj
izletnik
Pozdravljeni,
bom še jaz stresla svojo jezo.
Pred enim tednom je bila hčera na organiziranem izletu v Parizu, kjer so jim ukradli avtobus.
Nekateri otroci so gor pustili tudi svoje stvari, saj jih niso opozorili, da jih ne smejo. Po enem tednu čakanja na kakršno koli informacijo, sem le poklicala na TA Palma, kaj je z ukradenimi stvarmi. Pa so rekli, da nič ne vejo, da bi bilo bilo na avtobusu kaj vrednejšega ukradenega, da nihče ni nič prijavil, ter da se zapisnik napiše na licu mesta. Ko sem ji povedala, da hčere nihče nič ni vprašal in da ne ve, da bi zbirali kakšne podatke, da so otroci mladoletni, ter da smo pričakovali od njih vsaj kak vljudnostni dopis z obrazložitvijo in opravičilom, pa me je nadrla, da se oni nimajo za kaj opravičevati, ker niso oni nič naredili!
Vljudnost na višku!

Zadnji vikend pa sva bila z možem na izletu v Benetkah. Organizacija na psu, vodička brez vsake energije, razlaga se je zatikala ...

Tako, tudi mi bomo premislili, če bomo še potovali s Palmo.
Citiraj
moja izkušnja s Palmo
Bom še jaz pristavila piskerček glede Palme.
Z njimi sem potovala prvič v Budimpešto - uf vodič je šoferju ukazal, da je zapeljal v ulico z nasprotno smerjo. Obljubljena večerja v čardi je ni bilo......

Drugič sem šla z njimi v Tunizijo in sem pri njih kupila samo letalsko karto. Vse je bilo v redu. Sicer so mi hoteli še prodat svoj hotel, ki je bil od Tunisa oddaljen cca. 40 km, okoli njega pa daleč nič zanimivega, do plaže cca 2 km, nobenih tržnic v bližini..... pač je bil nov kompleks..... ker Tunizijo poznam zelo dobro, sem samo referentko malo potipala po podrobnostih in sva bile takoj na jasnem, da mi hotela ne more prodati. Torej hotel sem rezervirala v Tunisu (glavnem mestu) sama, dobila od hotela potrditev (telefonsko) in vse je bilo ok. Nobenih težav. Predstavnica Palme mi je v Tunisu povedala, če jo rabim, lahko pokličem na tel. št. En večer pred odhodom domov me je predstavnica obvestila, kdaj se moram javiti na letališču in to je bilo to. Prijetno presenečena.
Citiraj
Palma Nehvala
http://www.facebook.com/palma.turisticnaagencija

ker PALMA ne mara kritik...

Še nasvet: v kolikor že morate s PALMO - obvezno z reklamacijskim zapisnikom (kljub temu, da neradi težite na dopustu...) v roki že od doma.... Pa še vseeno: veliko sreče! Potujete namreč s TA Palma!
Citiraj
Palma Nehvala
BRAVO MIHA: Zaradi nesramnosti in sprenevedanja pri reklamacijskem postopku s Palmo nikoli več.
- podpis - se strinjam!!!

Še moja izkušnja:

PALMA - Ne hvala!

Dopust, 14 dni, Grčija, Kreta, Palma in 2200 EUR plus...

Namestitev v hotelu, ki se je v enem letu "prelevil" iz 3 v 4 zvezdice - samo na papirju... in v ceni očitno...

Prva noč: bobnenje klimatskih naprav iz leta 1972? - merilne naprave pokažejo cca 72 db, kar ustreza vožnji v vozilu pri 100 km/h. Hladilnik ne dela... Takoj naslednji dan o bobnenju obveščena vodička, ki ne sp
regovori niti ene same besede... Hladilnik po treh dneh in prigovarjanju - zamenjajo.

Drugi večer in večerja: partnerja odslovijo, saj ni bil v dolgih hlačah. Pri pregledu Palminih papirjev o tem niti besede...

Tri dni pred koncem dopusta: 5 letni otrok hodi po dnu bazena in poreže nogo. Hotel s 4 zvezdicami nima niti enega samega povoja... Naslednji dan si ogledamo bazen (mirna voda) in se zgrozimo: ploščice nimajo niti ene same fuge, na dnu so polomljeni in ostri odtoki... O tem nemudoma preko SMS obvestimo vodičko, ki nas pokliče nazaj. Zastavimo ji vprašanje kaj je za narediti in kako sedaj (ko otrok ni več mobilen zaradi neustreznosti ponudbe) - in nam odgovori, da takšnega primera še ni bilo, vso pozornost pa preusmerja drugam... Nikakor pa v smisel reklamacije (zakaj - smo izvedeli v nadaljevanju...)

Zadnji dan: odhod ob 06.00 uri in posledično - ni plačanega zajtrka.

Zadeva takoj doma reklamirana in PALMA odgovori, da bo preverila. Nato čez nekaj časa pošlje odgovor, da o vsem nismo napisali reklamacijskega zapisnika, da njihova vodička trdi drugače in da naj se za vse obrišemo pod nosom... Hvaležni pa so nam, da smo jim posredovali dragocene informacije, ki jih bodo z veseljem upoštevali...

Ko jim ljubezensko pismo pošlje še odvetnik, pooblastijo svojega, ki v enem stavku ovrže vse...

Torej: PALMA - nikoli več! Od sedaj naprej tudi z vsemi drugimi TA samo še z reklamacijskim zapisnikom že od začetka...
Citiraj
MihaT
Živjo

Tudi jaz lahko pohvalim Palmo. Če jim gre vse po planu so super. Ko pa se kaj zatakne so pa mrzli. Letos sva s punco 14 dni letovala v Turčiji. Še nikoli si nisva tako zelo želela domov.
Na kratko. V prvem hotelu ni bilo prostih sob za cel teden zato so naju selili iz sob v sobo. Pakiranje skoraj vsak dan. V sobi kamor so naju dali za zadnje tri dni ni delovala klima. Notri je bilo 40 stopinj. Kljub večkratnim pritožbam agenciji niso naredili nič. Drugi teden pa sva bila v poraznem hotelu tipa študentskega doma z grozno umazano plažo in nočnim diskom pod balkonom. Sobe velike kot malo večja omara, čakalna doba za obroke pa noro dolga. Vsi v skupini smo bili zgroženi. Ta hotel le bil del Turške pravljice zato nismo vedeli kje bomo nastanjeni. Tudi tu niso storili nič, razen obljubili da se bodo potrudili nekaj storiti. Bilo je še nekaj drugih nevšečnosti kot npr. zamujanje prevoza na izlet za več kot eno uro, celodnevna vožnja z avtobusom brez klime pri 45 stopinjah, bari brez pijač, izpadi elektrike...
Ampak ok, zastopim, da včasih pride do neprijetnih naključij, ki jih ne morejo rešiti. Problem pa je, da so nama po prihodu domov kljub pravočasni pritožbi z vsemi potrebnimi dokazi in izpolnjenimi zapisniki šele po večih pritožbah vrnili le 5% vrednosti letovanja vrednega skoraj 3.000 eur.

Zaradi nesramnosti in sprenevedanja pri reklamacijskem postopku s Palmo nikoli več.

Lep dan
Miha
Citiraj
as as 8 8
Palma = kul :)
Citiraj
Nika25
Zanimiv dopust v Hurgadi v Egiptu,ta vodička Helena je res OK: Mislim,da bolšga vodiča sploh ni.
Citiraj
DomenŠ
Mi smo bili z njimi lani, pa je bilo vse BP. Sploh pa neradi kompliciramo, ker smo na dopustu.
Je treba včasih malček globje v žep seči, pa je vse uredu.
Citiraj
grcijaprvi maj
Strinjam se z mojim predhodnikom, res je veliko od vodica odvisno. Mi smo bili s Palmo po klasicni Grciji, videli smo veliko, vodic pa se je do nas obnasal kot bi vodil skupino maturantov. Bil je za razliko od vasega zelo zgovoren in ce bi stvari znal povedati na nacin primeren druzinam, bi bilo vse ok. Imeli smo se pa kjub temu lepo!
Citiraj
Dimče od Vaginče
Bil s Palmo v Makedoniji, prišel včeraj, dežela lepa, vendar silno nastlana z odpadki, vprašal Makedonca zakaj je tako, odgovoril mi je, da odpadke mečejo turisti in pa da komunalci stavkajo, očitno pa se ni kot turistični delavec spomnil, da bi bilo možno odpadke na kakršen koli način pobrati in odstraniti... Kar pa se TA Palme tiče pa sledeče: če preveč ne sprašuješ, posebej podrobnosti, kar prijazni, sicer pa niti ne...vodič Janko, ki je bil z nami...sploh ga ne morem oceniti, ker kaj takega še nisem videl, večina potnikov je bila mnenja, da je samo naš spremljevalec, večino časa je bil tiho, nič kaj dosti ni vedel, med samo vožnjo skoraj ni spregovoril, vožnje pa je bilo ohoho veliko...rešili so ga lokalni vodiči, ki so bili na nivoju, ki je potreben za tako delo, posebej se je izkazal stari borec Arsenije v Skopju za katerim so hodili kot ovce, ker je bil tako zanimiv...kar se vstopnin tiče, se mi zdi, da smo jih zelo preplačali, ali pa je višek Evrov nekomu ostal v žepu, česar pa seveda ne morem dokazati....tako, da s Palmo sem potoval trikrat, najlepše je bilo v Bosni, ker je bil vodič odličen in trdim , da je prav od vodiča odvisno kako bo izpadlo potovanje.

Vendar pa ne glede na vse, najbrž ne bom več potoval s TA Palmo.

DoV
Citiraj
*jst*
Če ima človek povezavo na internet, pa res nikjer na svetu ni problem najti kontakta s katerokoli turistično agencijo?
Citiraj
benedikt
AP je pricela z poleti Brnik Tenerife. Na otoku zivim ze sedem let, Letos imam obcutek, da je prava poplava Slovencev, saj preje tudi nekaj let nisem srecal Slovenca. AP ne poznam zato ne upam ocenjevati njihove storitve. Ker je euro v sloveniji manj vreden, kot tukaj.
Iscem pa kontak z AP, ker imam posebno ponudbo, kot ...
Tecaji zdravega hujsanja, Gorske ture. Edinstvena ponudba iz Carachica po severni steni na Teide. Piknik v Baranko de Condor, pocitnice na Bio Finki na zahodu med bananinimi plantazami itd.
Ce koga zanima se kaj razburljivega me lahko poklice na tel.

0034681170224
Citiraj
burči
POZDRAVLJENI!

Upam, da nisem prepozna z odgovorom za Sirijo in Jordanijo. Z družino smo potovali jeseni 2007
z agencijo Palma po Siriji in Jordaniji. Za vse nas enkratna izkušnja in zelo lepe dežele. Agencija se je izkazala izvrstno, vse je bilo utečeno in urejeno, o vodički Heleni pa lahko govorimo samo v superlativih. Prava profesionalka, ki ima ogromno znanja in ga poda na zanimiv način. Sami državi pa sta itak tako zanimivi in tudi varni.
Torej toplo priporočam, Sirijo, Jordanijo in TA Palmo /krasno bi bilo s Heleno/.

P.S. To ni bilo edino naše potovanje s Palmo in vsa so bila zelo dobro organizirana.
Kar pogumno, prepričana sem, da vam ne bo žal.
Citiraj
mirank
S Palmo bil na potovanju 1x kar zadovoljen (Češka). Moram pa povedati, da nimajo pojma kaj pomeni Rent v Albaniji, saj v celem Draču kljub njihovim zagotovilom rent a car sploh ne obstaja
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.