Potovanja.Over.Net

Odgovori: London ali Pariz?

Pregled teme
kenguru
London itak. Ceprav sem tam velikokrat, mi je se vedno zelo vsec.
Citiraj
Neca13
Obe mesti sta mi všeč, a mi je London lepši in bolj svetovljanski kot Pariz. Tako da bi šla v London. V resnici pa grem čez en mesec v Pariz :)) Si mož želi tja, ker še ni bil.
Citiraj
tud jaz ne vem
[quote=""ne vem no""]
Všeč so mi čista mesta.Tak si tudi predstavljam.Rada bi šla v Paris in London.Mislim,da prej v London.[/quote]

Čista mesta? Relativen pojem. Ker tud v Londonu in Parizu ni glih vse tko čisto ...
Citiraj
ne vem no
Všeč so mi čista mesta.Tak si tudi predstavljam.Rada bi šla v Paris in London.Mislim,da prej v London.
Citiraj
PaulineG
Hm, ja no... Težka odločitev, ampak jaz bi izbrala London, brez kakeršnegakoli posebnega poglabljanja. Vedno, ko grem tja imam večer (oz. cel teden prej) tak vznemirjajoč občutek, ali nekaj podobnega. :)
Glede predmest pa je logično, da nobeno od teh dveh mest ni preveč čisto in tisto pravo. Mislim, da si lahko kar razočaran, če vidiš predmestje teh mest. Najlepši je vedno center.
Citiraj
vaia
pariz čisto mesto?????? ti se verjetno hecaš..pariz je najbolj umazano mesto v katerem sem bila..vse posrano, prav slalom moraš vozit na pločniku, da ne zagaziš..mislim, parizu pa lahko rečeš vse, samo ne, da je čist..res, da imajo vsake oči svojega malarja, ampak kar je preveč, je pa preveč :)
Citiraj
turist
pariz: zelo čisto, uglajeno mesto, na vsakem koraku kakšna zanimiva stavba in čudovita arhitektura!

london: bolj živahno, polno mesto vseh možnih ljudi, dogajanje na vsakem koraku...

težko bi blo rečt katiro je boljše, ker je vsako zanimivo na svoj način.
Citiraj
slavčeK
vaila, a si šla sam v london na počitnice z letalom? al si šla z avtom iz slo? kaj se splača vidt v londonu in kok časa je za london dost? kako je tm s parkirišči?
Citiraj
vaia
zame primerjava med parizom in londonom absolutno sploh ne pride v poštev..definitivno london..
Citiraj
slavčeK
Jaz bi šla z avtom iz Slovenije preko Nemčije, Francije...nato s podzemnim vlakom v London...a ima kdo kako idejo kaj vse po poti vidt pa kje je najboljša pot pa potem kaj v Londonu se zares splača pogledat? V Parizu sm že bila, mi je bil všeč...rada potujem.
Citiraj
torek
For me London. Pa obisk musicla je obvezen. Torej v Londonu sem bila trikrat, pa me vedno navduši. Zadnjič, ko sem bila smo vzeli rent a car in šli malo ven iz Londona . Ogled obeh univerzitetnih mest, Vindsor... superca.
Citiraj
sonjai
L O N D O N !!!!!!!!!!!!!!
Citiraj
ys
London.
Pa obisk kakšnega musicla.
Citiraj
Nikimiki
London!
Pa predlagam eko ogled!
http://www.mojekosvet.com/2009/08/eko-ogled-londona/
Super je!
Citiraj
lili.*
najprej za 3 dni v Paris, potem pa z vlakom za 3 dni v London :)) ali obratno...

karte kupiš pri Adrii outlet: enosmerno za Paris in enosmerno nazaj iz Londona.
Jaz sem bila v Parizu menda 9x, v Londonu 4x... krasna mesta sta, ogromno za videt. 3 dni je ravno toliko, da si ustvariš neko sliko o mestu, ogledaš glavne znamenitosti, za vse ostalo pa potrebuješ ogromno časaaaa (niti 6 dni ni dovolj, da bi vse videl :) In potem vsako leto načrtno šparaš za eno letalsko in par dni ogledov....
lp
Citiraj
bila tud
33333 je napisal/a:
100% london...meni osebno je cela francija kar neki...marsikdo ko gre v pariz pričakuje, da bo tam videl nevem kaj, pa kako lepoto, ko pa vidi pravo obrobje mesta ga pa mine...ni francija tisto kar folk misli da je...
No, če je tebi osebno Francija "kr neki", to še ne pomeni, da ni za it tja. Pariz je za marsikoga prekrasno mesto, zato se pa zgrinjajo tja miljoni turistov. Kot tudi v London.
Francija nasploh me je pa prijetno presenetila, ko sem jo začela malo raziskovat. "...ni tisto kar folk misli da je..." ampak veliko več. Vsaj takšna Francija, kot sem jo jaz videla.
Citiraj
33333
100% london...meni osebno je cela francija kar neki...marsikdo ko gre v pariz pričakuje, da bo tam videl nevem kaj, pa kako lepoto, ko pa vidi pravo obrobje mesta ga pa mine...ni francija tisto kar folk misli da je...
Citiraj
prtisnjena
popotnica! je napisal/a:
Če bi imeli na izbiro....kam bi raje šli...London ali Pariz.....za 6 dni...in zakaj??!!!
Hvala vsem ki boste odgovorili!
To je stvar okusa in o okusih se ne razpravlja, kajne :-)
Meni je London naj naj mesto na svetu, izkoristim vsako priliko, da grem tja. Pariz je lep, ampak me ni "okužil". Res, meni je London celo bistveni bolj všeč od NYC, edino San Francisco se lahko kosa z njim. So pa vsa ta mesta zelo drugačna po karakterju, tako da je to tako, kot da bi spraševala, ali so nam bolj všeč temnolasci z modrimi očmi ali blondinci z rjavimi :-) Da spoznaš karakter mesta, moraš kar nekaj časa prebiti v njem. Moji prijatelji iz Londona in Pariza pa zelo radi prihajajo v Ljubljano, ker pravijo, da je to mestece s posebno dušo...zlasti poleti, ko vse živi na ulici.
Citiraj
marinca888
Jaz sem bila v Londonu še ni 2 meseca nazaj, v Parizu pa 6 let nazaj in bi izbrala Pariz. Bolj mi je domač...
Citiraj
gozdna maja
Tudi meni je Pariz bolj pisan na kožo. V njem je možno bolj zaznati vonj preteklosti, neko radoživost in sproščenost, nekaj južnjaške lagodnosti. Večerni sprehod ob Seni in vožnja po njej je čisto nekaj drugega kot vožnja po Temzi. Sama sem se odlično počutila tudi v boemskem okolju Latinske četrti. Mogoče malo idealiziram, a nanj me vežejo lepi spomini. Kot otrok sem bila pred skoraj 40. leti prav fascinirana nad velikim mestom in še posebno nad metrojem, kasneje pa sem užila kar nekaj romantičnih trenutkov v njem.
London pa je za moj okus preveč svetovljanski oz. globalen. Prevelik, preveč vsega. Všeč mi je le pisani Portobello road.Seveda pa se splača videti obe mesti.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.