Potovanja.Over.Net

Odgovori: škotska z avtodomom

Pregled teme
supercax2
na forumu za camperje imaš super opise potovanj. mi smo izkoristili kar tisto. še koordinate so nam ustrezale.
Citiraj
tkole gre
Greš na www.viamichelin.com ali pa na google.maps, poklikaš kraje, ki te zanimajo in poiščeš navodila od enega kraja do drugega.
Simpl ko pasulj.
Citiraj
Popotnik
Prosim za pot po Škotski - za Garmin

[email protected]
Citiraj
tinca.66
pozdravljeni....
ej "Spetkrena" jst mam eno uprašanje....Kako ti je ratalo gor živet par mescou?! Služba, šola?! Ej jst bi tudi, pa ne vem kod začet...in sm kar "fouš", da mi gre kar malo na jok... :)))
Hvala za odgovor pa lepo se mej!
Citiraj
Spetkrena
sven na Orkneye in na Shetlande vozi Northlink ( ). Priporočam ti da si karto urediš prej. Vozi pa samo enkrat na dan. Vožnja do Shetlandov traja 13ur. Sem ti pa kar malo fovs ker greš gor. Jaz sem tam živela par mesecev in mi je bilo SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LP
Citiraj
popotnik
Pozdravljeni!

A gre kdo na Škotsko v avgustu 2008 z AD.Sva v mlajših srednjih letih (50) in bi se priključila. V vsakem primeru greva sam v družbi je lepše.
Citiraj
mlinar
Glede cest na S. Škotske vam povem ,da so prevozne in ozke toliko da se 2 avtomobila ne moreta srečati.Zato pa imajo na vsakih 100-200m cesto malo širšo ,da se lahko srečata 2 avtomobila.Ko smo pred par leti že bili na škotskem smo z 7 meterskim avtodomom vse te ceste prevozili,tako da kar brez strahu na S.Škotske.Koliko na S.pa mislite iti?Kateri format poti te zanima za Autoroute ali garmina,pa na kateri mail naj pošljem.
lp
Citiraj
Mojcej
Pozdravljeni mlinar,

mene zanima vaša pot na Škotsko. Se odpravljamo tudi mi na to potovanje, vendar nimamo toliko časa kot vi. Bomo pa spustili London, ker smo tam že bili. Zanima me tudi, če veste, kakšne so ceste na S Škotske glede vožnje z avtodomom? Nekaj so nas strašili v tej smeri, da so zelo, zelo ozke....

Hvala za odgovore.
Citiraj
mlinar
Bolj podrobno bom opisal pot ko se vrnemo,sedaj pa samo na kratko kaj imamo v planu pogledat
-LONDON 2-3 dni
-edinbourgh in pa Military tatoo
-highland games nedaleč od Edinbourgha
-Grad Stirling
-Blair Athol
-Fort George
-Loch Ness
-John o Groats
-Otok skay
-Gretna Grenn
Če koga zanima lahko naložim našo pot za Autoroute ali pa POI točke za garmina kjer imam naložene slike in kratek opis
Citiraj
vojc::trv
Bravo mlinar, po moje zelo ugodno. Naslednje leto bo verjetno tudi mene gor odvleklo, z AD-jem seveda. Če se boš spomnil, ko se vrneš, bi bil zelo vesel kakšnega tvojega poročila.
Citiraj
mlinar
Mi gremo tudi Julija na Škotsko.Karto za trajekt smo kupili preko neta in je stala 101 evro (avtodom +4 osebe,povratna ).
Citiraj
lenahe
Mi smo se odločili za nočno vožnjo (je cenejša) , nismo imeli rezervacije pa ni bilo nobenega problema ; za nazaj pa smo si rezervirali (tam), ker smo bili nazaj bolj na tesno s časom.
Citiraj
viv::trv
Za Calais - Dover je potrebna vnaprejšnja rezervacija.

Na otoke smo šli mi na Isle of Skye, Isle of Mann in Iona. Za Skye in Mann smo sproti kupovali karte, ni bilo težav, na Iono pa z avtom tako ali tako ni dovoljeno.

Tankajte na celini, na otokih je gorivo občutno dražje.
Citiraj
sven
Pozdravljeni,

čez cca. 1 mesec nameravam z avtom na Škotsko. Zanima me kako je s trajekti Calais-DOver, in morda s trajekti na Shetlandske otoke in Orkney!? Ima morda kdo kake izkušnje, ali so rezervacije trajektov nujne. Ker je na takem popotovanju težko planirati do ure natančno, me zanima ali ima kdo kake izkušnje strajekti brez predhodni rezervacij!??

LP, R!
Citiraj
lipko
Hoj ! Na Škotskem smo bili dvakrat, obakrat z rent- a- carom . Računajte, da so ceste na zahodnem delu, ki pelje proti severu, zelo ozke, lahko pelje le en avto naenkrat, je pa vsakih 100 m izogibališče in VSI so vljudni in ni izsiljevanja. Najlepši je osrednji del in Škotsko višavje, zame je bila najlepša pot od Aberfeldyja proti zahodu in nato na sever do Orkneyskih otokov.
Edinburgh je zame super, pa Dundee, Sterling, zelo lepo je ob Glen Cou...
Če še kaj rabiš, piši ! LP
Citiraj
bla 3
Živjo!

Midva sva bila na Škotskem oktobra in je bilo super. Sicer sva rentala avto in spala v hostlih, vseeno je Škotska čudovita, tako da priporočam, da čim več časa dejansko preživite na Škotskem. Edinburgh je čudovit, splača se iti na grad, čeprav je vstopnina precej visoka (imajo pa možnost, da kupiš posebno kartico Heritage Scotland nekaj takega se imenuje, ki tudi nekaj stane ampak potem imaš precej gradov in podobnih zadev zastonj - recimo grad na Loch Ness jezeru). Midva sva potem šla v Sterling, super lušto mesto, super grad (tudi vključen v to kartico), potem pa zelo lepa pot do Invernessa prek Dundeeja, nekaj zelo lepih vasi kot je Pitlochry. Inverness res lep, potem vsem znani Loch Ness. Potem za vidit je tudi Ullapool, Ben Nevis, Glen Coe (midva sva tu imela zelo slabo vreme, pravo Škotsko, pa vseeno je lepo), grad, ki se ga da videti na vseh razglednicah je Eilean Donan Castle in si ga morate ogledati. Narava je čudovita, ljudje so neverjento prijazno in upam, da boste uživali, tako kot sva midva. A pa še opozorilo, je zelo malo bencinskih črpalk (vsaj nama se je zdelo tako). Pa tudi vse je kar precej drago, tako da priporočam supermarkete.
Citiraj
hruska
Vojc: hvala, sem se ze prejsnji dan prijavila na tej strani, pa se nisem dobila gesla... no, sem se pa samo na forumu zadrzevala, "leve" linke sem cisto spregledala. Potopisa pa obetavna, samo se mi zdi, da bomo mi v 14 dneh samo noreli okoli...Bo treba malo pot prilagodit.

Bojanv: tudi tebi hvala, sem ze precekirala...Se mi zdi, da sem tudi jaz ze zaljubljena, pa sploh se nisem bila tam ;)
Citiraj
Bojanv
O tem ne pišejo niti zgodovinske knjige, kdaj sem bil tam doli...

Ampak nekaj je zame jasno - ko grem v penzijo, bom šel na Škotsko...

Pa sem videl kar nekaj sveta...

Če napišešv iskalnik "Škotska", boš našla, kar nekaj mojih izkušenj in vtisov.

Zaljubil sem se vanjo

lp

bv
Citiraj
vojc
Tule sta dva potopisa AD forumašev na Škotskem, Jorik in Dave ti lahko vsaj malo pomagata. Na tem linku jih najdeš med Prispevki.http://caravaning.zanimiv.net/
Citiraj
lenahe
Za tako potovanje je 14 dni kar malo. Zato se Londonu raje izognite. Ob poti do Škotske je veliko krajev, ki si jih lahko ogledate. Dover, pa Hadrijanovo obzidje ipd. Mi smo bili na Škotskem s šotorom pred 3 leti in je bilo super. Škotsko smo si ogledali po nekakšni krožni poti. Edinburg - Pitclory-Invernes-Ben Nevis-Glasgow- New Larnack. Kampi so zelo urejeni, tudi prostor ponavadi ni problem, le vreme je bolj spremenljivo. Kaj toplega za obleč pride prav. Pa probite dodati terminu še kakšen dan.

Lepo potovanje!
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.