Križarjenje Costa

Odgovori

 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.
Možnosti

Pregled teme: Križarjenje Costa (Razširi pogled)

Avtor: samsara spa » 17 Apr 2014 14:50

Živjo. Ima kdo morda cenik spa tretmajev na costinih ladjah? Se priporočam.lp
Citiraj

Avtor: T___ » 11 Apr 2014 10:04

A ne bo nihče napsiala katera pot do Savone ja najboljša, najhitrejša?
Počasi bomo morali kreniti :)
Citiraj

Avtor: Tatjana__ » 20 Mar 2014 20:44

Tudi mene veseli, da nas bo kar nekaj. Lani smo slišali samo ene, pa še te v liftu :)
Ko pa smo čakali na kombije za "odvoz" pa nas je bilo kar nekaj :)Na ladji med toliko in toliko tisoč ljudi se pač težko spoznaš.

Tudi mi smo bili lani do Istanbula in nam je bilo ful všeč, zato letos gremo ponovno.
In mislim, da bo še bolj super, ker že poznamo kako se stvari streže kot se rado reče.

Po kateri poti pa boste šli v Savono? To še jaz ne vem točno, bi rabila podatke od tistih, ki so šli že večkrat kje je najboljše?

lp
Citiraj

Avtor: Ptrata2 » 19 Mar 2014 17:40

Pozdravljeni,

tudi mi gremo z otrokoma na križarjenje s Costo Mediterraneo 27. 4. 2014. Do Savone gremo prav tako v lastni režiji.

Lani smo obiskali vzhodno sredozemlje in nam je bilo všeč.

Lepo, da bo na ladji še kaj Slovencev.

LP
Citiraj

Avtor: idas » 18 Mar 2014 12:08

Pozdravljeni,

tudi mi gremo na križarjenje 17.4. Do Savone gremo s svojim avtomobilom. Gremo s Costa Luminosa. Od Savone, Barcelone, Palma, Ibica in Marseille.

Zanima me ali gre še kdo takrat? Prav tako me zanima za katere destinacije se splača vzeti organizirani izlet? Če kateri ni blizu pristanišča?

hvala za odgovore.

lp
Citiraj

Avtor: Tatjana_ » 18 Mar 2014 11:57

Parkiranje so nam uredili na agenciji - rezervacija. Imamo potrdilo, ki ga tam pokažeš.
Tudi mi gremo ravno iz tega razloga, da smo bolj neodvisni (slabost, lulanje,...).
Citiraj

Avtor: Mogoc » 18 Mar 2014 10:05

Mislim, da bomo tudi mi šli kar v lastni režiji do Savone, nisem še preveril, kako je s parkiranjem tam, ampak verjetno bo prišlo ceneje kot pa če peljejo drugi. Pa še bolj neodvisni in fleksibilni smo na ta način.
Kar se pa tiče najstnikov ... naša "tamala" je podobnih let in ko smo bili zadnjič, je na ladji našla družbo enako stare najstnice, tako da sta punci potem ves čas tičali skupaj. Še na kak izlet smo šli skupaj. Zato pa tudi upam, da bo res še kaj Slovencev na ladji :)
Citiraj

Avtor: Tatjana__ » 18 Mar 2014 08:23

Tudi mi bomo zagotovo na tej ladji. Imamo že vse organizirano. Gremo namreč sami do Savone.
Kako pa vi računate, da boste šli?
Imate otroke? Mi imamo namreč najstnika in devetletnico, ki že zdaj zavijata z očmi zaradi dolgčasa :)
Sicer pa nas bo kar nekaj Slovencev na ladji, so mi rekli na agenciji.
Citiraj

Avtor: Mogoc » 17 Mar 2014 22:58

Zelo verjetno se bomo tudi mi vkrcali na Mediteraneo dne 27.4.14: da gremo za praznike spet z ladjo je odločitev že padla in od vseh varijant nam je ta najboljša. Tako, da če boste zaslišali kakšno domačo govorico, bomo to mogoče mi :)
Citiraj

Avtor: Meditteranea » 14 Mar 2014 11:36

Hojla.
A gre kdo s Costa Meditteranea 27.aprila iz Savone?
Citiraj

Avtor: Tatjana__ » 24 Feb 2014 18:12

Hvala za link. Koristni nasveti vsekakor.
Citiraj

Avtor: krizarjenja » 24 Feb 2014 12:18

Še nekaj nasvetov za križarjenja:

http://www.preberite.si/krizarjenje/
Citiraj

Avtor: anabellucky » 17 Feb 2014 14:34

Hajhoj.
Mi gremo letos na križarko prvič. Gremo pa iz Savone verjetno s svojim avtomobilom. Tudi mene zanima pot do Savone od tistih,ki že imaste izkušnje.

Sandra
Citiraj

Avtor: Tatjana__ » 4 Feb 2014 11:42

Lunica1982( in pa seveda tudi drugi), mi lahko poveš po kateri poti se peljete v Savono:preko Piacenze ali kje drugje?
Mi imamo do Savone po Via Michellinu 830 km kar vsekakor ni malo. Sem računala, če bi kje v bližini Piacenze prespali.

lp
Citiraj

Avtor: Tatjana_ » 20 Jan 2014 13:08

Mikinina, kako ste rezervirali ladijski shuttle? Na ladji ali tam busi čakajo, ko ladja pristane?
Mi lani namreč nismo zasledili takšne ponudbe.
Citiraj

Avtor: mikinina » 16 Jan 2014 21:04

Tatjana hvala za tako osebno poročilo.Ne vem ,če bomo letos šli,če bo cena ok potem ja ....no saj veš kako je to.

Lahko ti opišem pot iz Savone,potem Rim-no pristanišče je Civitavecchia,Palermo,Palma de Mallorca ,Vallencia,Marsei -Francija pa spet v Savono.

Palermo pristane v mestu,smo šli samo čez cesto in bili v središču dogajanja,Peljali smo se z kočijo ...uh nas je nategnil z časom vožnje in ceno.

Palma... vzeli smo ladijski bus in se odpeljali v mesto ,malo pogledali znamenitosti ,sam kraj in nazaj na ladjo.
Valencia-Španija,vzeli smo taksi-7€ za 4 kom v eno smer-ni drago- in se odpeljali v vodni par Sea World joj kako lepo 4 ure smo tam zabili, kot bi bil na Floridi ma vidiš vse te vodne živali-res noro.Vstopnina za 2 odrasla 2 najstnici okoli 100 € -vredno denarja
V Franciji nismo šli nikamor je bil lep dan in smo plavali v bazenu na ladji.Rim tudi nismo zapustili ladje ,ker sva tam z možem že bila ,bil je zelo vroč dan smo se rajši po toboganih drajsali.

Ma a veš kako je to....enim ni všeč če mirujejo in bi radi vse videli.Mi smo pa bili taki ,da če se je nam dalo smo šli z ladje če ne pa smo lenarili.
Citiraj

Avtor: Tatjana__ » 9 Jan 2014 21:23

Malo je trajalo, da sem spet utegnila do računalnika.
Poročilo :)
Lani smo bili s C.Fascinoso: Benetke-Bari-Katakolon-Izmir-Istanbul-Dubrovnik.
Opremljena sem bila s podatki s tega foruma kar se je izkazalo za super dobro.
V Bariju nismo šli iz ladje, se nam nekak ni dalo, ker sem vedela, da nam bodo naslednji dnevi prekratki za uživanje na ladji.
V Katakolonu smo šli iz ladje, nismo šli na organiziran izlet, nisem pa vedela,da spodaj čakajo avtobusi, ki za 10 eur po osebi tudi peljejo na Olimp. Ker je bilo že malo pozno, smo se potem samo s kočijo malo peljali po Katakolonu in uživali peš po ulici (skoraj edini) in doživeli utrip samega mesteca. Super trgovinice z domačimi izdelki, za oči napasti. Potem pa smo še celo uro uživali ob morju v foteljih (kafič).
Naslednji dan smo pristali v Izmirju. Tu smo se odpravili na organiziran izlet v Efes. Res, da je malo več vožnje, ampak ko vidiš tiste ruševine, ko začutiš "zgodovino",... bajno. Jaz namreč uživam v teh stvareh. Je pa žal premalo časa, da bi si lahko v miru ogledali vse kar se v Efesu ponuja.
Naslednji dan smo šli v smao režiji po Istanbulu in moram reči, da mi ni žal.Vzeli smo taksi do Topkapi palače oz. do parka tam spodaj. Se pa ne spomnim cifre, mislim, da nekje okrog 15 eur. Šli pešpo mestu, si gledali mavzoleje (čudovito), šli do Modre mošeje - gužva - so nam jo zaprli tik pred nosom, ker se je začela molitev in takrat v cerkvi turisti niso zaželjeni. Je pač nismo videli od znotraj. Tudi pri Aga Sofii je bila blazna gužva, najprej za ticket, potem še za sam vstop v muzej. Nismo šli. Smo pa čakali v vrsti kar nekaj časa za vstop v Baziliko cistern. To sem slišala, da je super in res je tako. POsebno doživetje, ko se sprehajaš v podzemlju in tiste glave meduz.... Se je splačalo čakat. Nazaj pa peš, spotoma še zelo drag kebap. Smo se malo nasankali. Da se "lagano" peš do ladje nazaj, ene 20 minut čez most in malo ob morju, malo po mestu, da prideš nazaj do ladje.
Aja, še skozi Grand bazar smo se sprehodili in tudi skozi Spice bazar - prideš točno na Galata bridge - prečkaš. Vmes si pogledaš kako ribijo in v kakšne zamazane posode mečejo ribe.

Potem smo pluli proti Dubrovniku. Zgodaj zjutraj sem vstala in šla v "teater" čakat kartončke za izkrcanje. Ker sem bila zelo zgodnja (sedeti moreš spredaj v prvi vrsti, da si prej na odru), sem dobila številke, ki so šle na pot s prvim tenderjem,ki nas je odpeljal na Stradun. Potem smo šli po obzidju (90 kun), malo po Stradunu, se najedli, spila sem pregrešno drago kavo,... vglavnem tu je važno, da se čim prej izkrcate, da vam ne zmanjka časa, ker je treba hitro nazaj na ladjo.

Ja, to je to.
Predstave zvečer v teatru so bile špica.Hrana tudi čisto OK. O tem sem pa že pisala nekaj časa nazaj.

Vglavnem takšne info so dobrodošle.

Če te še kaj zanima, če seveda greste isto pot, kar vprašaj, imam doma zbranega kar nekaj "materiala".

Zdaj pa bi še jaz rada kakšno INFO za pot Savona-Marseille-Palma-Tunis-Palermo-Neapelj ali pa ono drugo Savona -La Spezia - Civitavecchia- Neapelj-Barcelona_Marseille.

lp
Citiraj

Avtor: mikinina » 4 Jan 2014 21:11

Tatjana...berem ,da bi letos šli tam kot mi lani-zahodno sredozemlje.Ko smo prispeli z avtom v Savono smo parkirali v enem takem pokritem delu-avti so v koloni.Tam ti ga potem popišejo,prevzamejo,plačaš parkirnino.Ma nič se bat,ko smo bili na ladji in čakali na odhod je hči videla kako naš avto parkirajo...hihihi nič ga niso ukradli.Ob prihodu dobiš pred izhodom iz glavne stavbe ključe .Ma je toliko Slovencev okoli ,da ni panike ,da bi kaj zamešal.
Ja super je ,če je vreme ok.Mi smo imeli res srečo v Savoni je padal dež-mrzlo.Drugi dan v Rimu pa 28 st smo se kopali na ladji ,še sonce me je opekel.V Valenciji smo si ogledali akvarij -noro res.Izletov nismo koristili smo se kar sami potepali.Tudi skupinskega odhoda nismo vzeli in prav je bilo tako.Nismo potrebovali.Samo en dan pred odhodom sem šla do ladijske slovenske agencije ,toliko da sem poslušala kaj storiti z prtljago ,kje jo oddati.Sedaj vem in ne bo mi več potrebno.

Ja prosiiiimmmm opiši mi malo vaše križarjenje,pot,postaniki kdaj ste potovali.Kar hočeš napiši,res ti hvala.
Citiraj

Avtor: Tatjana___ » 4 Jan 2014 15:02

Hvala za odgovore. Mikinina, mi smo lani bili v.sred.s C. Fascinoso. Super. Ce te kaj zanima, vprasaj. Rade volje pomagam, ker iz lastnih izkusenj vem, da so take informacije najdragocenejse. Lani smo bili prvic, pa sem bila pripravljena skoraj v nulo zaradi foruma. Samo upati moramo, da bo lepo vreme. [center][/center]
Citiraj

Avtor: mikinina » 4 Jan 2014 14:09

Lani za prvi maj-počitnice -smo bili na križarjenju po Z. sredozemlju.Do Savone smo se peljali sami ,saj smo bili 4 -pride pot pol cenejša kot z busom.Pot traja okoli 7h .Nič ni problemov saj je avtocesta super.

Letos bi opravili križarjenje iz Benetk do Turčije,Grčije.

Res te zasvoji križarjenje.
Citiraj

Vrh

Na vrh