Potovanja.Over.Net

Odgovori: zakaj sploh na morje?

Pregled teme
gagICA
Ja, s tem morjem je totalna fama. Posebej mi je popolnoma mimo pražiti se na kakšni plaži kot sardina v totalni gneči. V tem ne da ne vidim užitka, ampak mi je totalno matranje. Na kakšnem samotnem otoku v kristalno čistem morju v ne posebni vročini pa ni problema. Do takrat pa raje pečem ribe na vrtu in se vsake toliko časa stuširam, poležavam v ležalniku v senci oreha, popijem kakšen koktail in to je to.
Citiraj
Svea*
maja1 ti kar spakiraj tudi kratke hlace in rokave. Smo letos ze imeli en teden okoli plus trideset.. in smo se ze veselo kopali.
Trenutno pa ze nekaj dni dezuje..bljek.. torej je kaksen topel pulover in nepremocljiva vetrovka obvezna.
Ponavadi tukaj vreme drzi vsaj nekaj dni.. v dobrem in slabem...
Drzim pesti za lepo vreme.. prijetno potovanje.. in veliko uzitkov v svetlih severnih noceh.. ;)
Srecno! S.
Citiraj
mavrični vitez
bejbe zgoraj brez

:))
Citiraj
zt
se mi zdi da te muči nekaj druga.
na morju je pa morje ne, da greš nekma stran od navadnega vsakdana, saj so gore tudi čist o.k.
Citiraj
metulka
[quote Maja1]metulka,

gremo v Stockholm. Drugo leto smo nameravali malo severneje, za leto pa "samo" Stockholm. Menda lahko julija pricakujem 20-22 stopinj.

Khmm, upam, da imam prave informacije. Gremo drug teden in sem se vedno v dilemi, koliko poletnih cot in koliko toplejsih. Drugace nameravamo prihodnja leta iti se severneje, morda tudi na Islandijo. Me vlece tja... Ampak tudi letos se ne bi rada prazila, tudi to je bil namrec eden od razlogov za Svedsko.[/quote]

Jaz sem bila pred leti sredi julija v Mori, precej severneje od Stockholma, in ti lahko povem, da je bilo kar vroče. Tako da kratkih hlač in rokavov nikakor ne puščajte doma. :) Če bo sončno vreme, bo vroče.
Citiraj
Asya
Meni tudi ni bilo za morje, potem pa lani za spremembo nisem šla na Hrvaško ampak v Grčijo in od takrat naprej morje obožujem.
Citiraj
ančka piromančka
Morje....hmmm....zakaj??? Prvo, da pobegnem iz tega stalnega okolja, vstran od vseh zatežencev, ki mi celo leto več al majn parajo živce... drugo, obožujem vonj mora i bora, pa sonček je, pa sine je tako vesel, ko je lahko cl dan ob vodi, v vodi, pod vodo (če je treba)....Ja, saj bi lahko šli kam drugam, no, mogoče pa bomo šli...ampak morje je pač MORJE!!!
Citiraj
acjom
mmmmmmmm.vonj po morju, borovcih, zvok škržatov........
ma, že 3 leta nisem bila morju; bom pa drugo leto šla. :)))
Citiraj
[Lara Croft]
Ma jst tudi kumi čakam nedelo, da se bom za en dan gužvala proti hrvaški.... :)) Ma ne vem.... tisti vonj, voda.... poležavanje v kaki senci in vetrčku..... mmmmm... :))))))
Citiraj
Ziza
Češnje, marelice, oljke, mandarine, oleandri, cipreje, pušpanovi grmički, glicinije, jadrnice, gliserji, tobogani, mivka, jasmin, vročina, kreme za sončenje, sladoled, gola telesa, vse to imam rada. Na oddih grem pa raje v hribe.
Citiraj
mucamacacom
Na morju ni treba kuhat, likat, prat, pospravljat, samo mi smo skupaj, nobenemu se nikamor ne mudi. Ja, mogoče bi bilo doma res udobneje, pa doma me vedno nekaj vleče, moram naredit še to, pa to na morju pa lahko izklopim.
Citiraj
inca
Te razumem da tebi ne paše, vendar kaj pa tvojim otrokom, tudi ne paše???
Citiraj
Simba
Vse, kar je povezano z morjem, je lepo: morje samo, borovci, vonj sivke, glasba za vsakim vogalom, večerni sprehodi, sonce, dobra hrana, ponavadi dobra družba, brezskrbo uživanje 14 dni (z možgani na off => saj poznaš to pesem :-)), etc. etc!

Joj, kolk si čudna, da ne maraš morja :-)!

In kako daleč je še 1. avgust in "naš" dopust na morju :-(!
Citiraj
Maja1
metulka,

gremo v Stockholm. Drugo leto smo nameravali malo severneje, za leto pa "samo" Stockholm. Menda lahko julija pricakujem 20-22 stopinj.

Khmm, upam, da imam prave informacije. Gremo drug teden in sem se vedno v dilemi, koliko poletnih cot in koliko toplejsih. Drugace nameravamo prihodnja leta iti se severneje, morda tudi na Islandijo. Me vlece tja... Ampak tudi letos se ne bi rada prazila, tudi to je bil namrec eden od razlogov za Svedsko.
Citiraj
Nina P
Jaz sem prav gotovo "taka čudakinja", kot sprašuješ. Na morje ne hodim(o). Počitnice preživimo v planinah, na smučanju, hribolazimo, plezamo, ali pa potujemo (ampak po hladnejših krajih).
LP!
Nina
Citiraj
metulka
[quote Maja1]Mene v tej vrocini tudi ne spravis kam juzneje od nas. Zato grem na Svedsko, tam je julija okrog 20-22 stopinj. Je pa to pravzaprav tudi na morju :-)[/quote]

Ne vem sicer točno, kam greš, ker je to velika država, za vsak slučaj vseeno vzemi faktor, kopalke in poletna oblačila! Sem bila, in ko ti sonce sveti v glavo do polnoči in začne spet nabijat ob štirih zjutraj, si skoraj želiš, da bi bil nekje v Dalmaciji in se cvrl pri 40!
Drugače pa je tudi meni ta smer veliko ljubša, a sem vedno preglasovana. Morje mi dejansko ni višek užitka.
Citiraj
purpIe fIag
Zato ker sem odvisnik od te ogromne čaše slane vode. Težko čakam dopust (se pravi dneve, ko uidem iz rutine). Sicer mi je barva morja lepša pozimi ob kakšnem sončnem, jasnem dnevu. Za potešitev potrebe po morju gremo dostikrat na morje tudi čez leto - na ribice npr. ali pa samo na izlet. Srečanje z morjem na dopustu pa je poseben obred. Zgodnji jutranji pozdrav bogovom morja in sonca.


Sol je morje, ki ni moglo nazaj na nebo.
Citiraj
Maja1
Mene v tej vrocini tudi ne spravis kam juzneje od nas. Zato grem na Svedsko, tam je julija okrog 20-22 stopinj. Je pa to pravzaprav tudi na morju :-)
Citiraj
julijavgust
odvisno od lokacije kje si. zame je morje užitek ker imamo eno majhno hiško na samem z lastno plažo, malo čofamo po vodi, drugače pa delamo vse tisto za kar med letom ni časa, kot ti doma. klima in sprememba okolja nam pa vsem ful paše.aja, pa za hči mi je zdravnik priporočal morje, morje in še enkrat morje zaradi zdravstvenih težav.
nam je pa v jul in avgustu prevroče in prevelik dren za potovanja. to prakticiramo v ostalih mesecih
Citiraj
morje*
Zato ker brez njega ne morem. Celo leto čakam na to, in če bi mi nekdo rekel da ne morem tja ali pa da moram iti v kakšne toplice, hribe, kmečki turizem, bi umrla.

Kot vidiš imam tudi nick( že 5 let) povezan z morjem, tako da mi ni živeti brez njega, in ga imam vsako leto premalo.

Tako kot ti ne razumeš nas "pomorščake" tako mi tebe ne,no vsaj jaz te ne.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.