Odgovori: Poljska

Pregled teme
Enzyme_X::trv
Lih pršu z tistega konca. Men je bila Poljska zelo všeč. Pokrajina ni boh ve kaj (Mazurska jezera fajn), majo pa zelo lepa mesta. Bili smo z avtom in nismo imeli nobenih problemov (samo števc nam je crknil zaradi preveč luknjastih cest).
Avto smo vedno puščali na varovanih parkiriščih, oz. tamkjer je več ljudi. Nikjer se nismo počutili ogrožene. Poljaki so se mi zdeli kar prijazni.

Podobne izkušnje smo imeli tudi lani na Češkem.
Citiraj
Piter::trv
Hojla,

lani sem z vlakom prepotoval po Poljski in nisem imel nobene slabe izkušnje, ljudje so bili prijazni, cene v lokalih v samih središčih mest pa zalo ugodne saj sem za cca 1.200 SIT dobil kosilo s pijačo, najbolj všečpa mi je bilo v Krakovu, ki je eno lepših mest, ki sem jih do sedaj obiskal, Varšava kot glavnomesto nič posebnega vendar vredno ogleda starega mestnega jedra in parki.
Poljska kot država in ljudje vsekakor vredna obiska in ogleda
Citiraj
Maja::trv
Bedarije!!!!!! Poljska je zelo lepa drzava!
Citiraj
Fantocci::trv
Tudi na mene Poljska ni naredila preveč dobrega vtisa, pa še precej draga je, ne glede na njihov standard. Ceste imajo globoke kolesnice od tovornjakov.
Meni je bila npr. bolj všeč Slovaška, sicer podobna po urejenosti, vendar so ljudje bolj enostavni in odprti (tudi bolj od Čehov).
Citiraj
bojanv::trv
Češka je lepa, tam sem bil že nekajkrat, o tem je bilo povedanega že veliko.

Na Poljskem pa predvsem pazi na tatove. Lep je Krakov, Varšava name ni naredila vtisa, ceste so slabe, jih pa hitro popravljajo.

Enkrat sem bil v Varšavi na seminarju. Pred Marriot hotelom, med 10. in 14. uro so mi zlomili ključavnico na avtu (Uno) in ga pripravili da ga bodo ukradli. K sreči smo šli zvečer ven z mojim avtom, tako da sem opazil.

Pazi še na otroke, ki čistijo vetrobrane. Če ne dobijo denarja, zelo radi (raje kot v Rimu ali drugje) vlečejo črte po avtu.

Meni je bila ena manj zanimivih držav

lp

bv
Citiraj
andreja::trv
Z avtodomom se odpravljamo na potovanje po Poljski in Češki. Ima kdo kaj izkušenj s tema deželama. Predvsem me zanima varnost .
andreja
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.