Odgovori: španija,francija-avto

Pregled teme
ines::trv
Sem že oborožena z literaturo in zemljevidi, ampak www so najboljši. Tudi Ira lahko preko njih dobi mape avtobusnih povezav in železniških tudi. Drugače pa sem zasledila v MK pri Nami tudi knjigo Španija peš, ali mogoče v "trafiki" (??) čez cesto pri semaforju na trgu- zelo zanimivo in cenejše. Hvala vsem!
Citiraj
plejboj::trv
Cene hrane in pijače so podobne našim, trgovinic je dovolj in se da razmeroma poceni živeti. Glede na to, da je v Barceloni res moč videti veliko, se splača kupiti Barcelona City Card (2 dni- 20 evrov, 5 dni - 30 evrov). Kar mogoče ni tako malo, nudi pa kartica neomejeno število prevozov z metrojem, mestnim avtobusom in tudi posebnim odprtim turističnim "doubledeckerjem", ki ustavlja pri vseh največjih znamenitostih, poleg tega pa imaš s kartico tudi popust pri raznoraznih ogledih in vstopninah. Skratka - če vse to sešteješ, se jo splača nabaviti.
Na Costa Bravi mrgoli malih mestec, ki se jih splača videti - Lloret de Mar, Blanes, Tossa, Palamos, itd... z veliko zabave, peščenimi plažami in (vsaj letos) čistim morjem. Iz Barcelone vozijo lokalni avtobusi, vsa ta mesteca pa so povezana tudi po morju s katamaranom oz gliserjem, ki pa je dražji (Blanes - Palamos, dnevna karta v obe smeri - 27 evrov, vmes lahko izstopaš, se kopaš, itd).
S komarji ni težav, malo pipsa in stvar je bila OK, voda sicer je pitna, ampak raje uporabljaj tisto v kupljenih plastenkah.
Glede denarja se strinjam, da je bolj kot potovalni čeki uporabna Maestro kartica, ker je ob morebitni izgubi zaradi kode varna, pa še bolj poceni je vsak dvig kot s čeki. Bankomatov pa je povsod dovolj. Uživaj, Costa Brava in nasploh Katalonija je super.
Citiraj
iri::trv
Živjo, se bom pridružila kar obstoječi temi, ker tudi mene zanima par vprašanj o Španiji in predvsem Barceloni, ker se bom pač 14 dni mudila tam naokoli. Grem pa bolj nahrbtniško, tako da v poštev ne pridejo hoteli, kvečjemu hostli.

Kje je najbolje kupovati hrano, kje najceneje prideš čez? Kako je kej s transportom po Barceloni sami in tudi s povezavami z mesti po Kataloniji? Če bi hotel človek skočiti do kakšnega luštnega obalnega mesta, primernega za kakšno enodnevno poležavanje ob morju, kam bi šel? Kako je kej s komarji (lani proti koncu leta so nekaj strašili z nekimi tigrastimi komarji) in ali je voda iz pip pitna?

Pa še glede denarja - se ga bolj splača imeti v obliki potovalnih čekov, ali iti kar z bančno kartico (provizija za nakup prvih je bojda 0,9%, za druge pa pri nlb optimalno 400 sit, če dvigneš do 40k)?
Citiraj
plejboj::trv
V grobem sva načrt imela, sva pa precej spreminjala. Namesto iz Madrida do Gibraltarja in potem ob obali do Barcelone sva šla iz Madrida do Granade in čez Sierra Nevado v Alicante, BValencio in do Barcelone.
S šotorom težav s prezasedenostjo ni, čeprav sva taborila samo ob morju v Valenciji in na Costa Bravi. Večina kampov v Španiji ima (dobro opremljene in čiste) lesene bungalove, cene od 55 do 70 evrov, nekateri pa tudi nekoliko cenejše prikolice. Za bungalove je v sezoni potrebna rezervacija, ker so precej zasedeni. Midva sva v Madridu imela srečo, za tri dni sva dobila (60 evrov na noč) bungalov brez rezervacije, v bungalovu tuš, WC, kuhinja, pralni stroj, vsakodnevno čiščenje, menjava brisač, predvsem pa sva ga najela zaradi klime. In pri 37stopinj se je splačalo. Sicer pa, kot sem že napisal, se splača prenočevati v Etap in Village Hotelih, še posebej, če si na poti in gre samo za eno nočitev. Žal po Španiji teh hotelov veliko ni, nekaj pa jih je. Na vsak način je za njih potrebna rezervacija, ker so prav tako zelo zasedeni. Rezervacijo pa lahko med samo potjo v nekaj minutah urediš prek Interneta. Dobra plat Etap hotela je tudi v tem, da lahko rezervacijo storniraš še isti dan do 19-ih.
Glede odločitve o prenočevanju do 17-ih nisem slišal ničesar, kar se tiče parkiranja oz. varnosti pa v Španiji ni nič drugače oz. bolj zelo grozno kot drugod.
Midva sva avto večinoma puščala v kampu oz. pri hotelu in uporabljala javni prevoz. Lokacija kampov je vedno taka, da je avtobusna postaja v neposredni bližini. Tako je bilo v Madridu (kamp Alpha, cca 12 km od mesta, www.campingalpha.com), podobno je tudi v Barceloni, kamp 3Estrellas, dobrih 10 km, www.3estrellas.com).
Glede tistega "kaj ne zamuditi" pa je odločitev vaša. Materiala o Španiji je v naših knjižnicah, na Internetu in še kje, dovolj. Lepo se imejte!
Citiraj
ines::trv
Hvala! Preverila bom vse www, saj želim tudi najti kamp na sami obali. Pravijo, da je nekaj zelo dobrih, vendar vsi govorijo samo "na splošno", je pa res, da so me prestrašili z prezasedenostjo, saj se iz svojih prejšnjih izkušenj bojim, da bomo porabili preveč časa za iskanje "nočitve". Raje bi ta čas izkoristila na ogledu muzejev ( upam, da niso predragi, saj vse množimo s 4) in poslušanju dobre glasbe.
Če se še kaj spomniš, bo zelo dobrodošlo. Pozdrav!
Citiraj
ines::trv
Super, to so res prave informacije. Torej, če prav razumem, sta tudi vidva šla "na slepo" in nista imela problemov. Ali sta imela kaj rezerviranega oz. planiranega v naprej ali ste vsak dan pač nekaj poiskali? Pravijo mi, da se moraš za spanje odločati najkasneje do 17.ure, ker je potem prepozno. Je to res? Si imel probleme s prezasedenostjo?
Pa še nekaj (malo več) me zanima:
- bungalovi v kampih - ali veš kaj več?
- parkiranje avtomobila- varnost?
- glede na to, da 14 dni ni veliko - kaj priporočaš za "ne zamuditi"

Hvala za prave informacije in dobro voljo!.
Citiraj
suri::trv
Lasten prevoz je po mojem najboljša odločitev za Španijo. Do šp. meje, pa tudi do Barcelone, se da priti praktično v enem kosu, sploh če je več šoferjev in se lahko menjate. Kampov je po celi Španiji dosti, sploh ob obali seveda, tko da to ni problem. Pred leti smo s prijateljicami v treh tednih obkrožile Španijo in še J Portugalske, je pa res da so kr razdalje, se pravi ko se nekam premakneš se pač pelješ kakšnih 500 km.
Drugače pa prvo postojanko priporočam Cadaques, kjer je lušten kamp in na obali Dalijeva hiša. V bližnjem mestu Figueres pa zlo dobr muzej od Dalija. Pa seveda Barcelona, najbližji kamp je 15 km izven mesta. Na netu si lahko kampe preverite na strani http://www.campingsonline.com
Španija je cela prekrasna, tako da ne morte zgrešit:)

LP
Citiraj
plejboj::trv
Še nekaj uporabnih Internet naslovov:
www.vayacamping.net, www.etaphotel.com,www.villages-hotel.com in www.hotelformule1.com (sobe brez kopalnice, zato pa poceni -cca 25 do 30 evrov dvoposteljna soba).
Citiraj
plejboj::trv
Vrnil sem se pred dnevi. Avto Lj-Švica-Andora-Madrid-Granada-Valencia-Barcelona-Cannes-Italija-Lj, skupno cca 5.500km, 16 dni.
Kombinacija kampiranja in hotelov. Med potovanjerm proti Španiji sva prenočevala največ v hotelih, verige Hotelov Etap, Village in Ibis, predvsem v Franciji jih je ogromno, nekaj tudi v Španiji (Granada, Alicante, Barcelona), ti hoteli so poceni, dvoposteljna soba od 35 do 45 evrov, v Španiji so v kampih zanimivi tudi bungalovi, sicer pa kampi(za dve osebi, šotor,avto) okrog 20 evrov. Cestnine v Franciji in Španiji niso poceni, se jim pa da izogniti, kajti regionalne ceste so povsem OK. Bencin v Franciji 1.40 evra, v Španiji 1.15, v Andorri 1.05 evra. 14 dni za potovanje v Španijo sicer ni veliko, ampak če si bolj popotniški tip in ti ne leži poležavanje na plaži na enem samem kraju, potem dva tedna tako malo spet ni. Pogumno na pot!
Citiraj
ines::trv
Želim vaše nasvete (izbrana pot, campi, hoteli) in izkušnje za na planirano pot SLO-ŠPANIJA-SLO z osebnim avtom.Predvsem nam priporočajo agencijo,avion,renta car, vaši komentarji tu pa trdijo nasprotno.
Smo štirje, imamo 14 dni časa, oseb.avto, minimalno kamp opremo, pa še kopali bi se radi .
Torej, prosim za konkretno pomoč, nasvete - kampe, hotele ...in zanimive stranske poti.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.