Potovanja.Over.Net

Odgovori: Koliko sveta ste že videli?

Pregled teme
Trinka
Jaz sem bila za sto jurčkov en mesec v Grčiji. Resda v predsezoni (maj) in ne v hotelih, temveč v penzionih z zajtrkom ali samo sobi. Enkraten mesec! Neverjetna doživetja, poznanstva, skakanje z otoka na otok, dogodivščine, žuranje ... Zame je nizkocenovno potovanje definitivno boljše od 'all inclusive'. Ruzak na rame, pa gremo. Je bistveno več svobode in spontanosti. Je pa res, da se zdaj, ko imam otroke, tega ne bi več šla. Sem postala preveč komot.


Aja, za podoben znesek, v bistvu, če prav pomislim, še bistveno manjši, sem bila tudi en mesec v Angliji in na Škotskem. Je treba odmislit luksuz, se odpret, pa ti ljudje kar sami ponujajo prenočišče. Tudi v Londonu. Ne moreš verjet.
Citiraj
bIlla
Hrvaška, Italija, Avstrija, Madžarska, Črna Gora, Tunizija, Bolgarija, Egipt, Belgija, Luxemburg, Češka, Irska, Turčija!
Citiraj
rs
Nekaj Evrope, Florida, tri leta v Londonu, leto v Bukaresti, leto in pol v Amsterdamu, 6 let v Melbournu. Pa mi je se vedno London najbolj pri srcu.
Citiraj
Uki
Nekaj pa ze!
Organizirano Tunizijo, Andoro in S del Spanije, v lastni reziji pa Avstralijo, Bolivijo, Nepal in Kalifornijo.
Pa nekaj Evrope: Avstrija, Bavarska, Poljska, Anglija, Italija, verjetno se kaj.

In res je: ko dozivis "nezahodnjasko"drzavo, znas ceniti stvari ki so res pomembne: zdravje, tekoca voda, pitna voda, streha nad glavo in ljubljena oseba ob tebi.
Citiraj
Marmoljadka
Evropa cela od Nordkappa do Caba da Roce in do Rusije.
Maroko, Turčija, Združeni arabski emirati, Oman, Saudova Arabija, Singapur, Avstralija, Nova Zelandija.
ZDA me ne mikajo, Afrika je predraga, Arabcev dragi ne mara, daljni vzhod me tudi ne mika, na Djerbi in Mauritiusu pa itak mrgoli Slovencev, zato iz principa ne grem tja.
Zgleda da se bom kar vrnila v Avstralijo: ni tropskih bolezni, prebavnih motenj, je civilizacija, vendar še vedno obilica eksotike.
Citiraj
sour_cream
Zame je pravo potovanje v glavi. Velika večina turistov in kvazi poptnikov zganja itak navaden snobizem in preseravanje. In ne, nisem favš, samo tako jaz stvar vidim, redko kateri popotnik je pristen, ostali pa glavno, da se kažejo naokoli, napišejo 72 kartic vsem 72im najboljšim priajteljem, vidijo 6 enih spomenikov in nešteto revežov s toplimi očmi, da bi se jim v glavi kaj premaknilo pa lahko samo sanjamo....glavno, da oni potem kuhajo tajsko hrano.
Citiraj
*kana*
Italijo sem prepotovala praktično celo, potem še velik del Evrope, manjka mi Škotska ter Skandinavija. V Južni Ameriki sem bila v Brazilji, Argentini ter Čilu. V Afriki sem bila v Tuniziji, Egiptu, Alžiriji in Maroku. V Aziji sem bila samo v Laosu in Vietnamu, potem sem bila še v Avstraliji in na Novi Zelandiji.

Kje je bilo najlepše? Zelo težko reči, ker vsak kraj je lep po svoje. Mogoče Nova Zelandija pa Egipt. V Italijo pa sem itak zaljubljena (Sardinija je raj na svetu!). Kje pa mi je bilo najmanj všeč? V Braziliji, ker so nas že prvi dan oropali (samo zaradi tega, ostalo je bilo super).

Sem pa vsa ta potovanja šla v lastni režiji s fantom.
Citiraj
mama2831
Premalo: v Italiji (OK, poleg Trsta, Gorice ipd.) Benetke, Firence, Piso, Sardinijo in Kalabrijo, v Avstriji Dunaj in malo slovenske Koroške, malce hrvaške obale, v Bosni Mostar, Črno goro, v Nemčiji samo Berlin, v Franciji Pariz, Nico, Cannes, Nimes in Carcasonne, v Španiji Pamplono, nato London, Tunizijo, v Grčiji Lefkado, Kefalonijo, Itako, Krf, Paxos, Antipaxos, Zakintos in Meteoro.

Uf, še veliko dela nas čaka!
Citiraj
Taja52
Kateri pa so zate povprečni ljudje? Tisti, ki poznajo razdaljo od nosa do brade? Nihče te ne sili, vsak človek lahko vidi sveta kolikor ga hoče! Če ne danes, pa malo kasneje, samo hoteti je treba in ne se smiliti sami sebi!
Citiraj
barbara*
če bi bilo po moje bi bilo za vsakega človeka obvezno vsaj 1-letno potovanje po svetu ... in tako bi znali življenje bol cenit, bili bi bol strpni in bol odprti do drugačnih in drugačnosti ...

no kar se tiče financ ... najino prvo 'potovanje' je bilo Italija (Modena, Bologna, Rimini, San Marino) s Katrco, dvema spalkama in nekaj hrane v prtlažniku ... zapravila nisva skor nič ... izkušnja je bila pa nepozabna.

Naslednje leto sva že imela šotor :))) z njim prepotovala skor celo Slovenijo, potem sva videla še ene parkrat Italijo ... vključno s Sicilijo, Barcelono, Tunizijo,Turčijo,Madžarsko, Gran canario, Jordanijo, Tajsko, Bali, Malezijo, Singapur ... nekaj od tega z otročkom vse pa z lastno organizacijo.

Meni velik bol sede vzhod in orient kot zahod. Najlepši so spomini na Malezijo in Bali.

trenutno smo orientirani na Evropo, kasneje pa spet na letalo in v neznano :)

B.
Citiraj
krakica
Res ne vidim, kaj sem takega napisala, da bi se morala počutit užaljeno in zakaj tako srborito reagiraš? Saj sem čisto prostodušno priznala, da sem vsem vam fouš, pa tudi kapo dol tistom, ki to zmorejo povsem sami. Jaz tudi zmorem, ampak kakšne države vzhodne Evrope, bi pa rada videla tudi Francijo in Skandinavijo, ampak za kaj takega 100.000 pač ne bo dovolj.
Ne vem, kakšen faks si imela, ampak jaz si ne morem privoščiti delo 8-12 ur na dan, ker so skoraj vsak dan obvezne vaje in predavanja, ki jih enostavno ne smeš zamuditi, drugače imaš potem veliko težav pri študiranju za izpit. Ali pa sem jaz samo prebutasta in moram bit zato skoz na faksu.

Kakorkoli že, lepo, da ti je vse to zneslo (vsaj nekomu), pa brez jeze, te ne napadam, kvečjemu ti mene povsem brez razloga. Bodi ponosna nase, moja malenkost se bo pa raje primerjala z ljudmi, ki so bolj povprečni od tebe:)

P.s.: Tudi jaz sem si že sama marsikaj kupila:)
Citiraj
linaa
Slovenija, Hrvaška, BIH, Črna Gora, Srbija, Italija, Avstrija, Ukrajina, Nemčija, Švica, Francija, Anglija, Dubai, Mauritius, ...
Citiraj
črna ovca
Do nikogar nisem bila nesramna, samo ne dovolim, da me nekdo ožigosa počez. Če bi pogledala dežele, kjer sem potovala, bi videla, da je poudarek na deželah tretjega sveta, kjer sem preživela v povprečju z 10 - 20 USD na dan! Z malo spretnosti se najde tudi ugodne letalske karte in kot je že nekdo rekel, sem bila mesec in več lahko tam za isti denar, kot ga nekateri porabijo za teden poležavanja na Jadranu. Sicer je pa slovenska zavist znana stvar...
Citiraj
AnaAna
A Srednja vas v Bohinju?
Citiraj
JULA
Zgornji Kašelj, Srednja vas, Spodnja Kungota......
Citiraj
K_ris
Chiara napisal:

> nihče me nebo prepričal da lahko za 100.000 veliko vidiš in
> doživiš (vsaj v Evropi ne), vsaj ne načina življenja, utripa
> države, ljudi...zato doživet, z njimi živet in jih začutit(kar
> je meni bistvo spoznavanja sveta, potovanja) je treba imet
> denar.

Ne posploševati, ker se Evropa deli vsaj na dva zelo različna dela - poceni vzhod in drag zahod.

Če te ena noč v kampu stane manj kot 1000 sit in kosilo v restavraciji ne več kot 700, ti za vse ostalo ostane več kot dovolj denarja. Če imaš 100.000 za dva tedna potovanja po vzhodni Evropi ti ni treba prav nič šparati, pa še boš denar domov prinesla.
Citiraj
Chiara
Črna ovca mogoče si pa ti nesramna.Veš tud jaz sem sama kar precej vidla, vse s svojim denarjem, delala zelo veliko, ampak nihče me nebo prepričal da lahko za 100.000 veliko vidiš in doživiš (vsaj v Evropi ne), vsaj ne načina življenja, utripa države, ljudi...zato doživet, z njimi živet in jih začutit(kar je meni bistvo spoznavanja sveta, potovanja) je treba imet denar. In nekam it zato da rečeš da si bil tam-ne hvala. JIh pa tudi jaz kar nekaj poznam, ki preživijo dopust z denarnim zneskom, ki je res smešen, pač ne vem kako.Skratka:za potovanja je treba imet denar. Ja nekateri pa res šparajo za 3 tedne na leto, realnega in pravega življenja pa niti doma ne poznajo, ampak to pač vsak po svoje?
Ne bom naštevala, zelo všeč mi je Francija, Češka, najmanj do sedaj Los Angeles pa tud Anglija mi ni posebno.
Sanje...Galapagos...Cookovi otoki
kmalu:Danska -v božičnem času
Citiraj
Klea
Hrvaška, Francija, Belgija, Grčija, Turčija, Namibija. In velike želje za ........
Citiraj
črna ovca
Ej krakica, ne sodi takole počez! Službo sem si sama uredila in starši mi nikoli niso dali tolarja za moja potovanja - ker mi ga niso mogli dati. Prav tako mi niso dali tolarja za stanovanje, svoj prvi avto sem si kupila pri 27 letih in to sama!

Pa sem kljub vsemu videla svet - ker sem ga želela! Kot študentka sem delala od 8 - 12 ur na dan, vse obveznosti opravila v roku, prilezla do mag. in še potovala. Če pa tebi ne znese, ker imaš drugačne prioritete, ne bodi nesramna!
Citiraj
krakica
:) Ja, to pravi tudi moja prijateljica, ki je ravnokar diplomirala in dobila krasno službo po zvezah, ki si jo sicer povsem zasluži, saj je res sposobna punca, so ji pa starši kupili stanovanje, tako da kakšno tako bolj luksuzno potovanje ni noben problem. Sicer pa to lahko reče nekdo, ki ne ve, kaj pomeni šparanje na vsakem koraku. Da se, seveda, ampak si še vedno zelo omejen. Ampak ok, to je spet povsem druga tema.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.