Odgovori: boste letos sli na dopust (Hrvaška)

Pregled teme
Ne me ni strah
11511 je napisal/a:
Še vedno verjamem, da imamo doma veliko več možnosti okužbe, kot v hiši ob plaži na Hr.
Otroci so najstniki. Ne bodo cele počitnice doma! Naj jim prav vse prepovem?
Večerne zabave itak odpadejo! To nam je jasno!
Ampak ostanemo v SLO in gremo pogledat Postojnsko jamo, Škocjanske jame, smo 3 dni nekje na naši obali, 3 dni v Kobaridu, 2 dni v Bovcu, 2 dni v Kranjski Gori, 4 dni na Rogli in tako naprej. Je manjša možnost okužbe?
Ne ni, pa še nobena sprostitev to ni!
Odgovorna pa sem, verjemi mi!
A sodelavka pa lahko gre v Ita in na žure?
Ona se bo v Ita vedla bolj odgovorno? Aja, gre s prijateljico!
In druga je sama povedala, da gre žurat na našo obalo! S prijateljicami, prijatelji!
Ostala bo torej doma in se vedla odgovorno?

Mi pa še vedno nakupujemo skoraj vse preko spleta, si pa želimo na tisti osamljen košček obale!
In ja!
Smo navajeni na dolge vožnje in postanki na 2 h so nam tuji!
Prevozit 5 ali 6 h v enem kosu sploh ni tak problem!

Če se pa že kje ustaviš, seveda ne greš v lokal in kaj vem, si konec koncev lahko potem tudi razkužiš tako obutev, roke.
Ker s čevlji, s katerimi nekdo taca po bencinski na avtocesti ali samo na parkirišču, mi že od nekdaj ni bilo ok, da se gre potem z njimi v avto!

Res, morda sem obupana, a nujno, res nujno potrebujem dopust!
Delala sem kot nora pred in seveda v času epidemije!
Pa še družinska situacija!
res je, celo leto čakam na tiste dneve na obali. In se mi zdi, da če mi to vzamejo,...ne vem. Vem, sliši se otročje, ampak sploh ne vem, kako naj potem PO DOPUSTU pridem nazaj v službo, se lotim zahtevnega projekta, ki me čaka!
Ves ta čas me je vlekla naprej misel, da pridejo moji dnevi, ko sem res lahko na off! In to potrebujem!
Nujno!
Citiraj
11511
Ne me ni strah je napisal/a:
Ljubica. Ne gre se za strah. Gre se za ODGOVORNOST.

Verjemi, da se znam dosti bolje zaščitit in obvarovat kontaktov kot ti.


Sicer pa vsak po svoje. Vsak ima svojo pamet in svojo presojo.

In pred trajektom ne greš kupit karte ali si samo pretegnit noge po 6 urni vožnji. V sosednjem avtu so pa vsi sterilni. Mimogrede - če misliš samo v avtu sedet te lepo prosim vzemi kakšen aspirin, da ne boš še kakšne tromboze fasala zaradi zmanjšanega pretoka krvi v nogah.

Srečno in uživajte.
Citiraj
Ne me ni strah
11511 je napisal/a:
Za dol nam ni treba tankat. Bomo za bazaj 1krat.
Ne, otroci gredo lulat v naravo, midva z možem bova pa 6 ur že potrpela.
Malico in vodo imamo s sabo in ne, ne bomo se ustavljali na sladoledu. Tudi smo dogovorjeni, da letos ne bomo hodili na sladoled, kave, večerje.
Ne gremo na trajekt.
Pa seveda upam, da v hiški ni bilo okuženih.
Doma imamo veliko več stikov, kot na morju! Bolj tvegano!
Citiraj
zelo kvaliteten dopust
Dopust sem potrebovala je napisal/a:
Ja, letos je po dolgih letih, celo desetletjih možen zelo kvaliteten dopust.

Za tiste, ki iščejo mir, ne pa vreščanje, špicanje, slovensko celodnevno popivanje, teženje in petje pijanske himne "Mi se mamo radi" do dveh zjutraj.

Midva z ženo greva 15. septembra (bo sigurno še dostri bolj prazno, kot avgusta!) pa do konca oktobra, mogoče še del novembra.

Lansko leto je bilo recimo na Lošinju 22. oktobra 22 stopinj. Ter seveda sončno.

Za vas, upokojenske bedake, ki sicer imate denar za dopust, ampak raje tiščite doma, pa nisem čisto prepričan, če boste oktobra smeli iz Šiške v Moste.
Citiraj
Lvvn
11511 je napisal/a:
Dobro preberi, pa dvakrat vdihni. Napisala sem, da srecas na meji in na avtocesti cloveka za par sekund, ki je itak v svoji hisici za steklom, ti pa v avtu. Otroci niso skakali ne na sladoled, ne na wc, se da zdrzat nekaj ur. Tankati bomo 1x seveda morali, a bi morali tudi v Sloveniji. V nastanitvi, kjer smo, smo edini. Razkuzujemo po pameti. Kot receno, vsak dan ko grem v sluzbo srecam mnogo, mnogo vec ljudi. To, da ne hodim v guzvo po nepotrebnem, mi je pa jasno ze od zacetka.
Citiraj
ža odpočit
Dopust sem potrebovala je napisal/a:
Je fajn za odpočit, skoraj prazno. Ni veliko možnosti, da se nalezeš in odpočiješ si v miru.
Citiraj
Dopust sem potrebovala
Sem nazaj. Bil je en najboljših dopustov ever. Lahko sem izbirala hišico, na plaži nas je bilo le 6 ljudi, v gostilnah smo bili edini gostje, v beach baru enako. Na mejah ni bilo nikogar.
Dopust sem krvavo potrebovala. Delala sem do konca in čez, nato popolni odklop, osamitev, omejitve potovanj in stikov z domačimi in upanje, ki je po mesecih krize prineslo rešitev.
Citiraj
tvoji nikakršni argumenti
11511 je napisal/a:
Okužba na trajektu?

Tik preden ti uslužbenec Jadrolinije, ki nosi masko (ti pa tudi) , odtrga karto, odpreš okno na voznikovi strani in mu pomoliš karto.
Tvoja roka je dolga 0.80 metra, njegova pa tudi, torej si na razdalji 1,6 m.

Nato parkiraš in tiste pol ure ostaneš v avtu. Kje pa piše, da je treba v pol ure vožnje trajekta trikrat scat, dvakrat na kavo in enkrat na pivo???

Jao, jao. Pišeš docela BREZ argumentov. Zapusti internet, ker NI zate!
Citiraj
Twiggx
Vsako leto gremo na Hrvasko , tam imamo apartma, tam nam je najbolj vsec. Ce ne bo karantene, ko se vrnemo, bomo seveda sli tja. Za bone nam pa dol visi, ce jih porabimo, ali pac ne.
Citiraj
11511
Ivvm je napisal/a:
Če mi posplošujemo ti tiščiš glavo v pesek. In to kar nekaj časa že, ker če bi samo nekaj kisika prišlo v tvoje možgane, bi malo pomislila kakšno štalo je naredila samo 1 okužena oseba v Metliki.

In od meje do destinacije se teleportiraš? Ne tankaš goriva, ne greš na WC, nisi žejna ali otroci ne želijo sladoleda po poti.
In točno veš kdo je bil pred teboj v apartmaju in da je očiščeno kot je treba? Ali boš en dan razkuževala in čistila?
Da o pametnih ki govorijo o varnih otokih niti ne raymišljam. Kako prideš na otok - plavaš ne?
Trajekt je tako sranje kot poln avtobus turistov iz različnih držav. In si lahko na otoku 100 + dni. Če se na takem izoliranem področju razširi virus vas bodo domačini zbrcali v morje. In prav bodo imeli.

In kdor se eno leto ni pripravljen odreči namakanju v morju zame res ni diht.
Citiraj
ja no in
11511 je napisal/a:
Taki ste najboljši, na koncu boš staknila korono v Sloveniji (tudi pri nas okužbe naraščajo, brez skrbi) in boš vesela, da boš lahko rekla, da se nisi okužila na Hrvaškem.
Citiraj
Ivvm
Posplosujete, da glava boli. Da prides do lokacije ne rabis nobenega srecat (no, na meji za sec in na avtocesti). Letujes lahko nekje, kjer si precej na samem in z lahkoto pazis na varnostno razdaljo, in ne samo to. Edino v trgovino je treba it (lahko pa imas tud hrano zraven). Saj ne obstajajo samo hoteli in velika turisticna sredisca. Poleg tega je ob H morju zaenkrat minimalno primerov. Za razkuzila in maske pa vemo, a ne?
Vsak dan, ko grem v sluzbo srecam bistveno vec ljudi.
Citiraj
niti sslučajno
trinatu je napisal/a:
ne grem niti slučajno, preveč nevarno
Citiraj
imam en vikend
na Hrvaškem, na Lošinju.

Tam sem bil letos 3 mesece, ker je v času, ko sem šel na Lošinj nekaj urejat, prišla korona in sem iz predvidenih 14 dni podaljšal na 100 dni.

Poleg tega se mi ni zdelo biti v Ljubljani in mnogo več tvegati.

Lošinj in Cres ves ta čas nista imela/nimata niti enega primera.
Upam, da tako tudi ostane.

Sedaj je na Lošinju moj upokojeni znanec z ženo, ki razmišljata enako: na otoku so, ker ni prave gužve, BISTVENO MANJŠE možnosti za okužbo, kot recimo v Ljubljani (BTC, Aleja, ljubljanska tržnica, Mercatorji, Hofri, itd.).

In dejstva (neokuženost Cresa in Lošinja) POTRJUJEJO, kar sem argumentiral...
Citiraj
Lastniki
Mi imamo sva vikenda na Hrvaškem.
Enega v turističnem naselju, drugega na samem.
Kljub temu, da delam na daljavo in sem običajno po 3 mesece na hrvaški obali, mi letos na pamet ni prišlo, da bi se preselila dol.
Vzrok je zelo enostaven.
Kapaciteta obračanja ljudi v turističnih mestih je mnogi večja, kot v okolju kjer stalno živim, in s tem je tudi možnost prenosa okužbe mnogo višja.
Da ne bo nesporazuma - me ni strah - ampak se mi zdi nepotrebno ogrožati zdravja svojih staršev in starih staršev zaradi namakanja v morju. Sej bo se prilike.
Sem se pa odločila letos investirat v en mini bazenček, da se bodo otroci lahko ohlajali.
No - in glede na napovedi - tud dajem malo več denarja na stran, ker če se nam slučajno zgodi korona2, želim brez stresa živet kako z denarjem. Torej trenutno delam na Max možno in varčujem na max možno.
Citiraj
popolnoma jasno
Problem morajo odgovorni rešiti najkasneje v treh mesecih. Pa naj bo prekuženost, cepljenje večine prebivalstva, zdravilo, karkoli.

Ker NAJKASNEJE DECEMBRA se bo ljudem popolnoma utrgalo.

Vsi dobro vemo, kaj prinaša veseli december: odklop, neresnosti, božične in novoletne nakupe, pitje kuhanega vina, nenehno druženje, žuranje, včasih tudi s popolnimi neznanci.

Možno je, da bodo vlade opisano poskušale ljudem odvzeti, prepovedati. Ampak potem bodo tekli, tako policaji, kot politiki. Da si rešijo kožo.

Gnev 10.000-tisočev, v večjih evropskih mestih pa 100.000-tisočev prebivalcev namreč ne pozna/ne bo poznal meja.

Spomnite se samo rumenih telovnikov v Franciji. Razbijanje izložb, ropanje trgovin, zažiganje policijskih ter naključnih avtomobilov.

Kajti ljudje morajo njihove frustracije (nenehni lock downi, izgube služb, dela) dati iz sebe. Velikokrat ob neverjetnem nasilju.

Tole v zvezi z virusom pa bo še petkrat huje, kotso bili pariški protesti.

In že petega, najkasneje desetega julija bomo imeli v Sloveniji SPET precej napeto situacijo, take in drugačne prepovedi in oemjitve.
Da se bodo ljudje navadili na take hece? Nekateri že, ampak večina pa ne.

Sploh pa počakajmo na septemberska, oktoberska, novemberska odpuščanja. Po celi Evropi, ne samo v Sloveniji.

Bo Bill Gate(s) financiral dohodek vsaj 50-im miljonom brezposelnih Evropejcev? Pa Soros tudi? Leto dni, dve leti?

Malo morgen...
Citiraj
samo povem
1puncaA je napisal/a:
Kacin ima na Krku ( Klimno ) vikend poleg tega je javna oseba in vladni govorec, ki ga hrvati budno spremljajo kaj bo v javnosti povedal, ni nor da bi odsvetoval počitnice na hrvaškem je pa včeraj lepo prenesel odgovornost na vsakega posameznika: na vas je da se odločite ali boste šli na hrvaško ali ne.
Rešujemo hrvaški turizem za ceno zdravja lastnih državljanov.
Citiraj
trinatu
najprej vsem hvala za odgovore. nekdo je napisal zakaj sem morala odpret čisto novo temo. zato ker sem hotela se vec različnih informacij zakaj moraš pa ti to svojo nejevoljo stresati po drugih ljudeh.
Citiraj
na2
Američani so že dali Hrvaško na rdeč seznam. Čudi me, da Slovenija še vedno čaka. Po moje bi morali prepovedati počitnice na Hrvaškem. Glede na vse Slovence, ko so že dol, in se lahko okužijo, bomo prav kmalu tudi mi v rdečem.
Citiraj
11511
Ne. Ker že itak ne hodim na H.

Ne bi šla, ker cenim svoje sodelavce, sosede ( starejše z določenimi boleznimi ) sorodnike, ki so v domovih............................Ne bi jih rada okužila zaradi svojega egoizma, da ne rečem neumnosti.

Šli bomo na dopust. Najeli bomo kakšen vikend kje na bolj odročnem kraju ( Mašun, Trnovski gozd, Bajnščice, Jelovica, Pokljuka, Pohorje.........verjemite - popoln odklop in oddih - pa še dihaš lahko.
Citiraj

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.