Potovanja.Over.Net

Odgovori: Kje kupiti letalske karte?

Pregled teme
esky
jaz svoje letalske karte vedno najdem na https://search.jetradar.com
Citiraj
primzy
http://putmezove.com tu mas za vse drzave bivse juge :P

http://putmezove.com
Citiraj
danica312
Probam izbrskati pri:
- skyscanner.com
- poceniletalskekarte.si
- svetko.si
Citiraj
Nikki in njen svet
Če želiš kupiti ugodno letalsko karto jo najlažje najdeš na http://www.skyscanner.com, potem pa jo kupiš preko posrednika, ki ponudi najugodnejšo varianto.
Citiraj
boris56
Itak je najlažje nakup urediti prek agencije, a je s tem nakup tudi precej dražji. Z ženo sicer nisva vešča nakupovanja prek spleta, a letalske karte sva že nekajkrat naročila tule: https://www.kiwi.com/en/
Sicer si moraš vzeti malo več časa, prečekirati ponudbe ob različnih dneh, a je stvar zelo enostavna in poceni
Citiraj
grgo46
Osebno priporocam http://www.poceniletalske.com
stran išče med vsemi ponudniki letalskih poletov, ter razporedi karte po ceni,tako da socenejše na vrhu
Citiraj
Tado2000
Ja
Citiraj
zaba2000
Ali lahko kupim karto na brniku
Citiraj
vopi
Ali se da kupit karto kr na letaliscu?
Citiraj
Jernejcek
Osebno biti svetoval, da si preberes marsikatere pomembne in zanimive informacije glede letalske karte na spletni strani poceniletalskekarte.si
Citiraj
Mojcej
Tudi agencija Oskar uredi nakup letalskih kart pri nizkocenovnikih.
Citiraj
splet - osebno
ponudnik, ki sicer oglašuje na spletu, je firma bookingpoint iz Trzina. Ker tudi mi nismo bili vešči kupovanja na spletu, smo se po telefonu dogovorili in smo lahko vse zadeve uredili v njihovih poslovnih prostorih.
Citiraj
Mojcej
Pri nakupu letalskih kart velja pravilo: dlje kot je datum odhoda, cenejša bo karta, bližje kot je datum odhoda, dražja bo karta. Razen v primeru čarterskih letov in letov, ko polnijo še proste "razmetane" sedeže po letalu ( torej če potuješ z družino, ne moreš v takem primeru računat, da boste sedeli skupaj). Kar je za nekaj ur letenja sicer čisto sprejemljivo


Vse je že dobro pojasnjeno. Le z zgornjim besedilom se v primeru nakupa kart pri nizkocenovnikih ne strinjam. Tudi 14 dni pred odhodom lahko kupiš zelo ugodno karto (ceneje kot pa nekaj mesecev prej), sedežni red ni določen. Že preizkušeno, zadnjič letos avgusta.

Easyjet nima omejitve pri kilaži ročne prtljage, le mere morajo biti prave. Ryanair ima omejitev 10 kg, tolerijajo 10% - odvisno od letališča - ne se zanašat na to! Nekateri so zelo striktni.

Srečno.
Citiraj
kakor kdo
Aha, morda še tole:

Če si dosedaj navajena potovati z agencijami, torej da kupiš aranžma in se ležerno prepustiš, potem delaj tako še naprej, bo morda zate najlažje. Kajti za skanje ugodnih letalskih prevozov v lastni režiji moraš imeti kar malo žilice, si vzeti čas in spremljat dnevno ponudbe, planirat vse skupaj tudi nekaj mesecev vnaprej - sploh, če za v državo, kamor potuješ potrebuješ vstopne vizume, ipd.

Agencije, ki delajo programe, zakupijo določeno št.letalskih kart/sedežev po določeni ugodnejši ceni, ki ni na voljo v prosti prodaji in same karte kot take nikoli ne boš mogla kupit ugodneje, kot je všteta v aranžma.

SO pa tudi taki, ki niso ravno ljubitelji potovanj z agencijami po vodenih programih in si radi sami organizirajo potovanja.

Morda samo še opozorilo pri letenju z nizkocenovnimi prevozniki glede prtljage: na letalo lahko neseš samo en kos ročne prtljage ( do 9kg specifičnih mer, kar je objavljeno tudi na vsaki spletni strani prevoznika), ki je vštet v osnovno ceno karte. Za ostalo doplačuješ - tudi po 20-40 eur na kos npr. 20 kg prtljage.

Pri ostalih letalskih ponudnikih, rednih linijah pa je glede prtljage tudi določeno glede na razred potovanja ( ekonomski, poslovni, prvi).

Ponavadi je za potovanje v ekonomskem razredu na evropskih letih in letih iz Evrope v Kanado, Ameriko dovoljeno 2 kosa prtljage do 23kg predpisanih mer, ki ne smejo presegati dolžine, širine in višine in še ena ročna prtljaga.

Pri prevoznikih to lahko prečekiraš dovoljeno brezplačno prtljago na njihovih spletnih straneh pod "free baggage allowance", primer Lufthansa:

http://www.lufthansa.com/online/portal/ ... 69603&l=en
Citiraj
na spletu je vse
Dvomim, če lahko kako drugače kupiš letalske karte kot na spletu. Tam imaš na stotine variant in cen. Malo pobrskaj po vseh straneh z letalskimi kartami. Tam dobiš tudi vse ostale informacije o taksah in prtljagi. Vsaka letalska družba ima svoja pravila, tako da boš morala kar sama pogledati. Če bi kupila letalske karte preko kake turistične agencije, so precej dražje, kot pa na spletu, ker morajo oni tudi od nečesa živeti.
Citiraj
kakor kdo
Odvisno kam letiš - ali je to evropski let, ali medcelinski.

Za medcelinske lete so še vedno najugodnejše karte direktno pri ponudnikih - spremljat je potrebno njihove akcije in ujeti pravi trenutek. Npr. Lufthansa, Swissair, Turkish Airlines-to so letalske družbe, ki so najzanesljivejše in racionalne v razmerju cena/prilet na najbližji terminal, sploh če imaš vezni lt za naprej. potem morda še kakšen Airfrance pa British Airways.

Tudi za destinacije, kamor letijo nizkocenovni prevozniki npr. po Evropi, je najceneje preko njihovih spletnih strani. V današnji spletni dobi, rezervacija in nakup tudi letalskih kart preko spleta ni noben bavbav - raje tako, kot pa zaupat kakšni posredniški agenciji z IATA licenco.

Še to: dostikrat pride tudi ceneje, če kam letiš iz nam bližnjih letališč ( npr. Trst, Benetke, Treviso, Graz, Salzburg, skupaj s parkirnino, kot če potuješ npr. z Adrio Airways iz Ljubljane na isto destinacijo...)

Pri nakupu letalskih kart velja pravilo: dlje kot je datum odhoda, cenejša bo karta, bližje kot je datum odhoda, dražja bo karta. Razen v primeru čarterskih letov in letov, ko polnijo še proste "razmetane" sedeže po letalu ( torej če potuješ z družino, ne moreš v takem primeru računat, da boste sedeli skupaj). Kar je za nekaj ur letenja sicer čisto sprejemljivo.

Časi nakupa ugodnih kart preko agencij so žal minili, ker te lahko pri nakupu "našponajo" tudi več kot 100 eur ( ekonomski razred) in par 100 eur ( poslovni razred).
Citiraj
LETalske Karte poceni
Zanima me, kje lahko kupim poceni letalske karte, preko spleta jih ne bi kupovala? Za odgovor se zahvaljujem, s tem nimam izkušenj, ker so bile karte in vse ostalo vključeno v aranžma potovanja. Aha, moram biti pozorna na kakšne posebne takse, prtljago.

Še enkrat hvala in lep dan še naprej.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.