Recepti.Over.Net

Odgovori: radenska

Pregled teme
Gregc
https://www.aktivni.si/zdravje/vpliv-na ... e-na-telo/

Redno uživanje naravne mineralne vode blagodejno vpliva na naš organizem in zdravje, je dokazala najnovejša študija. Pomaga pri hujšanju, spodbuja rast mišične mase, povečuje maso mineralov v telesu in pripomore k splošnemu izboljšanju počutja.

Najnovejša klinična analiza, ki jo je izvedla raziskovalna enota Radenska v sodelovanju s strokovnjaki Medicinske fakultete v Mariboru, je proučevala vpliv naravne mineralne vode Radenske Classic na človekov organizem in dokazala, da redno uživanje Radenske Classic blagodejno vpliva na naš organizem in zdravje: pripomore k vitkemu telesu, spodbuja rast mišične mase in povečuje maso mineralov v našem telesu ter pripomore k splošnemu izboljšanju počutja.

V raziskavi je sodelovalo je 44 prostovoljcev, športnikov in tudi manj aktivnih posameznikov. Preiskovanci so bili razdeljeni v dve skupini: polovica preiskovancev je vsakodnevno uživala 1,5 litra Radenske Classic, ostalih 50 % pa je vsakodnevno uživalo 1,5 litra placeba. V obeh skupinah so bili preiskovanci enakomerno razporejeni glede na strukturo spola ter njihovo športno aktivnost oziroma neaktivnost.

Placebo voda je vsebovala mineralne snovi v količinah, ki so primerljive z njihovo vsebnostjo v vodovodni vodi, vsebnost ogljikovega dioksida pa je bila enaka kot v naravni mineralni vodi Radenska Classic.

Rezultati klinične študije

so pokazali na bistvene razlike v primerjavi s placebom, in sicer, da uživanje 1,5 litra Radenske Classic na dan dokazano zmanjšuje telesno težo (v treh mesecih se telesna teža v povprečju zmanjša za 2 kg), zmanjšuje indeks telesne mase in maso maščob v telesu, spodbuja rast mišične mase ter povečuje maso mineralov v telesu.

Ob naštetih dejstvih predstavlja Radenska Classic tudi koristno prehransko dopolnilo visoko aktivnemu delu prebivalstva, kot dostopen vir mineralnih snovi, ki pomembno spodbuja delovanje in rast mišičevja. Hkrati lahko z rednim, vsakodnevnim uživanjem te pijače pridobijo starejši ljudje, zaznamovani z upadanjem mišične mase in slabšo absorbcijo mineralnih snovi.
Citiraj
Lennya
Hellow!

Radenska ni skodljiva v zmernih kolicinah in NE REDI !!! Trust me..I know.
Citiraj
Kaja
Na tej strani eksplicitno piše, da je treba črtati gazirane pijače.
http://med.over.net/index.php?full=1&id=178

Mogoče je bilo napačno rečeno, da CO2 povzroča celulit, boljše bi bilo , da pospešuje.
Ali pač mi česa ne vemo ? Vsako strokovno mnenje je zelo dobrodošlo .Ali lahko
razložiš kaj si mislil , prosim .LP,Kaja
Citiraj
Andrej
Po mojem za aktivno osebo 2 L dnevno ni preveč. Vsebnost mineralov ni niti tolikšna, da bi dosegla povprečen vitaminsko/mineralni dodatek, ki jih prodajajo v lekarnah. Tisto, da CO2 povzroča celulit je bilo pa res smešno...


Lp, Andrej
Citiraj
Alk
Seveda je veliko natrija. Zakaj pa naj bi skodil? Ker povzroca obremenitev ledvic in s tem visok pritisk in se ostale stvari. Zanima me, kdo se uporablja cisto naravno morsko sol, ki vsebuje poleg NaCl (sol) tudi ostale minerale. Jodirana sol vsebuje vecinoma NaCl, kot tudi ze napol pripravljena zivila (juhe, omake itd). Ce pa pogledamo vse skupaj, pa je res ogromno natrija. Natrij se v ledvicah izmenjuje z drugimi minerali in ce jih ni, pa nastanejo rahle tezave. Vsa hrana je kemijsko predelana in brez mineralov, ki bi se z lahkoto absorbirali v telo. Ker pa teh na zalost ni vec, pa moramo jesti dodatke - magnezij, kalcij, zelezo, kjer pa je njihova absorpcija zanemarljivo nizka.

Lp, Alk
Citiraj
Kaja
Zdravnik je na drugem forumu odgovoril, da je v takih vodah veliko Natrija in da zato ni priporočljivo pitje v večjih količinah. Tudi, če pijača ni gazirana. Preveč Natrija v organizmu pa obremenjuje ledvice.

LP,Kaja
Citiraj
Alk
Pozdrav!

Glede pitja samo na kratko. Vsak na pije kolikor mu pase, saj imamo v telesu signalne 'lucke', ki nam sporocajo kdaj smo zejni in kdaj nismo vec. Drzimo se teh in vse bo OK.
Ce cloveku pase gazirana radenska ima to nek pomen. Vsak organ v telesu ima svoj 'okus' in to pomeni, ce si v tem trenutku ta organ zeli mehurcke ali te minerale, beljakovine ali karkoli ze mu jih pac damo. Potrebno pa je vedeti, kaj je za telo dobro in kaj ni. Najboljse je poslusati svoje telo in stvar poteka brez problemov.
Celulit!? Ja res je, da nastaja, vendar ne zaradi gaziranih pijac, temvec zaradi umetnih sladil, belega sladkorja, preciscene moke in kravjega mleka. Tvorijo se takoimenovani mukopolisaharidi, ki pa jih zelo tezko odstranimo. Seveda pomembno je pa tudi gibanje.

Lp, Alk
Citiraj
Mojca
Gazirane pijace lahko povrzocijo vnetje grla, saj CO2 v njih podhlajuje grlo.Radenska pa je v veliki kolicini skodljiva zaradi vsebnosti mineralov, ki lahko v nepravilnem razmerju oz v preveliki kolicini obremenjujejo ledvice.Zato ni potrebno z njo pretiravati, ceprav kaksen kozarec na dan ne skodi.

Lp Mojca
Citiraj
marja
Jaz pijem negazirano radensko.
Citiraj
nina
živjo,

po mojem ni škodljivo. vseeno pa bi bilo boljše če jo nadomestiš z negazirano vodo (zaradi želodca in celulita).
Citiraj
erica
Tudi jaz spijem full radenske na dan in me zanima, zakaj bi lahko bila škodljiva, saj je naravno gazirana??
Citiraj
Kaja
Mislim, da na steklenici piše, da se moraš posvetovati z zdravnikom o pitju večjih količin. Vsekakor pa ni dobro, ker gazirane pijače pospešujejo celulit.


LP,Kaja
Citiraj
marja
Pozdravljeni!
Ali kdo mogoče ve, ali je pitje radenske po 2 litra na dan mogoče škodljivo zaradi vseh snovi, ki jih vsebuje???
Hvala!
Citiraj

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.