Recepti.Over.Net

Odgovori: Pasulj recept za telebana

Pregled teme
Ena južna
gost žblj je napisal/a:
Upsi, a to si ti?
Joj no, morm se naučit, da predn komentiram ZMER pogledam komu odgovarjam.
Matr si pa res zoprn. Jaz tako prjazna, ti pa zmer neki napsihiran.
Sorry no, bom drugič bolj pazljiva :)
Citiraj
gost žblj
Ena južna je napisal/a:
Da ne bi zalajala na vsak post, pa ne gre?
Citiraj
Ena južna
gost žblj je napisal/a:
Jaz ne, tud desci znate ;) seveda pa ne vsi.
Citiraj
Ena južna
QBR je napisal/a:
Ane? Tud jota vidš, sm jo dans 1.delala, čist simpl, pa očitno ne rata vsem ;)
Citiraj
jest pa tkole
Vse napisano, je za polizat prste. Kot je bilo že omenjeno, se moka prepraži, če ni dovolj gost pasulj, sicer ni treba. Čisto odveč se mi je zdela jušna kocka in vegeta v enem receptu in preveč zelenjave za pasulj - vseeno pa mora biti okusna tista fižolova mineštra. Moj zmagovalec pa je čika na posnetku - tak prebranec bi si človek še v posteljo nesel :)
Citiraj
Ena južna
dorisss je napisal/a:
No sej, potem nekak enak delava pasulj ;) tud jaz če delam iz piksne, čeprav zadnje cajte raj iz suhga fižola, prepražm čebulo, drugač pa ne. Aja pa feferona ne dajem notr, ne vem, mi ni fajn fefeton. Nism glih ljubiteljica pekoče hrane ;)
Citiraj
gost žblj
QBR je napisal/a:
Sej sam babe mislijo, da znajo kuhat! Mi so sklepčni po prvem piru in gremo na čewape!
Citiraj
QBR
Simpl kot pasulj. Zakaj hudiča ga potem komplicira vsak po svoje?
Citiraj
dorisss
Ena južna je napisal/a:
Najbrz se tudi temu lahko rece prezganje, ceprav jaz ta izraz bolj povezujem z moko. Sveza paprika, na drobno naseckana, meni pase v tahitro varianto s fizolom iz piksne - v tem primeru cebulo preprazim (pri klasicnem pasulju je ne prazim, ampak se kuha) skupaj z zeleno papriko, dodam fizol, zalijem in malo pokuham, dodam "kvazi prezganje", se malo pokuham in dober tek ;-)
Citiraj
Ena južna
dorisss je napisal/a:
Jap, sej tud jaz ne dam skoz moke. Pač odvisn kolk gosto je. Tud jaz če je že gosto, na masti na hitr sam mal paprike prepražim in stresem notr.
A temu se ne reče zaprška oz prežganje?
Fefetona pa ne dam nikol, včasih mal sveže paprike naseckam notr.
Citiraj
Ena južna
gost žblj je napisal/a:
Ja no, pasulj pa brez prežganja res ne vem kakšn bi bil.
Citiraj
dorisss
Ena južna je napisal/a:
Ce pasulj dovolj dolgo kuhas (iz suhega, namocenega fizola), ga bosta fizol in cebula zgostila, tako da ni treba dodajati moke. Jaz na koncu na malo olja na hitro, ampak res na hitro, poprazim samo malo rdece paprike, zalijem z eno zajemalko pasulja in to zlijem nazaj v posodo, v kateri se kuha. Potem kuham se kaksnih 10 ali 15 minut in to je to. Saj ves kako pravijo - simpl kot pasulj - fizol, cebula, malo suhega mesa, po zelji feferon, paprika in konec. Solis, ce je ze meso dovolj slano, pa ni treba.
Citiraj
gost žblj
Ena južna je napisal/a:
Sem opazil v tvojem kuharskem nasvetu!
Citiraj
Ena južna
gost žblj je napisal/a:
Jap, dol je pa res full tega. Ampak jaz se ga izogibam kolikor se le da.
Citiraj
gost žblj
zaprška je napisal/a:
Prežganje, po katerem potem smrdi cela bajta! Imam eno takšno južno v bajti, pa ne zba brez prežganja kuhati!
Citiraj
Ena južna
zaprška je napisal/a:
To pa res ne vem kako se po slo reče haha. Skratka: na masti al olju prepražiš čebulo, lahk tud brez čebule, daš mleto papriko not, aja pa moko. To mal prepražš in streseš notr. A se po slo reče temu prežganje?
Citiraj
zaprška
Kaj je to zaprška?
Citiraj
wiqa
fižol iz piksne je super zadeva. Tudi pasulj iz njega je odličen.
Citiraj
Ena južna
lenovo x je napisal/a:
Lej ne vem, tko so me naučil. Itak pa kaj ga kuham, ca 20 min in je pasulj končan ;) tisto zaprško dam not takoj ko zavre in to pol vse skup pustim ca 10-15 min še kuhat in fertik :)
Citiraj
polarni sij
E, jaz to delam tako, da je meni dobro, da se tudi iz piksne, ampak ni enak, me pa včasih razpizdi fižol, ga zvečer namočim in je naslednji dan opoldne še vedno trd.:-), torej se še vedno ne skuha v normalnem času.

V lonec dam kuhat domače prekajeno meso in fižol, dodam veliko prej zmiksane čebule, slabo polovico si jo pustim za praženje.
V ponvi začnem pečt narezano prekajeno slanino, pečem toliko, da da dovolj masti in da špeh ni zažgan, zatem dodam čebulo in pražim dokler ne porumeni, nato dodam kaki dve žlicia ajverja in malo kečapa, dodam še zmlet poper in česen v prahu, nekaj časa dušim in zatem zalijem z vodo, potem še malo kuham in vlijem v lonec s fižolom in mesom. Dodam sol, koliko je potrebno, na koncu ko je kuhano, malo počakam, ko neha vret, dodam zrno zdrobljenega česna, premešam in pustim toliko, da s jed prepoji tudi s česnom.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.