Forum.Over.Net

Odgovori: Krivi so koroški slovenci

Pregled teme
koska
Nekje je problem:
Zamejski Slovenec, ki je zaposlen v avstrijski firmi, dobi plačo od 2000E
zamejski slovenec, ki je zaposlen v slovenski firmi, dobi 500E, pa čeprav gre za isto delovno mesto.
Nad kom bi se pritoževali?
Citiraj
darius
Jah, minister, kako naj predsednik koga disciplinira, če hodi v bolivijo kaditi pipo miru ? Zanj so te zemeljske zadeve tretja briga.

Sicer pa, po mojem mnenju je naloga matične domovine podpora rojakom v tujini - politična, denarna, itd. Zdaj, kollikor vem, se Slovenija uradno zavzema za dvojezične napise, tako da ne moremo reči, da nikogar nič ne briga. Problem so zamejci sami, ki se med seboj prepirajo in ne zavzamejo enotnega stališča, kar meče slabo luč na prizadevanja o dvojezičnih napisih nasploh.
Citiraj
koska
Tudi jaz sem korošica. Imam prijatelje in sorodnike na avstrijskem koroškem. Proti meni imajo super pošlihtane stvari-plača, služba, socialne pravice, zdravstvo in se prav nič ne pritožujejo nad avstrijsko vlado. Pravzaprav si pred slovenci želijo imeti mir. Zdrahe delajo tudi naši veljaki, ki imajo od tega korist. Le te lahko preštejem na prste ene roke. Imajo svoj stolček z lepo plačo, le zato, ker iščejo zdrahe. Nihče jih ne rabi, ne korošci na tej, ne na oni starni.
Vem, da so te moje trditve boleče za nas, a ne želim koga prizadeti. Pišem le besede navadnih tam živečih ljudi.
Citiraj
pepermint
Lepo bi bilo, da bi tudi TV Slovenija govorila točno o Koroški in Korošcih. Včasih ni jasno, koga mislijo. Živim namreč na Koroškem, v Sloveniji. Pa kdaj pa kdaj slišim, kako je na Koroškem nek kraj z avstrijskim imenom, da je kak župan Avstrijec itd. Mislijo seveda Avstrijsko Koroško. Kako pa naj bo drugače, če še nekatere javne osebe ne vejo, kje je Koroška. Poslanec iz naših krajev je povedal, da je prišel na zasedanje v parlament in je rekel, da je s Koroške. Nekdo mu je rekel: Pa tako lepo slovensko govorite!?
Pepermint
Citiraj
ko.s
ja tonejo v depresijo
Citiraj
Ariadne
meni je pravil en avstrijski župnik, da ta najhujši nemčurji vseeno preklinjajo in se spovedujejo slovenščini.
ja, najslabši so ravno tisti, ki na noben način nočejo bit to, kar so.
Citiraj
g.minister
No, imamo kup predsednikov, ki bi te stvari lahko malo poenotili, uredili, disciplinira, zdruzili, pa nič od tega...?!
Citiraj
Primož
Ampak tako je, če se v lastnih vrstah prepirajo, je samo voda na mlim Hajderju.

Slovenci smo premalo složni in enotni. V tem so Hrvatje pravi mojstri.

Primož
Citiraj
Primož
Ampak tako je, če se v lastnih vrstah prepirajo, je samo voda na mlim Hajderju.

Slovenci smo premalo složni in enotni.

Primož
Citiraj
ko.s
kaj so krivi. To da hočejo svoje pravice. Kriv je tisti del "koroških slovencev" - mat bi jim rekla "nemčurji" -ti so se obrnili proti slovencem. Se pravi slovenci po rodu proti slovencem. Sami proti sebi, joj kako mora biti njihovim dušam.
Citiraj
g.minister
Če primerjam bitke Izraelcev za "svoja" ozemlja pa si nikakor ne morem razlagat Janševe izjave o tem, da so na avstrijskem koroškem krivi pravzaprav kar - Slovenci!?
Glede vprašanja dvojezičnih krajevnih napisov na avstrijskem Koroškem pa je Janša kritičen tudi do predstavnikov manjšinskih organizacij. "Občutek imam, da nekateri posamezniki v naših manjšinskih organizacijah na avstrijskem Koroškem, zaslepljeni z notranjimi spori in prestižem ter skrbjo za materialno preskrbljenost lastne funkcije, pozabljajo na bistvo in se osredinjajo le na medijsko najodmevnejše podrobnosti. Pri tem pa preveč pozabljajo na ohranjanje in širjenje slovenske kulture in jezika med manjšino ter na skrb za njeno gospodarsko moč," je dejal.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.