Odgovori: Rehabilitacija gležnja

Pregled teme
Iztok_Pilih
Spoštovani,

Zanima pa me le še: ali je možnost rehabilitacije v termah,kjer je tudi primeren fizioterapevt? ali je rehabilitacija v bližnji bolnišnici : o tem odloča zdravnik ki te je operiral ki lahko predlaga terme kot center za rehabilitacijo? Ključen je predlog zdravnika, ki Vas bo operiral. Vsekakor se pri tem običajno upošteva tudi želja bolnika.

Ali po tej poškodbi z strani zavarovalnice nismo upravičeni do plačane rehabilitacije v termah? Priporočam, da vprašanje naslovite kar na ZZZS, ki ima pravilnik, po katerem odločajo o napotitvah na zdraviliško zdravljenje.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih
Citiraj
densi20
hvala za informacije.Zanima pa me le še: ali je možnost rehabilitacije v termah,kjer je tudi primeren fizioterapevt ? ali je rehabilitacija v bližnji bolnišnici : o tem odloča zdravnik ki te je operiral ki lahko predlaga terme kot center za rehabilitacijo ? ali po tej poškodbi z strani zavarovalnice nismo upravičeni do plačane rehabilitacije v termah ? hvala
Citiraj
Iztok_Pilih
Spoštovani,

šest-tedenska imobilizacija (longeta, mavec, opornica) in bergle (običajno obremenjevanje do bolečine), nato asistirano aktivno razgibavanje (običajno do 6 tednov), po tem postopen prehod na polne aktivnosti, ki se jih običajno doseže 4 do 6 mesecev po takšni operaciji.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih
Citiraj
densi20
Dober dan:

Zanima me kako poteka v večini primerov rehabilitacija po operaciji gležnja:
v izvidu mi piše:
bolnik je idealen kandidat za artroskopijo gležnja in artroskopsko fiksacijo poškodovanih vezi.Pri op.bomo ugotovili stanje TFsindizmoze.

Hvala
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.