Forum.Over.Net

Odgovori: upravnik

Pregled teme
shark_86
Pozdravljeni!

Ima še kdo slabe izkušnje z upravnikom bloka. Mi smo imeli pred nekaj dnevi sestanek in se bomo lotili zamenjave. Je še kdo na forumu ki so že v fazi menjave oziroma o tem razmišljajo, da si kakšen nasvet pomoč ponudimo. Težko je proti velikim ribam :(

Razočarani sostanovalci!


LP
Citiraj
zadovoljna stanovalka
Mi smo z upravnikom Donf d.o.o. zelo zadovoljni. Punce v računovodstvu so zelo prijazne in hitro odzivne.
Citiraj
bome
Ne nasedajte leporečenju Gorazda in podjetja Mag dom. Pri njegovem upravljanju ni vse tako kot opisuje in še med najdražjimi je.
Citiraj
Pametni
Moram priznat, da v mojih izkušnjah so najbolj pametni in sovražni do upravnikov ravno tisti, ki ne plačujejo ne računov za njihovo delo, ne rezervnega sklada, ne stroškov obratovanja stanovanja.

Brez upravnika pa bi tak sistem razpadel.

Seveda so dobri in slabi upravniki, nekako pa dvomim, da je na trgu nekdo, ki je poosebljeno zlo ali Jezus Kristus. Vsi poskusijo nekaj zaslužiti.

Tudi vi, verjetno, hodite v službo za plačo. Tako tudi oni za svoje delo dobijo plačilo.

Je pa res, da imajo upravniki različne filozofije:
- eni gredo na to, da popravljajo stvari samo, ko razpadejo,
- drugi so proaktivni in poskušajo izboljšati stvari tudi če še delujejo
- tretji se pustijo voditi pod izrecnimi željami stanovalcev

Vsak ima pravico do svoje poslovne strategije in jo preizkusiti na trgu.

Če pa misli, da je biti upravnik tako lahko, kot nekateri pišite, pa vsekakor (!) predlagam, da NEMUDOMA odprete podjetje za upravljanje in ponudite svojo storitev na trgu.
Citiraj
vojkova
PRACTIC - ZELO, RES IZJEMNO AROGANTNI, NESTROKOVNI, ...da ne napišem primitivni; veliko napak v računovodstvu!!!
Citiraj
FER
belizajec je napisal/a:
PRACTIC NEEeeeeeeeeeee!!!!!!!! Daleč od njih!!!!!!!!
SE POPOLNOMA STRINJAM. NI VREDNO IZGUBLJATI BESED!
Citiraj
NEPRACTIC
Samo Practica ne!!!! Upravnik je aroganten, napadalen in spoloh ne upošteva pritožb, . Vedno odgovori z napadom. Je pa zelo rad v dobrih odnosih z nadzornim odborom. Skupaj uvajajo neke novosti, vse skupaj je slabe kvalitete, medtem, ko je blok v zelo slabem stanju.
Citiraj
hisnik dragan
pzdravljeni smo podjetje ki se ukvarjamo z hišniškio dejavnjosjo za ceno 10e mora biti vsteto uzdrzevanje zelenih povrsin in tudi obrezovanje grmovnic in tudi cicenje snega pred in okoli objekta in tudi notri v bloku vsa hisniska opravila ce vas zanima nam pisite [email protected]
Citiraj
Popravila-na-domu
Dokler bo izgled tega foruma neverjetno božjasten in napadalen do oči bolj redko preberem kakšen prispevek, ki bi bil vreden odgovora. Tudi vajina, xxgo in delfi to nista.

Bom pa vseeno vprašal, ker se mi zdi zadeva izredno fascinantna - dovolj sta pametna, da sta prišla do stanovanja - nista pa toliko pametna da bi vedela, da je potrebno takšnega upravnika takoj zamenjati.
......Ali pa prijaviti na stanovanjsko inšpekcijo - kar bo imelo na vajino počutje precej slabši učinek.
Citiraj
defi
ja, tudi mene zanima na koga se obrniti, ce upravnik posluje kar po kavbojsko. katere sluzbe v takih primerih so pristojne? Nas kar ignorira in ne daje nobenih odgovorov na zastavljena tudi pisna vprasanja. skratka nic. ne kako deli stroske, naj pove kljuc za delitev, kako izbira tiste ka nam cistijo, popravljajo v bloku itd. Nic.
Citiraj
xxgo
[sup][/sup] kaj pa upravnik ne dela skladno z zakonodajo in predpisi, ne dela letnih porocil in planov oz.ne opravlja svojih nalog, ni pogodbe o upravljanju, ni formiranega rezervnega sklada, ni nadzornega odbora ?? njegovi računi za upavljanje pa so visoki in redni !!
Komu prijavit, na koga se obrnit ???
[hr]

[hr]

[hr]
Citiraj
Popravila-na-domu
Ker dobim veliko vprašanj na to temo tudi na službeni mail, sem že zdavnaj pripravil copy/paste odgovor. Potem pa sem naletel na tole v časniku Finance. Kar je po mojem mnenju najboljša obrazložitev do sedaj. In hkrati največ, kar lahko dobiš v odgovor na svoje vprašanje. Izvoli: - copy/pastam:

Da, takšna rešitev je možna, določa pa jo stanovanjski zakon, in sicer v 72. členu. V tem primeru gre za termin skupnost lastnikov, ki mora biti pravna oseba. Vendar so določila, ki dovoljujejo takšno upravljanje in jih morajo lastniki spoštovati, precej stroga. Pogojev za takšno upravljanje je več. Mogoče je prvi najzahtevnejši. Z ustanovitvijo skupnosti etažnih lastnikov, ki bo upravljala večstanovanjsko hišo, se morajo strinjati vsi etažni lastniki.

Zakonodaja določa, da so pogoji za odločitev o takšnem načinu upravljanja bistveno strožji kot za določitev upravnika. Za določitev upravnika je namreč treba pridobiti zgolj soglasje lastnikov, ki imajo več kot polovico solastniških deležev. Skupaj s sklepom o ustanovitvi skupnosti lastnikov morajo etažni lastniki sprejeti tudi statut. Statut skupnosti lastnikov vsebuje zlasti:
•imena in naslove članov etažnih lastnikov,
•ime in sedež skupnosti lastnikov
•identifikacijsko oznako iz katastra stavb,
•način in pravila odločanja skupnosti lastnikov,
•dejavnost,
•način imenovanj a predsednika in njegova pooblastila,
•ime ali firmo ter bivališče oziroma sedež predsednika,
•način izpolnjevanja obveznosti članov do skupnosti.

Ko je ta pogoj izpolnjen, morajo lastniki skupnost lastnikov vpisati v register pri sodišču ter v register upravnikov. Priglasitvi za vpis v sodni register morajo priložiti sklep o ustanovitvi, statut skupnosti lastnikov, druge listine skladno s predpisi o vpisu v sodni register ter akt o določitvi predsednika skupnosti lastnikov.

Tretji pogoj je, da se skupnost ukvarja izključno z upravljanem hiše. To pomeni, da ne sme opravljati nobene druge dejavnosti. Zadnji pogoj pa je, da so člani skupnosti vsakokratni etažni lastniki v večstanovanjski hiši.
Vir: Finance 005/2012

upravljanje objektov Mag dom,
Gorazd
Citiraj
VesnaBitenc
Če se za upravnika izbere nekdo iz bloka, ali mi lahko kdo natančno pove kaj vse moramo voditi?

Hvala in lep dan Vesna
Citiraj
Popravila-na-domu
Ko boste izbirali novega upravnika, vam bodo mogoče prišla prav moja navodila na to temo.

Celje ni v mojem interesnem delokrogu upravljanja objektov, zato ti rade volje posredujem tole povezavo:

http://www.slonep.net/storitve/upravlja ... -upravnika

Srečno roko pri izbiri novega in dobrega upravnika vam želim!

upravljanje objektov Mag dom,
Gorazd
Citiraj
cinkar
Haha, dobra zgoraj.
Še dopolnim : če ti pade kaj tumastega v glavo, glej pravilo št. 1!

Pri nas tudi iščemo zamenjavo. Prišel je čas za pravilo št. 1. Včeraj smo imeli sestanek upravnega odbora.
S sosedom sma zadolžena da dobiva tri ponudbe z našega področja.

Ima kdo kak dober nasvet za teritorij Celja. Starejši blok, 30 stanovanj.

Ne bi radi nasedli kakšnim samoreklamam, zato prosim da tisti ki boste povedali ime firme, da ste registrirani in pustite svoj meil da vas lahko kontaktiramo tako in še po telefonu in kaj vprašamo.

Pozdrav vsem in hvala!
Citiraj
stiv
na kratko..tudi mi nismo zadovoljni z upravnikom..pri nas v bloku je Metalka... če bi jih ocenil 1-5...rečmo solidna trojka..
sam moraš jim gledati non stop pod prste... pri nas je situacija še malo bolj zakomplicirana ker imamo še deljeno lasništvo kotlovnice..potem pa se upravnik poveze z največjim lastnikom...in lepo počasi cuzata denar...
večina velikih upravnikov jemlej provizije ..katere v osnovi plačami mi stanovalci..mislim da je cca. 10 %..od investicije..
SPL je poden.. govoril sem z enim elktro podjetjem, ki je delalo za SPL.. zadeva poteka nekako tako.... Spl naroči menjavo par žarnic.. in ti to naredijo.. ta zananec iz tega podjetja..prav da zelo dobro zaračunajo..extra cena...čez čas SPl zavrne račun...in naroči temu podjetju..da dvigne ceno za 150 %...od skupnega zneska pa to podjetje da v gotovini SPL-u cca 1/3 denarja.. ni čudno da so potem računi pri SPL-u astronomski :)
jaz sem našega upravnika parkrat preverjal..dam mu proste roke pri izbiri izvajalca..potem pa še sam poiščem ceno.... do zdaj je bil ok.., res pa da mu težim tudi za navadne žarnice..kam jih je dal..enkrat sem ga vprašal če jih jemo ..tok so jih naročili :)
Citiraj
jsksksk
Pri izbir upravnika je prvo pravilo:

1. ne SPL :)
Citiraj
belizajec
PRACTIC NEEeeeeeeeeeee!!!!!!!! Daleč od njih!!!!!!!!
Citiraj
je res
izberi malega je napisal/a:
upravniki imajo precej razdeljene rajone
v šiški so največ Dom Efekt, SPL, Staning, Domo

SPL in Staning po mojih informacijah treba daleč stran - ker če jih dobiš notri, se jih nikakor ne znebiš, vmes te pa ožamejo do konca

Dom Efekt in Domo so pa mešane informacije in je zgleda odvisno kateri od zaposlenih je odgovoren za stavbo. Dom Efekt je pri enih dal čisto napačna finančna poročila, pri drugih so blazno zadovoljni. Pri Domo so uspeli eno celo mini naselje skregati med sabo ker jim tako lažje prodajajo vse kar si zmislijo, pri drugih pa nič kaj dosti ne delajo za vzdrževanje ampak jim pa vsaj ne nagajajo ko stanovalci sami delajo.

Moj nasvet je - da ne vzameš nobenega od velikih - je že dovolj majhnih upravnikov, ki se bodo vsaj približno zavzeli za blok - vzamite enega takega in če se le da ustanovite nadzorni odbor. Ta veliki so pa vsi preveč povezani in pokvarjeni. Jaz bi raje dala en evro več za stroške upravljanja kot pa da se zdaj zaj****vam s tem našim nesposobnežem, ki ima za sabo zaledje močne firme.
To kar je on napisal krat 10!
Mi smo imeli ogromno problemov pa smo klicali vsevprek pa nihče ni nič pametnega zrihtal... obup obup obup...
Potem smo se odločili za Valor, pa se zaenkrat kar obnese... na začetku smo se malo lovili, zdej pa use štima... pa še cenejši so...
Sem pa slišala podobne reči o SPL-u, take bedarije kot se dogajajo so možne samo v tej naši banana republiki joj... najprej kradejo poj pa grozijo s sodišči...
Ostalih pa ne poznam prov velik, tko da ne bi mogla kj več povedat...
Citiraj
makica34
Nimam navade komentirati na forumih tokrat pa ne morem mimo, da ne bi delila naše slabe izkušnje s podjetjem Kommunio, s katerim bomo prav kmalu prekiniti sodelovanje. Na začetku je kar obetavno kazalo, res so se dali na razpolago, ponudili tistih 0,50 eur manj za strošek upravljanja v primerjavi s predhodnikom, itd.. Po nekaj mesecih pa popolna blokada, nešteto dodatnih nepotrebnih stroškov, neodzivnost, ignoriranje etažnih lastnikov, sklepanje širše nedogovorjenih poslov, negospodarno zapravljanje denarja za manj potrebne investicije, skoraj do dna so nam izpraznili rezervni sklad...da ne naštevam. Če imate tega upravnika, vam svetujem, da obračune skrbno spremljate, saj se denar na veliko zapravlja tudi za male reči (npr. žarnice), predvsem pa vam svetujem, da zahtevate, da se v dogajanje vključi več odgovornih oseb (direktorica iz Maribora) in se boste morda izognili kalvariji, ki smo jo doživeli mi, predvsem z njihovim operativnim upravnikom. Pri nas je sicer šlo še za druge precej zapletene probleme, ki jih ta konkreten upravnik ni hotel zaznati kot škodljive in je tako povzročil škodo predvsem naši stanovanjski skupnosti, verjetno pa se bo nekje v prihodnosti tudi upravniku to maščevalo.

Veliko sreče torej.

Če ima pa kdo kako dobro izkušnjo s kakšnim upravnikom (tudi manjšim), bom vesela priporočila.

Hvala.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.