Odgovori: Pogodba, obratovalni in drugi stroški pri najemu stanovanja

Pregled teme
nebotičnik_183
Hvala lepa za odgovor :-)
Citiraj
tako jaz vidim
nebotičnik_183 je napisal/a:
Vsekakor podpišita pogodbo, drugače to kar kliče po problemih.

Vsi navedeni stroški so vajini, razen rezervnega sklada.
Citiraj
nebotičnik_183
Pozdrav vsem! :-)

Vem, da je bilo o tej temi že marsikaj napisanega, a vendarle, še vedno obstajamo tisti, ki bi radi imeli malo bolj vpogleda in vedenja v nekatere stvari pri najemu stanovanja.

S fantom se ravnokar seliva v stanovanje, in zanima me, kaj pa če z lastnikom stanovanja ne podpišeš najemniške pogodbe? Prebrala sem, da se o rokih glede plačevanja najemnine, o tem katere stroške plačuješ in vsem ostalem lahko tudi ustno dogovoriš, vendar to ni priporočljivo, kar je logično. V tem primeru ti lastnik dobesedno "obesi" marsikater strošek ki naj bi ga poravnal on.

Na plačilnem nalogu razdelilnika stroškov so navedeni - 1.obratovalni stroški (ogrevanje, elektrika, odvoz smeti, storitve čiščenja, hišniška opravila itd...) 2, zavarovanja (zavarovalne premije-požar, odgovornost), 3. vzdrževanje (vzdrževanje toplotnih postaj, pregled, kontrola, servis dvigal itd...)
4.SPL-obratovanje (povezava dvigala z nodzornim centrom)
Zagotovo so najini stroški, ki sva jih obvezna plačevati obratovalni, kaj pa vse ostalo? Ali je potem tu še položnica posebej za rezervne sklade?

Hvala za vse odgovore in nasvete!
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.