Forum.Over.Net

Odgovori: izpit za nepremičninskega posrednika - ga je kdo naredil?

Pregled teme
triste
Ti si bolan model. pejt h psihiatru cepc
Citiraj
Iščem literaturo
Ima kdo literaturo iz leta 2019? Kupim.
Citiraj
flower89
Pozdravljeni,
prodam posodobljeno skripto za pripravo na izpit za nepremičninskega posrednika. Zraven priložim še zbrana vprašanja in aktualne zakone, ki pridejo v poštev za izpit. Cena: 40 eur.
Kontakt: [email protected]
Citiraj
ti opica
wexler je napisal/a:
kruto ampak resnicno napisano!
wexler prosim ce se mi javite na [email protected]
Citiraj
Uan
Zdravo,

ali ima kdo primere vprašanj? namreč, zasledila sem samo, da nekateri prodajajo gradivo od 100/150 eur.
Citiraj
afende
Če kdo hoče literaturo. Jaz sem jo kupila za 200 eur, to je bil najbolje porabljen denar, prodam jo za 120 eur. Lahko mi pišete na [email protected]
Citiraj
afende
Lep pozdrav. Da napišem mojo izkušnjo. Prej sem delalal 10 let na televiziji, z nepremičninami in trgom se nikoli nisem srečala, res sem bila čist v drugih sferah. Potem sem lani marca odkrila to licenco, in rekla, da bom šla opravljat izpit. KEr ob otrokih in službi nisem imela časa hoditi na predavanja, sem kupila literaturo od enega, ki je hodil na predavanja, z vsemi prosojnicami,... Res dobra literatura. Učila sem se 1 mesec vsak dan ob 21-01 zjutraj ko so otroci spali in naredila v prvo.

To literaturo lahko komu prodam če ga zanima ker imam še vse doma. Če se poglobiš lahko v prvo narediš. Izpit, sem delala na gea colledgu, od koder je bila tudi literatura, ki sem jo kupila.
Citiraj
Amalija_2
Živjo!

V marcu 2016 sem na Gea College uspešno upravila izpit za nepremičninskega posrednika (v prvo). Je res da je gradivo obširno, da je potrebno kar nekaj učenja ter koncentracije, vendar se da!:)

Če kdo namerava na izpit in bi mu prav prišla vprašanja + odgovori (ki so na samem izpitu - vprašanja so kvalificirana, se pravi, veljajo za celotno Slovenijo - kjerkoli opravljaš izpit), jih samo z razlogom, ker je bilo vloženo res veliko dela in časa, vendar nočem pretiravati s ceno prodajam za 45e. Zraven dodam še izpisane definicije/grobo osnovo celotnega gradiva (Gea College) za še lažje razumevanje.

Če je kdo zainteresiran naj me kontaktira na mail: [email protected]


Lep pozdrav, in vsem ki boste izpit opravljali, želim veliko sreče!:)
Citiraj
wexler
Nepremičninko je napisal/a:
Odgovarjam in skusam pomagati le na teme, ki jih poznam. Ker nimam izkusenj z lastnim nepremicninskim podjetjem, se bom vzdrzal odgovora.
Sam, osebno, se nikoli ne bi podal na to avanturo, ker je v Sloveniji ze sedaj prevec zasicen trg z njimi.

Tudi ideja, o povezovanju z drugimi agencijami, je popolnoma nerealna, ker se morate zavedati, da agencije ne marajo konkurence.

Preprodaja nepremicnin drugih drzav v EU pa vsekakor spada pod juridistikcijo vsake drzave posebej.

Srecno :)
Citiraj
Nepremičninko
Živijo!

Odlično napisno, kratko, jedrnato in REALNO! Hvala g. Wexler!

Kaj pa, če takoj za opravljenim izpitom skušam vzpostaviti svojo podjetje za trgovanje z nepremičninami?
Ali mogoče s tem globoko posegam v že obstoječi sistem teh podjetij in prenasičenosti domačega tržišča?

V tem primeru, bi se splačalo povezati z ostalimi nepremičninskimi agencijami ali je to bolj "onemanband" biznis?

Kako je potem s nepremičninami v tuji, torej Hrvaška, Avstrija, Italija, Madžarska, BiH, Nemčija, jih lahko "preprodajaš" ali sem tu z zakonodajo stisnjen v kot?

LP Nepremičninko
Citiraj
wexler
Nepremičninko je napisal/a:
Pozdravljen,
torej, za ceno izpita poglej na netu, ker je kar nekaj ponudnikov. Literature je, predvsem zakonov (cca 30 v visino, A4 formata). Priprave za izpit je pa za cca 8h/dan en mesec. Uspesnost izpita je zelo odvisen od tega, na kaksno izpitno komisijo naletis, ne od tvojega znanja!

Po opravljenem izpitu poisces nepremicninsko agencijo, - kar ni problem - ki te "zaposli" (vse dajave si moras placati sam!), "placo" oziroma zasluzek pa dobis od dogovorjenih procentov z nepremicninsko agencijo od realizirane prodaje. Naj se dodam, da so tudi stroski (bencin, vzdrzevanje avta in telefon) TVOJ strosek.

V kontakt s prodajalci nepremicnin stopis tako, da jih klices po telefonu cel dopoldan; poisces njihove oglase na nepremicnine.net, salomon, bolha in jih stratesko poizkusis prepricati, da bi sodelovali s tabo, ker bodo tako "najhitreje prodali nepremicnino".
Najlazje jih nategnes tako, da jim natvezis, da imas "kupca" za njihovo nepremicnino, ceprav ga nimas. Gres h kupcu domov in mu pod nos nastavis nepremicninsko pogodbo za 2%. Ti zagotavljam, da smo slovenci se vedno tako za luno, da ti skoraj nihce ne bo oporekal teh 2.% in bodo podpisali pogodbo. Morda, sicer res redko, naletis na nekoga, ki ti ponudi za sodelovanje za 1%, odlocitev je pa tvoja, ce bos to sprejel.

S kupci nepremicnin je zadeva podobna: Nategnes jih z informacijo, da imas idealno in ugodno nepremicnino (ceprav je nimas!), vendar mora pred tvojo ponudbo podpisati nepremicninsko pogodbo. Potem mu poizkusi vsaj tedensko posiljati neke brezvezne ponudbe nepremicnin in se sploh ne sekiraj, ce bistveno odstopajo od kupcevih zahtev.

Imam licenco nepremicninskega posrednika, vendar ne delam vec, ker mi zelodec ni prenesel nategovanja in tudi "zasluzek" ni bil vreden mojih stroskov in zivcev.
Citiraj
Nepremičninko
Živijo!

A je še ta forum aktualen? :) Zanima me kje se potem izpit opravlja, koliko stane? Kaj potem lahko delaš s tem izpitom? Kako vstopiš v kontakt s potencialnimi prodajalci in kupci nepremičnin?

Koliko je vse te literature? Ima mogoče kdo izpite?
Vsi nekaj jamrate s tem izpitom, je res tako težak? Koliko delovnih ur zahteva dobra in temeljitva priprava?

Moram malo preveriti računico tega, če se mi splača, a ne ? ;)
Citiraj
ferkl
Pozdravljeni!

Prodaja kdo literaturo za nepreminčninskega posrednika???

Hvala za odgovor, mail: [email protected]
Citiraj
possrednik
Prodam CD na katerem je vsa potrebna literatura za opravljanje končnega izpita-posrednik za nepremičnine.
Kontakt : [email protected]
LP
Citiraj
poss.nepr.
Prodam CD na katerem je vsa potrebna literatura za opravljanje končnega izpita-posrednik za nepremičnine.
Kontakt : [email protected]
LP
Citiraj
Klemen2
Prodam vprašanja in odgovore za nepremičninskega agenta katere sem na podlagi učenja sestavil sam. Če jih potrebujete se javite....

Cena 150€
Citiraj
PetraLO
Mene pa zanima, koliko časa traja pisni del izpita in koliko časa max. traja ustni del na osebo? Hvala za odgovore! Lp
Citiraj
nepremicnine
Potrebujete strokovno pomoč in vodstvo na poti do izpita za nepremičninskega posrednika.
Univ.dipl.pravnica z opravljenim izpitom za nepremičninskega posrednika nudim individualno pripravo (po dogovoru tudi možnost inštrukcij) s poudarkom na pravnem delu izpita.

Za več informacij kontaktirajte na email: [email protected]
Citiraj
Likalnik
Zdravo, tudi mene zanima, ce ima kdo zapiske (2014,2015) za prodati oziroma kakrsnokoli gradivo za ta izpit.
info na email: [email protected]
Citiraj
GalaP
Zivjo,

Zanima, me ce ima kdo aktualno gradivo (2014,2015) za prodati ze zbrano (oz. vprasanja slide itd), vse o cemer ste pisali zgoraj na forumu.. Bi bila pripravljena odkupit :) (najboljse, ce ste iz LJ..)
[email protected]

LP,
Gala
Citiraj

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.