Forum.Over.Net

Odgovori: noseca-poroka-?????

Pregled teme
boom
Oj!

Meni se je zgodilo isto kot tebi. Sem noseca in to ze 18 tednov. Na zacetku je bil pravi sok in jok in stok. Zdaj pa sem se ye sprijaznila. Doma sem povedala sele zdaj, ceprav vem ze od 3 tednov. Nisem hotela da me silijo v poroko. S fantom sva se odlocila da se porociva po porodu, da mi ne bo treba po cerkvi hodit s tavelikim trebuhom. Doma je vse narobe. Vsi me samo obtozujejo in nobeden se noce pogovarjat z mano. NIsi edina taksna. Odloci se po svoje, ce le imas moznosti. Jaz bom cez kak mesec diplomirala in potem cakala na otrocka. Kaj cemo, ko je taka situacija, se vsi vtikavajo in govorijo!

Bodi hrabra in veseli se otroka, saj on ni nic kriv! Saj ves, da ne smes bit pod stresom!

BOOM
Citiraj
Alibaba
Popolnoma te razumem. velika sprememba je preseliti se in zaživeti s fantom. Nosečnost je še ena velika sprememba. Tudi če vse poteka kot more, predstavlja velik stres. Če fant začenja z biznisom si sigurno deležna marsikatere skrbi. In zdaj se ukvarjaj še s poroko (v kar bi te dobesedno radi prisilili njegovi sorodniki), cerkvenim tečajem, ubadanjem s sitnimi tetami... Mislim, da pri vseh novostih na katere se moraš pripraviti potrebuješ mir. Če sta se s fantom odločila poročiti naslednje leto, se pač bosta. To bosta storila VIDVA, zaradi VAJU, takrat in tako kot bo VAMA ustrezalo.
Ne škodi pa razmisliti o najboljši rešitvi za otroka: prijateljica se ni poročila ker je bila še študentka, tudi stalnega prebivališča ni spreminjala ker je bila tako deležna nekih denarnih pomoči. Razmisli tudi o teh rečeh (pač glede na situacijo).
Kar se tiče cerkvene poroke (ko bo to aktualno). Ni nujno da se oba poročita cerkveno. Duhovnik lahko naredi obred tako, da je cerkveno poročen le mož. Ti tudi ni potrebno delati raznih obhajil itd (sama tega nimam), obvezen je le tečaj priprave na zakon, ki ga narediš v enem vikendu. Sama nisem verna, na moževo željo sva se poročila v cerkvi (na opisan način) in povem ti le to, da je obred mnogo lepši in veliko bolj svečan (čeporav ti iz verskih razlogov ne pomeni nič). pa še njegovi bodo zadovoljni...
Z Megaboyem se ne strinjam, na poročno potovanje pa verjetno tudi zdaj ne bi šla kam daleč (poleg nosečnosti še talibani).
Vsekakor, poročaj kako se boš odločila!
Citiraj
Boris
Ha, tudi midva živiva na koruzi že ???? let, imava 3 leta staro punčko. Ko vsake toliko časa pade debata o poroki, vedno rečem, da se bova poročila takrat, ko bodo otroci toliko veliki, da naju bojo lahko "pijana" peljala domov. Skratka, hočem povedati to, da se ne obremenjuj s formalnostjo, kot je poroka. Raje mislita na vajinega bodočega otročička, ki (ko ga bosta prinesla iz porodnišnice) vama tako in tako ne bo "dovolil" misliti na poroko.
Pozdrav in - lepa nosečnost
Citiraj
megaboy
Pozdrav!
Če se ne boš poročila sedaj se ne boš nikoli! Ko začneš nekaj odlašat , odlašaš v lahko v nedogled. Koliko parov pa kdo pozna, ki so se poročili potem, ko so dobili otroka? Priprav na poroko pa toliko tudi ni, da se ne bi bi zmogla pripravit v nekaj tednih da ne rečem mesecih. Časa za priprave pa imaš sedaj veliko več kot pa potem, ko boš imela majhnega otroka. Ali boš šla z dojenčkom na medene tedne?
Jaz imam prijatelja, ki sta bila na istem kot ti, on bi se poročil, ona pa odlašala, rekla saj se bova po rojstvu in potem se do rojstva nista poročila. Potem pa bi se ona poročila in je njega minilo. Sedaj pa se večkrat kregata zaradi tega, ker bi bila ona rada poročena, on pa pravi kaj pa se takrat nisi hotela! Meni pa punca pravi- daj naštimaj ga da se bo poročil, poglej je naredil dva otroka, poročit se pa noče.
Pa še en drug kolega smo ga zajebavali pred rojstvom, kdaj bo fantovščina , pa je obljubil da takoj po rojstvu, da sta se z punco zmenila da se bosta poročila, pa se nista potem nikoli.
No primerov je veliko takšnih in drugačnih, vendar pa mislim da je sedaj prilika da se poročiš, pa še sorodniki bodo veseli in tudi pomagali. potem pa ne bodo. Če se ne boš poročila bo pa hitro kakšna užaljenost in zamera s strani sorodnikov prav po nepotrebnem. lahko jim tudi rečeš: če želite, da se poročiva pa pomagajte pri pripravah, pa bodo takoj vsi priskočili na pomoč.
LP
Citiraj
mija
Čestitkam se pridružujem tudi jaz.
Glede poroke pa mislim, da sta se odločila prav, saj je konec koncev to VAJINA odločitev, ne pa od žlahte. Uživajta v sladkem pričakovanju, si v miru uredita stanovanje, opremita otroško sobico, se razvajajta in kasneje uživajta ob mali kepici.

Ko bo čas pravi (to bosta vidva najbolje vedela) bo tudi poroka prišla na vrsto - mar ne?

Teto pa ignorirajta. Bo že preživela.

Srečno vsem skupaj!
Citiraj
tangica
Hvala, hvala vsem, ki mi hocete pomagati.
Naj odgovorim.
Stara sem 24 let , fant 29. Skupaj sva 2 leti, stanovanje je tik pred vsilitvijo, torej ne ziviva se skupaj.
Problem je v tem, da hocem bit sedaj mirna in se nocem obremenjevat z pripravami na poroko-ohcet, ker ko se bova porocila hocem vse tako in tako, ne pa nekaj na hitro zato , da bo komu kost na mestu. Vem da je veliko priprav in dela, problem je tudi v tem, da si fant nekako ureja svojo firmo in ima veliko izdatkov in dela ze s tem, zato sem mislila da bi z poroko pocakala in se porocila ko bo otrocicek star kaksno leto.
Ceprav skoraj vsi predlagate poroko, sem jaz se vedno istega mnenja, da jo prelozim , ker je sedaj cas samo za moj trebuscek. Ze stanovanje , ki sva ga ze skor uredila bova mogla sedaj se malo prilagodit za otrosko sobico, pa nesteto dodatnih stvari.

Upam , da se bo vse lepo uredilo. Najbolj pa me moti sedaj to, da se je v nase posle zacela vtikati se njegova teta, kao kaj borta glih vidva taprva v zlahti imet nezakonsko dete.
Hvala, vsem ki ste se potrudili zame, drage mamice vas pa bom se sigurno kdaj poprosila za kaksen koristen nasvet!

Cau, Tangica, ki vec ne nosi tangic!

Aja, se to, nekatere so me sprasevale kako to , da sem noseca 10 tednov, pša nisem vedla. Menzo sem imela, vendar je bila zelo sibka, povecal se mi je apetit, drugace pa se pocutim tako kot prej! Nikoli ne ves kaj te caka!!!
Citiraj
teja
Če se boš poročila ali ne, to je čisto tvoja odločitev. Se pa strinjam s tabo, da se ne bi poročila z velikim trebuhom (tudi jaz se ne bi hotela). Poroka je nekaj, za kar se moraš odločiti skupaj s svojim fantom ne glede na to kaj pravijo tvoji ali njegovi starši. Ne oziraj se na nikogar, saj smo vendar v drugem tisočletju!! Sploh veš koliko parov srečno živi skupaj ne da bi bila poročena. Poroka sedaj zakonsko gledano sploh ni potrebna, saj če živiš s partnerjem skupaj več kot dve leti (na istem naslovu), imata enake pravice kot poročen par. Seveda pa je po drugi strani poroka nek romantičen dogodek, kjer izpovesta ljubezen drug drugemu.
Drugače pa čestitam za srečni dogodek in vso srečo pri odločitvi.

LP, teja
Citiraj
megaboy
draga Tangica
Najprej čestitke !
O poroki pa tole: S fantom hodita že nekaj časa, misliš da pašeta skupaj se ne misliš raziti z njim, fant pa tudi ne s tabo. Živita skupaj, načrtovala sta že poroko. Tako kot vaju je otrok malo prehitel, vaju lahko tudi poroka. Jaz tu ne vidim vzroka, zakaj se nebi poročila.
Torej izkoristita priližnost in se poročita.
Lahko tudi samo civilno, če ti cerkveno ne paše. Sedaj imata največ časa in še
sorodniki bodo pomagali, Kasneje ko bo otrok bo to veliko težje.
Poroko pa naredi tako, da se jo boš spominjala celo življenje. S tem ne mislim drago ampak naredi kaj posebnega, nevsakdanjega.
Poroka se meni ne zdi samo formalna zadeva, temveč lep slovesen trenutek, zaobljuba eden drugemu.
moje priporočilo je: poročita se.
Citiraj
Demie
Najprej cestitke za otrocicka.Res lepo to!FULL!

Odlocitev je vsekakor tvoja.Ce si ne zelis,da bi se porocila,potem pa se ne.Najprej se umiri in razcisti kaj bi res rada.
Nasa profesorica je dejala,ko je bila noseca,da se takrat ni hotela porociti,ker naj bi bil to njen dan in noce okrogla skakat okoli in potem ne bi mogla kaj prida nazdravit.Neki takega.Pa se je potem porocila malo kasneje.

Ce bi bila jaz na tvojem mestu...ne vem.Mozno,da bi se porocila.Odvisno kkoliko bi bila stara.Pri 20ih se ne.Pri 25,26ih pa ja.

Srecno nosecnost ti zelim in odloci se tako,da bo najbolje predvsem zate.

Cau! Demie
Citiraj
URSHY
Živjo!
Veš kaj, vidim sicer, da imaš že ogromno pametnih nasvetov, tko da ne vem če je moj kej bl vreden, sam...
Na tvojem mestu bi počakala, se umirila, nejprej rodila, pol pa začela razmišljat -ampak temeljito razmišljat- o poroki. Ker je to -če se že zgodi-neki nejlepšiga v življenju in je le ena velika prelomnica, ki jo ohraniš v spominu in sama zagotov nočm met v spominu poroke sred zime, z velikim trebuhom in kr neki na hitrco ter pod pritiskom tašče in tasta.
Sama se odloči!
Lp + *
Citiraj
zaspanka
Heh.
Citiraj
vrtnica
Lep pozdrav.Tangica če imaš rada portnerja zakaj pa se ne bi poročila.Noseča si to ni noben problem.Tudi jaz sem bila ko sva se poročila.Čeprav sva poroko že prej načrtovala.Ko pa sva izvedela da pričekujeva otroka sva samo pospešila.Ne vem kaj te to tako skrbi.Je pa res da moraš kar čez noč postati samostojen.Skrbeti za moža ,prihajujočega otroka in gospodinstvo.Meni nič ne manjka pa sem poročena že deset let.In imam dva otroka.So težki in lepi časi .Tako bo tudi če se ne bosta poročila..Lahko pa ostaneta tako kot sta.To je vajina odločitev.Tako kot se bosta skupaj odločila tako bosta imela.Odkrito se pogovorita pa bosta vedela kako in kaj.Je pa to zelo težka odločitev,ker se napake ne da več popravljati.Ko otrok raste v tebi se debeli tudi trebuh.Ko se bo enkrat začel premikati ne boš nikoli več pomislila joj kakšna sem. Zelo boš ponosna na to.
Naj te nič ne skrbi.Vsaka nosečnost je lahko lepa in težka.Odvisno od človeka samega.Na primer.Pri meni pri prvem nisem imela nobenih težav,pri drugem pa so se težave kar vrstile.Pa je tudi to menilo.Otroka sta prijokala na svet.Eden je star devet drugi pa šest.
Pa brez zamere.
LP vrtnica
Citiraj
Lili
Klavdija!

Tudi jaz bi težko verjela, če ne bi prebrala zgodbo od Ane.

http://med.over.net/phorum/read.php?f=11&i=4253&t=4092

Čudeži se čisto zares dogajajo.

Pozdravček od Lili
Citiraj
Klavdija
A veš, kaj ne razumem? Praviš 10 tednov, kako da nisi opazila, saj ti je morala -e 2 x menstruacija zaostati...
Citiraj
Metulko
cim prej na svoje pa ne se cerkven porocit. med bogon in clovekom ni potreben posrednik. edin pr maticarju se zglasita. itak ce se mata rada poroka ni nujna

sorry ce ste to napisal ampak res se mi ne da usega brat...
Citiraj
johnny
Ja ne vem kaj se je tok težko poročit? Kaj te bremza? Enkrat se boš tko mogla. Mislm da je to zate najbolje. Moja sestra se je tut, pa ji nč ne fali.
Citiraj
mala
Cao Tangica!!!!!
Ja ce se teb zdi, da se še ne bi poročila to povej svojmu tipu. Najslabi je da si z nekom povezan za zmeri pa si v resnic sama tega ne želiš.... ne vem sama se odloč samo odloč se tako da bo zate in za tvojga otrika dobr ne pa za starše od tvojga tipa!!!! Mislm pa da ni tok bed kot mislš da je..... razen če si premlada da bi mela otroke ( sorry ne vem kok si stara) drugače pa ti želim, da bi vse kar najbolje speljala, lepo se imej in uživaj!!!!!!
mala
Citiraj
sarči
živijo mamica!
predlagam ti da to stvar malo "pretuhtata"
moja kolegica je tudi noseča.najprej je bilo isto kot pri tebi ampak........končalo se je da jo je fant pustil in mora delati splav.
v drugem primeru jemoja sestrična....ima otroka starega 2 leti in s fantom sta skupaj že 4 leta!a veš kaj pride zdaj......ločitev!zato raje premisli in razmišljaj tudi na prihodnost otroka!
Citiraj
Ribica*
Tangica-
nisem zasledila, da is noseca... nekaj casa me ni bilo in zdaj bolj povsno prebiram vse...
Cestitam!!!
Guccci,gucci:)
Mislim, da je to nekaj najlepsega, podariti drugemu zivljenje!
kako je naslov teme, kjer si povedala, da grem malo brat?

glede poroke... ma daj, zakaj bi se morala takoj porociti!!??? porocita se, ko se bosta oba zelela...
cau
Citiraj
Ela
Ne vem koliko, si stara vendar predvidevam, da jih imaš več kot sem jih imela jaz ko sem bila v tvoji koži.
Stara sem bila 17, ko sem zanosila (sedaj jih imam 30), hodila sem v srednjo šolo... Si predstavljaš kakšen šok ko sem izvedela, da sem noseča in kako povedat doma.
Pa sem se odločila, da obdržim otroka, če me bo on hotel ali ne. Pa se je vse lepo izteklo.
Poročila sva se pa zato, ker je pač nama tako ugajalo, saj sem določene stravi lažje urejala s tem, da sva bila poročena. (npr. zavarovala sem se po njemu ker sem bila ne zaposlena, saj se ne moraš zavarovati po nekom če ne dokažeš, da živiš z njim že najmanj dve leti.... ) Veliko je takih malih reči, ki jih lažje urediš, to ti lahko povem po izkušnjh, ker delam namreč na takem delavnem mestu, kjer s s takimi svarmi dnevno srečujem.)
Tako sem tudi jaz opravila tiste cervene carimonije (tako da smo zadovoljili še druge).. in se v sedmem mesecu nosečnosti poročila. Rodila hči in kočala šolo.

Veš kaj so nama vsi rekli; saj ne bota dolgo poročena, tako sta malda (on je pet let starejši). Jaz pa pravim tako in bom vedno istega mnenja. Če nisi zaskupaj se lahko oženiš pri 18 ali pa pri 50, ista se ti piše.

Seveda, konec, koncev se morata sama odločiti in če vseta da vam bodo drugi veliko pomagali jih poskusita zadovoljiti, pa boste vsi srečni kot v pravljicah.
Konec dober vse bo dobro, le verjeti moraš.
Sedaj smo 4 in se imamo prav lepo.

Še to za tolažbo zredila sem se tako, da sem bila kot štiri delna omara (za 25 kg), pa sem brez dijet prišlan nazaj na svoje kilograme 52.

Torej tudi hrana naj te ne skrbi.

Lep pozdra in vedi da smo tudi nekateri to dali skozi (če temu lako tako rečem)

Bodi srečna vesela čeprav boš debela. !
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.