Med.Over.Net

Odgovori: Hialuronska kislina - koleno

Pregled teme
mmaechtig
Spoštovani!
Ni problema,komot jo lahko dobite 13.5.,učinek ne bo nič manjši.Tudi sam bi vam svetoval za aplikacijo injekcije po trailu.
Lep pozdrav!
Citiraj
Nincha
Pozdravljeni,
prosila bi Vas še za zadnji odgovor in sicer:
koleno je že boljše, sicer še malo boli a je bolje. Prvo injekcijo sem prejela 23. 4., drugo bi tako morala dobiti že v tem tednu, a zaradi praznikov ordinacija ni delala, zato bi naslednjo tako (najprej) lahko dobila drug teden. Ker imam 11.5. že trail, po injekciji pa je potreben "počitek" (in očitno pri meni, glede na prejšnjo reakcijo, traja dlje časa da se koleno umiri), me zanima ali je "hudo narobe" oz. učinka injekcij ne bo, če naslednjo (2.) injekcijo dobim 13.5. ( torej v 3. tednu) in potem v naslednjem tedenu še tretjo.
Hvala za odgovor in lep dan

Nina
Citiraj
mmaechtig
Spoštovani!
Malo je verjetno,da je prišlo do vnetja.Zaenkrat bi še počakal,včasih traja dalj časa,da se koleno umiri.Je pa tudi možno,da vam injekcija ne bo nič pomagala,ali pa vam bo šele druga ali tretja injekcija.Vseeno lahko delate lažje treninge,stanje bi se moralo umiriti,svetujem še drugo injekcijo.
Lep pozdrav!
Citiraj
Nincha
Pozdravljeni,
bolečina v kolenu po skoraj tednu dni po injekciji še vedno ni popustila in bi lahko rekla da je stanje slabše kot pred injekcijo. Boli me prevsem na zunanjem delu kolena,levo od pogačice, npr. ko iz sedečega položaja vstanem ter pri hoji po stopnicah navzgor. Ali je možno, da je prišlo do kakšnega vnetja zaradi injiciranja? kaj ste lahko v tem primeru naredi? Poleg tega čutim po celem območju kolena tudi rahlo topo bolečino.
Hvala za odgovor in lep pozdrav
Citiraj
Nincha
Spoštovani,
najlepše se vam zahvaljujem za hiter odgovor. Od včeraj je bolečina cez celotno koleno že popustila, boli me le še v predelu nad pogačico ter ob strani (npr. če speljem s kolesom in z nogo potisnem pedalo navzdol me še zaboli ob strani) je to normalno? Čez kak teden sem pri dr. naročena za drugo injekcijo, 11.5. pa imam tekmo. Lahko pričakujem, da se bo do tekme umirilo in bom lahko šla? V kolikor bi koleno ne bolelo, lahko še kak trening naredim ali je bolje ne dodatno obremenjevati kolena, sploh v dneh po aplikaciji hialurona?
Hvala za odgovor in lep pozdrav
Nina
Citiraj
mmaechtig
Spoštovani!
To je vse normalno in v dveh/treh dneh se bodo bolečine umirile.
Lep pozdrav!
Citiraj
Nincha
Pozdravljeni,

še ne 24 ur nazaj mi je bila zaradi težav v kolenu (sem aktivna tekačica) v kolenski sklep aplicirana hialuronska kislina. Ob samem vbadanju mi je dr. dejal, da imam zelo močne vezi zato je tudi težje prišel z injekcijo do kolenskega sklepa. Pri tem sem v nekem trenutku začutila tudi močno bolečino, ki je nato popustila, dr mi je dal še anestetik ter mi nato apliciral hialuron. Od večera, ko je anestetik popustil, čutim bolečino (ki ni toliko močna) v kolenu (ob strani), zatečeno nimam nič, malce težje hodim (predvsem po stopnicah), sicer pa je koleno normalno gibljivo. Kolena, razen hoje in vožnje s kolesom v službo, nisem dodatno obremenjevala ter si ga tudi hladim. Zanima me ali je to normalna posledica vboda oz. apliciranja in se bo pomirila v nekaj dneh ? Skrbi me predvsem tista nenadna bolečina ki se je pojavila vmes. Hvala za odgovor in lep pozdrav
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.