Med.Over.Net

Odgovori: Ne zmorem se odločiti

Pregled teme
Veka
Marinka, kaj če bi stopila do kakšnega dobrega odvetnika na posvet?
Citiraj
tadej
Dobr te je zvezal. Zdaj se boš morala razplest kot čarovnik. :)
Vendar, ne bit taka revica in izgubljat upanje. Žena si mu in ločitev ni neka rešitev. Poženi stvari kot jih samo ženska zna. To ti pa ne znam povedat kako.:)
Citiraj
Marinka*
Veka je napisal/a:

Kot praviš, Veka, bojim se, da ne bo nikoli drugače. Zdaj je meni najbolj problem ker nimam rednih dohodkov in si res ne morem privoščiti najemniškega stanovanja, ker potem mož enostavno ne bo več plačeval kredita (hipoteke), jaz sem pa porok, ker je nepremičnina pisana na mene. Me razumete kaj to potem pomeni za mene? Ne bo plačal dva, tri obroke - banka bo terjala mene in takrat bo že 3 jurje.
Otroka sta pridna, že sedaj poleg študija delata, da imata za svoje potrebe, drugače sploh ne bi mogli živeti in tudi zato razmišljam, da jima bom v primeru ločitve le škodovala - selitev, standard se jima bo bistveno znižal ... ne vem - morda pa le preveč razmišljam in predvidevam, namesto, da bi kaj storila. Morda pa le še počakam kakšno leto, dve, ko se bodo določene stvari vseeno nekako razpletle. Ne vem....
Citiraj
Marinka*
vedno ista zgodba
Če se ločujete, se ločujte zaradi sebe, ne zaradi drugega moškega. Edino, kar s tem naredite, je da se znova na nekoga obesite in ste znova razočarane. Pa če se izkaže, da drugi moški ni tako perfekten kot se zdi (na pijačkah so vsi perfektni) se bo potem začelo še to - jaz sem zaradi tebe moža pustila, ti pa tako

Vsekakor ta moški ne bo vzrok, da se bom ločila. Morda sem se ob njem res le malo bolj zavedla kaj zamujam in kako bi mi življenje lahko teklo drugače, vendar ko sem razmišljala zadnje tedne se mi zdi, da on ni tista pika na i v mojem življenju. Spravlja me v smeh, v dobro voljo, med nama je dobra energija vendar, mi dejansko ni ponudil nobene moralne pomoči, roke, ampak samo nekje od zadaj čaka, da bi bila prosta. In to me je kar malo zmotilo, nobenega predloga da bi me podprl in mi kako pomagal, tako da sem se zaenkrat obrnila proč od njega. In očitno mu to ustreza.

tadej
Dolgovi ostanejo. Zakaj bi se odpovedovala dediščini?! Sicer pa je možno dolgove terjat od zakonskega partnerja.

Mož ni ničesar lastnik, na avta, ne hiše (čeprav je bilo prvotno njegovo). Vse skupaj je pred leti meni podaril, tako da njegove dediščine ni. Vendar se bojim, da bi banka lahko dolg terjala od mene, če bi se mu kaj zgodilo.

licorice
Ne zmoreš oditi zato, ker ti ta situacija "žrtve" zelo ustreza. Tvoj mož je tako nemogoč, da ti revica nič ne moreš storiti. In ker moraš reševati ne vem točno kaj.

Za koga bi pa igrala »žrtev«? Kar imamo mi za štirimi stenami nihče ne ve. Moj mož je nasproti drugim ljudem čisto drugačen – naj, naj. Navzven je tudi zelo komunikativen, medtem ko sem se jaz precej zaprla vase in težko komuniciram s sosedi in njegovimi sorodniki.

Kratka inventura tvojega položaja je:
- skupno premoženje v minusu (hiša pod hipoteko), ja kaj pa sploh ti še rešuješ? minuse?
- zakon mrtev - zakaj pa še ostajaš? tudi tu ni nič reševati


Kredite za zdaj še lahko plačujemo, vendar če bi to prodali in poplačali kredite, ne bi za nikogar od nas nič ostalo. Sama z otroki bi si težko privoščila stanovanje za 300 EUR najemnine, saj mi za preživetje ne bi ostalo nič, poleg tega ne dobivam rednih dohodkov.

Če pa se odločiš ostati, že sama dobro veš, zakaj boš ostala. Ni treba stokati, kako trpiš, ker si to sama izbrala.

Iščem pomoč in nasvet, kako se sploh odločiti, morda doma vseeno spremeniti kaj v pozitivno smer. Vsekako bi želela terapevtsko pomoč, ki pa ni zastonj - ali pa kje je? Se mi pa po svoje tudi zdi noro, da bom jaz zase iskala pomoč, mož bo pa ostal enak – to nima smisla. Sicer pa dvomim, da bi me sploh pustil od doma.
Citiraj
Veka
Marinka!

Jaz mislim, da te z možem ne čaka nič dobrega na zrela leta. Ali boš do konca življenja odplačevala njegove dolgove? Vzemi svoje življenje v svoje roke, pojdi v najem stanovanja in zaživi samostojno, brez prijatelja, da ti otroka ne bosta očitala, da si šla zaradi drugega moškega. Vzemi malo večje stanovanje, otroka vzemi k sebi če želita in naj ob študiju tudi onadva delata, pa se boste rešili nadloge. Mož je sam odgovoren za svoja dejanja, saj je vendar odrasel človek, če pa še ni, bo pa postal, ko boš odnesla pete.
Moj predlog, odločitev je vedno le na tebi. Ko si v najtežji življenski situaciji, se moraš vedno odločiti sam. Da se, preverjeno.

Pa srečno!
Citiraj
Otrok22
Vidim, da imaš problem kar velik, ni zlahka kar iti sploh če te ima mož v malem mazincu.
Otroka.... bosta razumela, jaz bi svojega očeta najraje nekam poslala, dobesedno se mu je sfuzlal mami pa trpi in trpi. In kakšna je rešitev. Pri nas je tako, da je veliko napisal nanjo zarad drugih problemov, nimamo sicer finančnih težav je pa ravno obratno. Če gresta narazen bo mamici vse pobral, ostala bo sama boga punčka, že zdaj je revica kaj bo pa potem. Seveda ima kam iti samo bodo problemi spet na sodišču, oče je prestar raje se toži, raje je ogen v hiši kokr pa da bi začel razmišljat trezno. Obe sestri sta že šli od doma in se imata lepo, prideta domov in dobita vse kar hočeta, dobita tudi dobro voljo, lepe obraze, nasmejane, oba se ponujata za pomoč, ko sta bili doma je blo samo garanje. Tako v tvojem primeru kot v našem ne vem kaj je pametna poteza. Mami se mi smili iz dneva v dan bolj. Kako jo potolažit, kako ji pomagat???? Oče pa je iz dneva v dan bolj bolan v možgane ima jih 60, da vemo o kateri populaciji govorimo. Kaj narediti, če ima on vso moč, bolj mu govorimo bolj se oddaljuje bolj je naostren proti nam. :(
Nebi rada, da vse to, kar sta skupaj naredila, prisložila, ustvarila da gre nekam drugam....
Citiraj
Ta prava Monica
marinka kot sem jz zasledila,če sem dobro zasledila je vse kar imate praktično že tuje-banke,hipoteke,dolgovi,nevem kaj še čakaš v vsakem primeru bo šlo vse v rit..poišči si najemniško stanovanje,če nimaš kam drugam,vloži vlogo za ločitev in to je to..enega razloga ne vidim,da vstrajaš z njim,otroci so že na pragu odraslosti in četudi se nebi izšlo z tem drugim moškim,nima veze,pomembno je da se izide zate..
lahko pa ostaneš in životariš naprej..
Citiraj
Peters
Mislim da res rabiš razgovor in nasvet terapevta jaz in moja sva bla in ti povem da če poslušaš in želiš pomoč ga moraš poslušat ne pa ko končaš vržeš čez ramo in spet po svoje .Ti bo sigurno pomagač in zjasnil stvari,ki jih ti zdaj ne vidiš.
Citiraj
licorice
Ojla, Marinka!

Ne zmoreš oditi zato, ker ti ta situacija "žrtve" zelo ustreza. Tvoj mož je tako nemogoč, da ti revica nič ne moreš storiti. In ker moraš reševati ne vem točno kaj.

Kratka inventura tvojega položaja je:
- skupno premoženje v minusu (hiša pod hipoteko), ja kaj pa sploh ti še rešuješ? minuse?
- zakon mrtev - zakaj pa še ostajaš? tudi tu ni nič reševati

Če misliš, da s tem, ko ostajaš, podpiraš svoja odrasla otroka, se zelo motiš. Samo slab zgled jima daješ za življenje in nič čudnega ni, da ti rečeta, da si otročja. Saj si. Namesto da bi dala zgled ženske, ki zna dobro poskrbeti zase, jamraš in javkaš, da se nič ne da. Pa si visoko izobražena in z dobro službo. Pametna in sposobna ženska.

Edini izhod, če želiš, da te tvoja otroka lahko začneta spoštovati, je, da končno odrasteš, se nehaš naslanjati na tvojega otročjega in zapravljivega moža, se odseliš in ločiš. Če sama ne zmoreš (iz teh pisanj se to vidi), poišči pomoč terapevta.

Če pa se odločiš ostati, že sama dobro veš, zakaj boš ostala. Ni treba stokati, kako trpiš, ker si to sama izbrala.
Citiraj
tadej
Dolgovi ostanejo. Zakaj bi se odpovedovala dediščini?! Sicer pa je možno dolgove terjat od zakonskega partnerja.
Citiraj
Rok-1
Marinka* je napisal/a:
Kolikor vem, se lahko odpoveš dediščini - vendar le v celoti. Pomeni, da se sicer lahko odpoveš prevzemu dolgov, vendar se potem tudi premoženju (npr. pol hiše, avta, itd...).

Da bo bolj zanesljivo, pa raje preveri pri kakšnem odvetniku. Prepričan sem da tako velja za otroke, ne vem pa če je enako za zakonske partnerje.
Citiraj
Paco Moralles
Peters je napisal/a:
Saj je napisala, da ni pameten! Vsaj jaz lahko iz zapisanega to razberem.
To da se ti že tri leta "vlačiš" po sodiščih dokazuje le nesposobnost sodišč, oziroma prelaganje končne odločitve na ramena nekoga drugega! Ista "čorba" je na CSD-jih, ki jih večinoma furajo sfrustriane ločenke, ki še svojih zakonov niso znale obdržati, pa bi svetovale drugim. Čast svetlim izjemam!
Citiraj
Peters
Poslušaj jaz sem imel podoben primer odšla je ona zdaj že tri leta po sodiščih,res imam mlajšega otroka ki je ostal pri meni on naj bolj trpi zmiraj otroci najbolj trpijo res mogoče nisi več zaljubljena že nekomu sem napisal,da ljubezen zgine in pol je samo spoštovanje in ritem življenja,ki si ga ustvarjaš.Dobila si drugega,ma misliš da pri njemu ne zna biti isto kako leto ti bo lepo pol pa boš pristala na istem kot si zdaj ali še na slabšem,ker z možom ki živiš že tolko let ga zelo dobro poznaš tega ki si zdaj spoznala in praviš zaljubila še po mojem ne veš kaj te čaka čeprav zdaj se imaš lepo.Otroci so tu cilj in taprvo pomisli na njih ,ker jaz sem v hujši situaciji ki se mama mojega otroka od živcev začela spravljat na njega in veš iz kakšne strani jo gleda.Rad jo ima ma se jo pa boji in mamo želi nazaj.Upam,da veš kako bo trpela psiha tvojih otrok.Jaz prej mislim da si se ti zapletla zato ti tvoj mož ni več dober,ker če bi tako bilo kot praviš ti bi že zdavnaj odšla in nebi čakala 20 let,čeprav ti je vse obljubljau.Dobro premisli nestoj tudi ti biti v tej naši mali +Sloveniji žrtev ker to ni kar tako kot pravijo drugi se vsedeš v avto in greš posledice ostanejo tebi in tvojim otrokom in neboš mogla zaživet edino da se sporazumsko dogovorita,ma tudi to ne ker bo prišlo kdo hoče več in kaj.PREMISLI PREDEN NAREDIŠ TA KORAK IN TVOJ PRIJATELJ ,ČE JE PAMETEN BI TI RAJE SVETOVAL KAKO REŠITI DRUŽINO...L.P.
Citiraj
vedno ista zgodba
Mene samo vedno znova zmoti to, da ženske niste sposobne same oditi iz zakona, če ste v njem tako nesrečne. Na stotine zgodb sem že prebrala in vedno, ko se zapis začne na ta način, se bo bo v kakšnem predzadnjem odstavku znašel stavek tipa -sem spoznala moškega s katerim - vstavi poljubno naprej. A res morate nekoga spoznati, da se začnete zavedati bede svojega zakona? Ali pa vaš zakon sploh ni bil beden, vi samo mislite, da vam bo drugje bolje?

Če se ločujete, se ločujte zaradi sebe, ne zaradi drugega moškega. Edino, kar s tem naredite, je da se znova na nekoga obesite in ste znova razočarane. Pa če se izkaže, da drugi moški ni tako perfekten kot se zdi (na pijačkah so vsi perfektni) se bo potem začelo še to - jaz sem zaradi tebe moža pustila, ti pa tako.
Citiraj
Paco Moralles
Zbrcaj ga!
Morda radikalno, a ni ti treba živeti tako kot sedaj!
Citiraj
Marinka*
Rok-1 je napisal/a:

Ja, z njim je res problem. Ko je psihično tak malo nestabilen mu dejansko ne upam nič rečt, vsako stvar obrne po svoje in škoduje nam vsem. Zdaj sem zvedela, da ima še neke velike dolgove na banki in bog ve kje še. Ali sem vprimeru njegove smrti potem jaz plačnik njegovih kreditov in dolgov?
Citiraj
Rok-1
Marinka* je napisal/a:
Zdajle bom pa malo zoprn - vendar če je tak vol, da ima takele izjave (ki sicer kažejo na veliko nezadovoljstvo, ki ga zgleda ni pripravljen rešit) pa mu pusti naj bo po njegovem.

Naj ne gre k zdravniku, naj se naje čokolade... pa boste imeli kmalu pogreb in vsi boste potem bolj srečni.

Lahko mu to tudi direkt poveš. Potem sta pa dve možnosti; ali se bo res čisto zapustil in na hitro škripnil - ali se bo pa zavedel kaj počne in kaj ukrenil - in se pobral.
Citiraj
tadej
Ne mu bit mama. Žena si mu. In z nekimi "iskrenimi" pogovori in takimi psiho pristopi imaš možnost uspeha samo pri otroku, ki funkcionira na ugajanje in ne kot odrasel človek.

Ljudje te lahko spoštujejo tudi po "uradni dolžnosti" ali pa tudi samo na videz in ne zato ker bi bila poštena in pravična. Res, nekateri imajo tako zlahka visoko mnenje o sebi. Ne pravim da ni tako, le mislim si da si tudi ti iz krvi in mesa.
Citiraj
japkica
Marinka, samo ne pustiti, da te izsiljuje s svojim zdravjem. Je odrasel človek in ni nobene potrebe, da se počutiš kriva, če dela takšne bedarije. Če noče it k zdravniku je to njegov problem. Izsiljuje pa samo zato, ker ve, da lahko.

Očitno si že vse probala ... pa ni spremembe. Torej si priznaj, da si ti tista, ki boš morala nekaj spremeniti in seveda sprejeti tudi vse posledice. In ne pozabi, ne bodo samo slabe!! Predvsem boš našla mir in dobila svoje življenje nazaj.
Citiraj
Marinka*
tadej je napisal/a:
Mož ni pripravljen narediti nobenega koraka naprej, nobenega kompromisa, obstaja samo kar on reče. Četudi se je kdaj nekako "strinjal" z mano je bilo čez par dni spet po starem. Tudi drugače je konfliktna oseba, zelo rad ogovarja ljudi za njihovim hrbtom, ima tudi precej težav s komunikacijo z otroki. Sama delam z ljudmi in doslej še nisem imela resnih konfliktov, vedno sem se znala pogovoriti in dogovoriti, ljudje me spoštujejo, ker vedo, da sem pravična in poštena, prav tako imam tudi z otroki zelo dober odnos.
Možu sem že večkrat rekla naj premisli o svojem obnašanju, bilo je na lep nači, bilo je tudi na drugačen, glasen, način, da je potem ven prišel kreg. Enostavno ne najdem recepta za izboljšanje najinega odnosa.
Recimo - zdaj je bolan (sladkorna, pritisk) in on zdaj nas nekako izsiljuje, če stvari niso po njegovem, in sicer s tem, da nam grozi, da ne bo šel več k zdravniku, da ga čimprej pobere, da bomo potem srečni in tako naprej. Pa gre in poje celo čokolado ali še več, potem se naje mastne hrane (ocvirkov, pohano...), zadnjič je spil pol viskija - ker mi ne skačemo kot on hoče.
Enostavno ne vidim poti ven iz tega.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.