Med.Over.Net

Odgovori: izguba in krivda

Pregled teme
anonimo
O sramu in krivdi:

http://www.s12.si/component/seyret/?tas ... ink&id=196

Kako nastaneta, razlika med njima, kako razlikovati dejanja vs. osebnost ...

Če je krivda res trdovratna, bo boljši naslov kot ta forum raje kakšen strokovnjak, psihoterapevt.
Citiraj
rabim*nasvet
zakaj se počutiš krivo, kakšen odnos si imela s tole osebo, kakšen odnos imaš z drugimi bližnjimi. vprašaj se ali si res ti kriva, ali ti drugi vcepljajo občutek krivde.kaj bi lahko naredila, da ta oseba ne bi umrla, če sploh kaj.

pogovori se z nekom, ki ti je blizu in te bo razumel, če ne drugače s strokovnjakom.
Citiraj
gu
Upam, da mi bo kdo tu znal primerno svetovat, čeprav ne verjamem. Občutek imam, da je moja krivda tako zabetonirana v mene, da mi noben nasvet ne bo uporaben, vsaj ta trenutek še ne. Pa naj vseeno poskusim, ker tako ne znam več živeti.

Po smrti ožjega družinskega člana se počutim neznansko krivo. Zakaj nisem naredila nečesa, kar bi ga mogoče ohranilo pri življenju .. Ne zmorem več živeti tako s temi vprašanji. Najraje bi se uničila. Kar verjetno tudi že delam s takim razmišljanjem kot ga imam.. V resnici seveda še kako želim živeti in kvalitetno porabiti čas, ki mi je še odmerjen.. Obtožujem se, neznosna bolečina me spreminja v krvoločno ječarko same sebe.. ali pa je to samo nekaj, kar mi pripada in res nisem vredna več človeka dostojnega življenja?

Prosim za nasvete kaj naj naredim v taki situaciji pravzaprav kako naj se obnašam, da bo več življenja v meni.. se že počutim grozno, od kje mi pravica, da jamram, ko pa je toliko ljudi ki so res v stiski ne pa jaz.. hvala vsem za odgovore že vnaprej. Srečno.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.