Med.Over.Net

Odgovori: Oče alkoholik

Pregled teme
baišika
tut jst mam iste težawe duma s fotram.isto je alkoholik in skos gruzi meni in mami da naju bo ubiu,zmeram naju zmerja...rezala sem se 3 leta zarad tega potem sm šla pa h psihologinji in zdej je kukr tok dobr.čeprou duma ni nč bolš sam mam huala bogu uredu fanta k me zna pumirit kdr je duma kei narobe..
Citiraj
Mateja D.
Kaj narediti? Ob tem vašem vprašanju sem pomislila, da mogoče sprašujete, kaj narediti, da bi bilo čim manj nasprotovanja, čim manj nepričakovanih negativnih posledic? Mogoče se motim. Kakor koli boste posegli v odnos med očetom in mamo, nekomu od njiju, morda obema, ne bo prav; tudi ne morete predvideti vseh posledic vašega ravnanja.
Čutim vas, da ne morete več, zaradi sebe in svoje vesti zadeve pustiti take kot je. V Sloveniji obstajajo zelo dobre samopomočne skupine v okviru Društva Al- Anon ( www.al-anon.si ) za svojce in prijatelje alkoholikov, ki čutijo, da je bilo njihovo življenje prizadeto zaradi pitja nekoga drugega. Nudijo pomoč in podporo.
Iz svojega stališča vam lahko rečem le to, da je mama dolgoletna žrtev, ki potrebuje pomoč; sama ne bo zmogla oditi iz odnosa. Vem pa tako malo o vaši celotni situaciji, da vam težko svetujem, kaj točno naredite. Nujno bi bilo, da bi se mama iz tega odnosa umaknila, a ne vem, če bo pripravljena iti. Kaj narediti v takem primeru ali jo odpeljati kljub njenemu nasprotovanju in nase prevzeti morebitne posledice ali jo pustiti in dejati, taka je njena volja in se nato zopet obremenjevati, če pride do česa hudega. Težka odločitev. Naslednji korak, ki vam bi ga priporočila je res ta da navežete stik z društvom Al-Anon,
Srečno in pišite nam še kaj.


Mateja Debeljak
Citiraj
tajti
Pozdravljeni !

Sicer sploh ne vem zakaj sem se oglasila na tem forumu,ampak sem se morala nekomu izpovedati.
Stara sem 33 let, poročena z 2 majhnima otrokoma in odeseljena od staršev. Problem pa je v očetu, ki je že celo življenje alkoholik, ki si tega sicer ne prizna. Z leti je vse huje. Cele dneve je pijan, mami grozi da jo bo ubil, brat je bolj malo doma. Mene to psihično ubija, ker mislim samo na to kaj ji bo enkrat naredil, jaz pa sem za to vedela in nisem nič naredila. Če mu kaj rečeš je še huje. Tudi s samomorom nam je že grozil.

Kaj narediti, ali imate kakšne izkušnje s tem ?

Lp
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.