Forum.Over.Net

Odgovori: Kvaliteta malih gospodinjskih aparatov Gorenje

Pregled teme
Pri nas tako
Mi imamo pomivalni stroj Gorenje (še v garanciji se je pokvaril dvakrat); pralni stroj Gorenje (perilo v njem zmeraj smrdi); mali gospodinjski aparati - Kenwood (plačam ko žuta, ampak dela ko urica); na drugi lokaciji imam pa vse Miele (pralni, pomivalni in sušilni stroj) - nobenih problemov z ničemer, oprano perilo nima neprijetnega vonja, kot ga ima recimo v Gorenjevem.
Citiraj
gorenje je zakon
pri nas takole je napisal/a:
Gorenje je zakon imam pralni stroj gorenje dobrih pet let in še ni bilo težav z njim .
Imam grelnik vode Gorenje skoraj 10 let dela super seveda ga je vmes bilo potrebno
sčistiti kamna in to samo to je normalno.Potem zmrzovalna omara tudi okoli 10 let
dela dobro .Jaz prisegam na gorenje in bom dokler bom živ .Ker ta znamka me ni
zafrknila.
Citiraj
Gorenje je podenj
Nam je po pol leta crknil njihov hladilnik, imeli ful probleme z uveljavljanjem garancije!

Ni delal niti 10x, pa nam je šel blender.

Po 2 letih je šel opekač kruha (linija Ito ali nekako tako).

Pri 5 let starem sesalcu se nam je polomil pokrov nad vrečko in nimajo zamenjave, ker tega niso predvideli za rezervni del.

Skratka, 4 relativno novi aparati Gorenje - vsi štirje kaput v kratkem času! Potem pa še neprijazen in nesposoben servis! Skratka, GORENJA NIKOLI VEČ!!!!!!!!!!
Citiraj
narkoza
Res je razlika v kvaliteti gorenjskih malih gospodinjskih aparatov, petnajst let nazaj in zdaj. Ampak to je potrošništvo. Leto in pol imam blender gorenjski in mi je počila gumica-tesnilo. V Gorenju so mi hoteli dati nov aparat, kjer jih sestavljajo, ampak ene gumice pa ne menjajo. To je potrošništvo! Sicer pa je tudi v tehniki vse odvisno od sreče!
Citiraj
Mumu
TaNaŠa je napisal/a:

razlika v kvaliteti pred 15 leti in danes je OGROMNA.

javi čez leto dve, ko bo pralni stroj crknu. me zanima kok boš še zadovolna.
Citiraj
TaNaŠa
Pralni stroj, sušilni stroj, pomivalni stroj, hladilnik, štedilnik, pečica, kuhinjska napa, zamrzovalna omara, mikrovalovka, kontaktni žar, opekač kruha, mikser, salamoreznica, kuhinjska tehtnica, varilec folije... vse Gorenje, super zadovoljna!
Aja, pralni stroj smo letos, po 15 letih, kupili nov. Tudi star je bil Gorenjski, ampak je odslužil. Hladilnik, štedilnik, kuh. napa, pečica, zamrzovalna omara, mikser, varilec folije ... so vsi stari 15 let, vsi delajo brezhibno, do danes brez servisa (trkam po lesu, da se mi tole hvaljenje ne bo maščevalo :-))
Ostalo od naštetega smo kupovali, ko se nam je pač zdelo, da rabimo - in recimo, da so aparati stari med 3-10 let, z nobenim aparatom nikoli težav!!
Meni je Gorenje ZAKON!! :-)
Citiraj
Mumu
nikakva kvaliteta, vse kar smo imel od gorenja je crknilo pred pričakovanji oz pred konkurenčnimi izdelki.
za dolgi rok je še vedno najboljši BOSCH (ali katera druga priznana firma).

samo ne Gorenje, velik denarja mal muzke.
Citiraj
pri nas takole
Kakor koli se poskušam izogniti Gorenju, ker je kao slaba kvaliteta in je popljuvan z vseh strani, nekako vedno pristanem na Gorenju. Imam hladilnik in štedilnik stara skoraj 20 let, niti 1x na servisu. Imam pomivalca starega cca 5 let, še ni bil pokvarjen. Pralni stroj se nam je kvaril, ampak mi je tudi serviser sam rekel, da ima premočno centrifugo (1500 obratov) za svojo zmogljivost in so stalno ležaji pokali, centrifuge pa nisi mogel zmanjšat za manj kot pol, smo kupili drugega, spet po naključju Gorenje in dela b.p. Pa res vsakič, ko kaj kupujem, vedno gledam, da ni Gorenje in na koncu vedno nekako pride Gorenje, al dobimo kak dodatni popust, ali se pojavi kdo, znanec od znanca, ki nam zrihta super popust ali ravno v službi dobimo možnost popusta pri nakupu v Gorenju, ma, vedno me premamijo s 30% ali več popustom in vedno pade Gorenje.

Od malih aparatov imam grelnik vode, blender, hišno in kuhinjsko tehtnico in ne vem, če še kaj, pa sem z vsem zadovoljna.
Citiraj
whitecow
domačaznamka je napisal/a:
tega nism rekel. rekel sem samo, da so nekateri MGA ob boscha, od gorenja pa veretno skoraj vsi narejeni na Kitajskem. Bosch (vsaj tastari MUMi) so bili narejeni v Nemčiji in so neuničljivi. nekateri pa so narejeni in razviti pri nas. Pa bosch ni naša marka.

Jaz če bi kupoval bi kupoval kaj v stilu MUM, ker klljub temu da je velik in okron ima možnost dokupa dodatkov (sokovniki, rezalniki,...) in to roptijo dobiš , ne boš verjela, celo za kako destletje staro mašinerijo. No, dodatek za izdelav sladoleda se je/so ga umaknili iz ponudbe.

Predvidevam, da če kupš enega MUMa boš skor zihr čez kakih par let še vedno dobila kake kose zanj, v kolikor se ti kaj razbije, polomi ali pa imaš željo da ga nadgradiš.... meni je to tudi ena izmed pomembnih zadevšn, saj ti prišpara nakup različnih MGA. Hkrati pa ti ni potrebno mašine zavržt v kolikor se ti kake metlice uničijo
Citiraj
domačaznamka
Aha, se pravi, da je kvaliteta lahko celo slabša od izdelkov "poceni" znamk? Se pravi, da če kupim nek no name izdelek, lahko celo bolj skozi pridem?
Citiraj
whitecow
on azgoraj se ti je zlagala....,mali gospodinjski parati niso made in sloevnia, ampak made in P.R.C. to pa je china oz kitajska

mi mamo grelnik za vodo, ter rezalnik (oboje made in PRC) in zaenkrat ni problemov. Glede multipraktikov bi se ti boscheve MUM splačalo pogledat, saj dobiš tako rezrevne ksoe v kolikor se ti kaj razbije/uniči, kot jih lahko tudi nadrgrajuješ (torej dokupuješ dodatno opramo: razni mlini, sokovniki, oženalniki,...)

nekateri boschevi produkti so rzviti in narejeni pri nas (mislim da je zelena kokoška narisana in not piše nekaj v zvezi s kakovostjo in slovenijo, ne vem točno kaj). ostalo pa je narejeno kot je in kjerkoli pač je. Greniki za vodo so meddrugim tudi kitajski
Citiraj
belatehnika
Odvisno kaj boš kupila, delajo v Sloveniji in delajo na Slovaškem..sicer pa imaš garancijo. Made in Slovenia piše itak za vse. Nam sta crknila dva multipraktika v 1,5 letu, prvič pod garancijo, drugič 1 teden po garanciji :) Kupili 3x cenejši Matrix, dela 3 leta bp.
Citiraj
domačaznamka
Pozdrav, zanimajo me vaše izkušnje z aparati Gorenje. Rada bi kupila sokovnik, mikser in palični, pa me zanima kvaliteta te znamke v primerjavi z drugimi. Ali se kvarijo ali je bolj škart roba?
Ne bi rada kupovala za eno leto, pač pa da bo vsaj nekaj let delalo ... Včasih je bila ta znanmka kvalitetan oz je bilo narejeno, da traja. Kaj pa zdaj? Hvala.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.