Odgovori: Slovenci in Bavarci

Pregled teme
nadmudrivanje
Ti 100%-ni Slovenec Modrekus mi pa se razlozi, kaj pomeni beseda nadmudrivanje. Je ne razumem, in mislim cisto resno.

Toliko vas je tu, ki kritizirate juznejse Balkance, sami pa ne znate spraviti skupaj niti enega stavka, brez njihovih besed.

Torej, prevod, prosim.
Citiraj
meseršmit
Se strinjam in tudi Bavarci so bili v davnini naši severni sosedje, Avstrijci so pač neki "svaljek", ki je nastal med nami in njimi, ko je nemški vpliv asimiliral Slovane.
Citiraj
hejj
hej modrec, kaj si ti po izobrazbi?
Citiraj
Karass
Se strinjam.
Citiraj
modrecus1111111
Tudi Slovenci smo bili nekoč zelo podobni Bavarcem, pridni, delavni, praktično isti smo bili, razen v jeziku. Potem pa pridejo tovariši na oblast z balkansko miselnostjo, ki je od evropske civilizirane miselnosti odaljena za približno milijardo svetlobnih let in v Sloveniji ustvarijo novega človeka, kranjsko klobaso zamenja burek, polko zamenja užičko kolo, srednjeevropski kulturi in delovne navade zamenja balkansko nadmudrivanje in zdaj smo tam kjer smo, to je v JugoSloveniji, kjer ljubljanski gazda sredi Ljubljane ponosno najavi "jednog i jedinog Halida Bešlića", najvišje literarne nagrade in državni denar dobiva človek, ki mu je najvišja umetnost povzdigovanje balkana, naše edino pristanišče pa pod komando dobi človek, ki v Nemčiji niti vodja strežbe v šiptarski menzi ne bi mogel postati.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.