Odgovori: A tudi vaši otroci ne morejo spati?

Pregled teme
sdre
za vse pametne je napisal/a:
Ti govoriš o dojenčkih oz. malčkih, mi pa o šolarjih.
Citiraj
za vse pametne
Se opravičujem avtorici, ker ji ne bom napisala odgovora. Ampak me je razjezilo vse pametovanje mam, ki pravijo, da je mama kriva, da ni naučila otrok spati. Lepo vas prosim!!!! Bodite raje srečne, da imate otroke, ki spijo. Ker ga (razen bolezni) ni hujšega od otroka, ki ne spi. Imam izkušnje z nespečim otrokom-ravno tako že od porodnišnice naprej. Je meni moja mama isto govorila-da ga ne znam dati spat. No, pri treh mesecih otroka je imela 10 dnevni projekt ko je otroka učila (hotla dati spat)popoldan in zvečer. Uspelo ji ni niti enkrat, pa se je zelo trudila. Ker prej je bila prepričana, da sem kriva jaz-njej je brez problemov vedno uspelo uspavati oz dati spat vse tri njene otroke. Po tej izkušnji ni pametovala nikoli več.
Moj drugi otrok nima problemov s spanjem, spi kot angleček tudi od rojstva dalje.
Citiraj
sdre
rednana je napisal/a:
Ja, red in disciplina sta pot k uspehu. Res ne reazumem, kako niste sposobne otroka spravit spat.Pa ne mi govorit, da so različni, seveda so. Tudi moji so bili- eden prespal prvi dve leti, drugi šele po tretjem letu ugotovil kako se spi. Ampak, ko je šola mora biti red in zdaj spita oba enako, toliko, kot je potrebno. kaj pa počneta tvoja dva popldne? Gledata risanke? Bo treba malo športa, pa bosta spala.
Citiraj
rednana
nekaj napak je napisal/a:
Točno tako je in nič drugače!

Red drage moje, red in disciplina!
Citiraj
bi šli
BFS je napisal/a:

No, no, no.ne primerjat novorojenčke, pa dojenčke, pa malčke s šolskimi otroki. Moja je tudi prve tri mesece spala po max. 8 ur v celem dnevu, od tega podnevi max.20 minut v kosu, pa drugi dve sta se zbujali ponoči po 20x do 3 leta, pa ... samo, enkrat se zadeve umirijo. In me me basat, da bo prvošolec imel zadosti spanca 7 ur na noč. Ne gre skozi sito. Pomembno je, da se otroka nauči reda. da gre ob določeni uri v posteljo, da se umiri in zaspi. Kdo pa pravi, da mora zaspati v isti minutii, ko se uleže? jaz tudi ne zaspim takoj. Tega nihče ne pričakuje, če se to zgodi, je otrok tako ali tako ne samo utrujen in zaspan, ampak daleč preveč utrujen in pove vse.

Bi šla spat ... mislim. važno je, da otroci vodijo vas.
Citiraj
nekaj napak
Kar nekaj napak je razvidnih iz tvojega zapisa. Čakaš, da sta otrok zelo zaspana. Klasična napaka staršev, ki čakajo, da je otrok tako zaspan, da dejansko zaspi, ne da bi tega vedel. Otrok se mora naučiti umiriti in zaspati. tudi odrasli se uležemo, zapremo oči in zaspimo - vsaj naj bi. ne pademo med potjo do spalnice v komo. In ko praviš ... ne glede na to, kdaj gresta spat. To je pa sploh fauš in zato je, kot je.Red, draga moja, red. Otroku je potrebno ustvariti nek bioritem in to se le z redom. Pa vikend gor ali dol. Če morata vstati ob šestih zjutraj, potem sorry, nimata kasneje kot ob 20. uri kaj delati izven postelje. Nima veze, spita, ne spita. V posteljo, ugasnit luč in verjemi, bosta zaspala. Če ne danes, ne jutri, pa pojutrišnjem. Samo malo napora boš pa vseeno morala vložit. Ti boš odločila. Ni fenomena, da bi kateremu toliko staremu otroku zadoščalo6-7 ur spanca na dan. Ga ni. Je le lenoba staršev.
Citiraj
BFS
Ne bit pametne!!!

Pac eni otroci nocejo in nocejo zaspat!

Nasa ni spala ze v porodnisnici, budila se je na slabi 2h, zdaj je stara 3 leta, in se ene noci ni spala cez celo noc!!! Ona bi tudi sla spat okol 23h...

Kot otrok je izredno pridna, vse sama naredi, ko je zvecer cas za spat se ona umije in uleze zaspi pa ne!!!

Sin je star 4 mes, on spi pa po 8h...

Tako da je to cist odvisno od otroka, ne pa kurcat starsa sa ni sposoben spravit otroka spat!
Citiraj
red mora bit
Ja madona, če še otrok ne znaš spravit spat, potem pa res ne vem.
Citiraj
tako navajen
Sin je star 17 let in ob pol desetih je že totalno v komi.
Ko je bil majhen je bil do osmih vedno v postelji. Vstaja vedno zelo zgodaj, ne glede na dan.

Ne morem si predstavljati da bi majhen otrok skakal okoli ob enejstih zvečer, zjutraj pa šola, pa saj potem ne more niti razmišljati, kaj šele kaj drugega.

Tvoji otroci se obnašajo točno tako, kot jim dopuščaš! ne popuščaj in uvedi red!
Citiraj
neprespanka zaspanka
Kot moja dva. Razen če sta zelo zelo utrujena. Sicer pa bi imela ju-hu-hu do polnoči, čeprav sta komaj začela v šolo hodit, zjutraj pa ne moreta vstat. In tako vsak dan.Sta v prvi triadi. Ne glede kdaj gresta spat, ne zaspita do cca. 23h, zjutraj pa morata vstati ob 6h. Popoldne sta zato sitna.To mi počasi že načenja živce ker se nič ne spremeni. Kako je pa pri vas? Kako to uredite?

Našla sem tudi neko strokovnjakinjo glede spanja. Ne vem če lahko tole objavim, da ne bo reklama, ampak sigurno je še kdo čigar otroci imajo iste težave pa morda lahko ona kaj pomaga.

https://mail.google.com/mail/?shva=1#in ... 953f09e3f0
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.