Odgovori: Naporen enomesečnik

Pregled teme
mačkaj
jaz vem o čem govoriš- naš je bil sicer OK do goste hrane, potem pa tako kot ti pišeš.
kot prvo sem dala starejšega v vrtec in dopodan spala z malim, skoraj vsak dan. to mi je bila zmaga.
potem sem dala na stran 50€ mesečno, da mi je ena gospa 2x mesčno spucala stanovanje. ostalo sem delala jaz. sedaj ko sem že v službi je vse to toliko bolj vredno. mail ne spi, z možem se ponoči menjava, včasih sva oba kot zombi. sem in tja ga dava za čez noč k babici, se ga na srečo ne brani.ko dežura mož, jaz spim v drugi sobi, da me ne moti večnjo javjkanje in premetavanje po posteljici.
star je že 1,5 let, pa še nič bolje s spancem- mislim je ne več, ampak duda, čaj vsaj 4-5x na noč!!!! dan za dnem.... BO BOLJE, bo že prespal celo noč. kaj mi pa preostane? to je edino, s čimer se lahko tolažim. aja, pa res si kupi na bolhi ali moj album kakšen sling ali kenguruja za potem. to se je pri meni tudi ok obneslo, čeprav je bil težek, pa ga dolgo ne moreš nosit- do kakšne ure recimo.
Citiraj
mamica 2 otrok
kje imam moža? dela do 17 ure in ne, ne zasluži veliko tako da si pomoči ne morem privoščit.
Citiraj
šolarke?!?
Citiraj
šolarke?!?
frišna iz Šole za starše je napisal/a:
Gre pa za isti foro - otrok je navajen utesnjenosti iz maternice, a ne?!?
Ma, saj ne vem, a ti sploh razumeš za kakšno povijanje gre?
Citiraj
frišna iz Šole za starše
Oprosti, ampak to, da založiš posteljico, ali pa to, da dojenčka na tesno poviješ, je pa zame ogromna razlika.
Citiraj
šolarke?!?
frišna iz Šole za starše je napisal/a:
Ma, dobro ženske, ne pretiravajte! Ideja o povijanju otrok je že stara, prav tako kot kakšni slingi in podobne fore. Otroka ne poviješ tako, da mu zastaja kri, nooo!!! Gre pač zato, da je otrok bil v maternici precej omejen v gibanju in mu je takšna omejenost gibanja precej dobro poznana in se večina dejansko prej umiri. Obstajajo filmčki kako otroka zaviješ, npr. novorojenčka v tetra plenico. Skratka - to ni ravno neka neumnost in nekaterim res pomaga, da se hitreje umirijo, čeprav ste nekatere silno pametne! Pismo no, a v šoli za starše pa so vam rekli, da otrok naj ne bi imel preveliko posteljico, pa da jo je treba založit, da se otrok v njej ne počuti izgubljenega? A to je pa od kje?!?
Joj no, a logike ne znate uporabljat?!? Sicer pa - šola za starše ja,...marsikaj je uporabno, je pa tudi kakšna bedarija tam - nam je npr. pediatrinja zatrjevala, da otrok prve tri dni po rojstvu NI LAČEN. Ja, madona, no...najbrž ji je kateri to povedal, a ne?!? Pa ne vem, kaj potem nekateri toliko tulijo? Eh ja...če ima zdravo donošen otrok sposobnost preživetja tri dni brez vsega (ker mama npr. toliko časa še nima mleka), ni ravno isto, kot pa da ni lačen!... eh, brezveze...
Citiraj
frišna iz Šole za starše
Ja, če človeka res dobro na tesno zvežeš, da komaj še diha in mu kri komaj še kroži po telesu, potem se res umiri. Čudno, da nam tega nasveta niso dali že v Šoli za starše, ko je tako uporaben. Tam so pa samo nakladali o nekem crkljanju, pa stiku z otrokom, pa pogovarjanju, pa uspavanju, pa takih zamudnih in neučinkovitih zadevah.
Citiraj
si nora
esfdgvdffr je napisal/a:
Ideja o tesnem povijanju otrok? Kaj pa je sedaj to? Menda je cele ne poviješ, tako kot so to delali včasih in menda še delajo v Rusiji? Zato da se jim upočasni krvni obtok? Upam res, da kdo ni spet privlekel na dan te nore ideje, ki ima za posledico divje pijančevanje in ostale psihične probleme v odrasli dobi?
Še vedno pa ne vemo, kje ima avtorica moža.
Citiraj
esfdgvdffr
Te razumem :)
Imam skoraj identično stara otroka - 28 mesecev in 9 tednov. Ta velika mi je od prvega meseca dalje prespala vse noči v kosu, ta mala se prebuja za hranjenje cca. 2x nočno. Ob 7ih zjutraj je pa seveda ta velika vsa naspidirana in pričakuje, da bom vstala in se ukvarjala z njo (kar seveda storim, kaj pa naj, heh).
Ta mala prav tako zaspi ok. 22ih in čez dan ne spi kaj dosti. Še v vozičku mi ponavadi spi le v eno smer, ko se vračava, pa že zvedavo gleda.
Naša se je pri spanju precej umirila, ko sem iz prehrane popolnoma črtala kravje mleko (jo polno dojim) - prej je imela tudi kar izrazite krče in napenjanje. Prav tako jo umiri tudi "spalna vreča"(http://www.puckababy.com/ - kupila v Pikapolonici), ki jo zelo omeji pri gibanju - veliko hitreje se v njej umiri in zaspi . Ali pa vsaj umiri :)
Zdaj smo ji namestili tudi vrtiljak nad posteljo (za čez dan) - pa se tudi s tem za nekaj časa zamoti.
Pa sleepy wrap imam, in mi je tudi dve uri že prespala notri, jaz sem pa nekaj malega postorila po hiši.
Priporočam ti tudi knjigo "Najsrečnejsi dojenček daleč naokoli" - nekaj takega. Čisto na novo izšla, dobiš kakšno pametno in novo idejo, kako pomiriti otroka. Jaz sem jo dobila v naši knjižnici. Tu sem tudi dobila idejo o tesnem povijanju otrok, ki naši dejansko pomaga.

Pa srečno :)
(Ps. prosti čas zase?? Ja, le kaj bi to bilo???)
Citiraj
pomagaj si sama, če od desca ni nič
Pa dobro, in kje imaš moža? Če ga nimaš ali je neuporaben, potem bi si jaz na tvojem mestu najela nekoga za gospodinjska opravila. Če je mož cele dneve zdoma zaradi 'nujnih del v službi', potem gotovo dovolj zasluži, da bo plačal pomoč.
Citiraj
mamica 2 otrok
razumevajoča hvala za prijazne besede in nasvete
Citiraj
razumevajoča spet
Danes so zgleda tukaj neke kokoši, ki napadajo vsakega, ki se oglasi s kakšno težavo. Ignoriraj jih in se ne obremenjuj z njimi.
Tudi sama sem imela podobno situacijo in te prav dobro razumem. Take izčrpanosti nisem čutila nikoli prej in nikoli kasneje. Tudi sama imam 2 popolnoma različna otroka in vem, da je to možno. Nekateri ljudje imajo pač srečo in imajo 2 pridna oz. vodljiva otroka in mislijo , da so najboljši starši na svetu. V svoji slavi ne vidijo, da je to zgolj slučaj in niso popolnoma nič prispevali k temu.
Posvetuj se z babico ali pa poskušaj kaj spremeniti. Mogoče mu je vroče, sleci ga, kadar je vroče ga imej samo v pamperski, mogoče res pazi s kavo ali kakšnim čajem. Predvsem pa poskrbi, da se vsaj čez vikend, ko je verjetno mož doma, dobro naspiš.
Srečno !!!
Citiraj
mamica 2 otrok


ostalim hvala za podporo

zate ki pa si tole napisala....nimam besed!!
ne otrok ne spi celo noč..spi od 22 ure dalje in se čez 2 uri zbudi in hoče jest...to mi vzame pol ure...vmes pojoka in me zbudi...potem se zbudi večji otrok..in tako naprej...vsega skupaj prespim 3 urce!!!!in potem me čaka zelo naporen dan, brez pomoči, z zelo napornim 1 mesečnikom in 2 letnikom ki me hoče zase!!moram skuham, pospravit, dat večjega spat in to vse ob dojenčku ki noče spati!!!oziroma spi če ga zibam kar pa ne morem početi ves čas če moram kaj drugega naredit....
tega ne moreš razumet ker niti pribljižno nisi bila na mojem mestu zato prosim ne spuščaj tako podle komentarje da smo nesposobne ker več kot več ne moreš dati !!!!!!!!!
Citiraj
creativa
če grem računat za nazaj, si lahko srečna, da ti vsaj toliko spi...moj je spal vsega skupaj 45 minut....pa to od rojstva naprej :( pa mine...zdaj pa je zaspanček prvega razreda in otrok, ki te pusti zjutraj spati in ne teži
Citiraj
diREktNA
Imaš otroka sama, ali ju imaš skupaj z možem? On samo v službo hodi, ali ti pomaga kaj doma?
Citiraj
razumem te
Zelo te razumem, moja druga hčerka je bila enaka, ponoči lepo spala, čez dan nič. Čez dan sem jo imela doma kar v slingu, da sem lahko sploh kaj skuhala in postorila, popoldne pa samo voziček, voziček, voziček ... s ta večjo na igrišče, tamala v vozičku ali na rokah ... pa je šlo. Nekaj mesecev sem bila kot zombi, ker res nisem imela niti 5 minut, da bi spila kavo, ampak bo bolje, bo. Tolaži se s tem, da je poletje in boste lahko veliko zunaj, in zdrži. Srečno! Pa če le lahko dobiš kakšno varstvo, izkoristi in pojdi za kako uro zadremat.
Citiraj
lili777
Taka je bila naša prvorojenka. Druga je sedaj fuuul bolj mirna, več spi, skratka lažje je z njo.
Ker imamo babico le eno, živi daleč, tudi nima časa za vnuke sploh, občasno pokoristimo varuško...
Nam je zelo pomagal tudi voziček v stanovanju...
"Zahtevni" otroci so res zahtevni in če bi meni kdo to razlagal, kako je en otrok lahko "naporen" ne bi verjela, če ne bi imela izkušnje. Naši dve punčki sta kot dan in noč. Sta pa enako stari :).
Ampak tolaži se s tem da ti spi vsaj ponoči, to je res zlata vredno!
Citiraj
ne razumem te!
jaz te pa ne razumem! Dojenček ti ponoči spi, res da žele od 22. ure dalje, ampak ti spi, halooo, veš kaj je to, vredno zlata, tudi ti lahko celo noč spiš!!!

čez dan ti tudi spi, seveda ti spi, celo dve uri skupaj...madona no, pa kaj bi ti rada, da bi sam spal in jedel...zakaj se ti meša, zakaj nimaš nič časa zase...organiziraj se punca in bo vse v redu, vzemi se v roke in uzivaj v porodniški in otročkih!!! Bolj boš ti sitna, zoprna, bolj bosta taka otroka.

Moja otroka do enega leta nista ponoči skoraj nič spala, tudi čez dan, pač taka otroka sta bila, veš kako je, če ponoči ne moreš spati...to je ta znoret, ne pa tole tvoje...pa sem vse preživela, smo pač počivali, spali, ko sta otroka, drugače pa veselje in pozitivnost in otroci rastejo in kmalu vse mine, mame pa itak vse preživimo.

kako ste ene razvajene, nesposobne do konca, res, pa brez zamere, jamraš, ko ti otrok celo noč spi in tudi čez dan spi po 4 ure...ne skupaj, po obrokih, ampak spi pa ti...kaj bi sploh rada???
Citiraj
mamice pretiravamo
mamica 2 otrok je napisal/a:
Vzeti moraš v zakup, da mamice rade pretiravamo. Moj sin je bil kot dojenček glede spanja katastrofa in večkrat sem se zalotila, kako odštevam minute do naslednjega spanja. Mnoge moje prijateljice pa so se hvalile, kako njihovi spijo vso noč in kako brezskrbna so njihova življenja. Nekaj mesecev pozneje, ko so že zdavnaj pozabile na te pogovore, pa so se recimo potožile, kako se otrok zbuja na vsaki dve uri, ena od prijateljic je zaradi stresa, neprespanosti in trmastega otroka celo padla v depresijo in se še zdaj pobira.
Citiraj
različni otroci
Pri nas se je v tem obdobju spalo od 21-22 do 6h brez bujenja. Čez dan pa parkrat po pol do ene ure, včasih po dve skupaj.
Znankin pa noče/ne more spati , ponoči se večkrat zbuja, čez dan pa menda ne zaspi več kot 2x po pol ure. Tudi njen spi v vozičku. Pomaga si tako, da ga čez dan tudi v stanovanju položi v voziček in malo gunca. V tem primerju je precej boljše. Poskusi.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.