Forum.Over.Net

Odgovori: Tartufi

Pregled teme
svežedomače
Se prav zabavam. Madonca pa sej mate prave fetiše na te smrdljive gomolje:))) Ja pa še preplačate to packarijo in bog si ga vedi kaj vse gostinci natlačijo v jedi, ki ste jih prepogosto preplačale . Ampak bistvo je, da se same sebi zdite hudo razgledane fancy dame.
Mi je pa smešno tole, ker sem že dolgo na monu ampak ponavadi zelooo neopazna v debatah pri smrdljivčkih ste me pa čist zbombardirale. Še dobro, da imam vedno drugačen nik, ker bi me verjetno kakšna zaprisežena ljubiteljica tartufov prišla domov prebutat.

SVEŽA DOMAČA ZELENJAVA RULS:)))
Citiraj
Soncka
angora zajklja je napisal/a:
Tole je pa res, žal.

Drugače pa se ne da z eno besedo opisat okusa, ker ga vsak dojame malo po svoje in seveda je odvisno ali gre za belega ali črnega, svežega ali konerviranega, v tartufati ali morda samo s šampinjoni, vsakič je malo drugačen.
Meni recimo sveži ful dišijo, v tartufati pa po nafti. :)
Citiraj
ma deeej
svežedomače je napisal/a:
:))) Ma si smešna, veš:))
Citiraj
angora zajklja
svežedomače je napisal/a:
Ma oprosti, tudi tvojo opevano zelenjavo dobiš zmrznjeno od ete in s-budgeta in kaj je to kak big deal? Koliko veš o tartufih ni znano iz tvoje pripovedi in me v bistvu to sploh ne zanima, govoriš o njih zaničujoče in podcenjujoče, delaš polemiko in bildaš svoj ego. Več kot o tvojem okusu za hrano ta sestavek pove o tebi kot o karakterju.
Citiraj
svežedomače
Ah dajte no dramatizirat s temi tartufi, dobiš jih v omakcah v vsaki bolje založeni trgovini in kaj zdaj big deal. Verjetno vem o teh gomoljih več kot vidve skupaj, pravim le da pač meni osebno niso nič posebnega. Rada imam zelo raznolike jedi in nove okuse tako, da me žal tlačita v napačen predal.
Citiraj
angora zajklja
ma deeej je napisal/a:
Ona bi rada povedala, da je back to the nature, češ zdravo je samo domače, borno, revno, čim manj. V resnici ne ve, da je tudi tartuf isto kot krompir, zelje, korenček, samo da je zaradi svoje redkosti in načina iskanja in pridobivanja pač drag.

Škoda za tako miselnost. tudi kuhar s 50 zvezdicami, kot vsi mi ostali, ki nimamo teh zvezdic, se vedno vračamo k jedem naše mladosti, ki so bile skuhane s posebno ljubeznijo in ga ni argentinskega bika, da bi imel boljši okus kot jed, ki nas spominja na dom. to pa nima nobene veze s preprostostjo ali ceno.
Nekdo, ki so mu v srcu ostali istrski fuži s tartufi bo pač v stavek ki ga je izrekel kuhar vrinil te fuže namesto tiste zelenjavne mineštre, no...
Citiraj
ma deeej
svežedomače je napisal/a:
Saj tartuf je tipična istrska jed. Bolj naravna je že težko. Si že kdaj slišala, da se jih da vzgojiti??? Jurčke, tartufe, lisičke...NOPE, se jih ne da. Torej??? Sploh ne vem kaj bi rada povedala.
Citiraj
svežedomače
Mešanica vonja po staranem siru in morda res po okusu nekaj kot orehi. V vsakem primeru za moje pojme preritiravanje, saj je toliko dobrot, ki zame osebno presegajo te velecenjene gomolje (smrdeč krompir pač:) Zadnjič je eden najbolj priznanih slovenskih kuharjev modro dejal, da je ni hrane, ki bi po okusu za njega presegala dobro narejeno zelenjavno enolončnico s svežimi sestavinami iz domačega vrta. Če je to rekel človek s tistimi zvezdicami, ki je poskušal vse možno svetovne jedi potem lahko mirno spimo in uživamo v naših tipičnih domačih jedeh. BTW zelo se strinjam z njim, preprosto in zdravo je najboljše.
Citiraj
pravi tartuf
... mora imet vonj po postanem štumfu.

Okus ima pa po afrodiziaku :)
Citiraj
Borat
vilid je napisal/a:
Res en tak nedoločen, težko razložljiv. Nekako po orehih s sladkim priokusom.
Citiraj
vilid
fruht je napisal/a:
Ne znam razložit.
Citiraj
Borat
Vonj še kar, okus pa ne.
Citiraj
jp.
Tartuf je božanski samo bel. Črni je BV.
Citiraj
fruht
Kak okus sploh imajo?
Citiraj
vilid
Sem se jih preobjedu, zaradi prepogostega konzumiranja.
Citiraj
tartuf
Kaj pa tartufi, vam dišijo ali ne?
Mmmm jaz sem zasvojena z njimi, samo kaj ko so tako dragi.:(
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo Google reCAPTCHA storitve.