Odgovori: Prometna nesreča

Pregled teme
ursikamala nepr.
Hvala, sem že pobrskala. Kljub temu, da sem vesela, da ni bila vpletena moja bivša sodelavka, vseeno globoko sočustvujem s svojci. Si ne predstavljam bolečine ob izgubi otroka, kaj šele treh:(
Citiraj
Pikicaintonček
Ne, inicialke njihovih priimkov se začnejo na A (Arn...) - sicer pa lahko njihove slike itd vidiš na naslovu Slovenskih novic
Citiraj
ursikamala nepr.
semsoseda je napisal/a:
Mihaela? pa ne da je inicialka njenega priimka B? hope not:(
Citiraj
inseje..
in se je že obesil - z rjuhami
Citiraj
mislm
Mislim, da je pisalo, da je povzročitelj nesreče zdaj v psihiatrični bolnici.
Citiraj
semsoseda
kako nekateri pametujejte, resno, izmed vseh komentarjev na to temo sta mogoče primerna in solidna kvečjemu dva, trije, ostali - brez komentarja.

Sama ne bom pametovala,napisal bom samo svoje misli. Ne da se z besedami opisati žalosti in trpljenja, ki jo oz. ga sedaj prestaja družina pokojnih in njihovi svojci, prijatelji. Sem soseda in ne morem vam opisati občutka, ki trga moje srce. Tudi sama jočem, ko se spomnim na dogodek, jočem, ko vidim vso skrušeno mamico teh otrok, jočem, ko vidim njihovo babico, strica, teto, bratrance in prijatelje. Neizmerna je žalost, ki ne bo nikoli minila. Prav bojim se jutrišnjega dne, ko bo pogreb. šele takrat bo namreč mamica dojela, da je to resnično slovo. Šele takrat, ko bodo pripeljali bele žare in jih položili v grob. Kaj bo znjo in njenimi najbližjimi takrat, si ne znam predstavljati. Meni vem, da se že sedaj trga srce, saj sem vse - pokojne dobro poznala.

Naj jim bo lahka zemlja, naj počivajo v miru.

Za povzroćitelja pa nimam besed. Marsikaj bi v tem trenutku naredila z njim, a kaj, ko teh otrok ne bi več obudila v življenje. Zato samo upam, da bo trpel in še enkrat trpel, čeprav vem, da bo z njim trpela nič kriva njegova družina. Žena je bila pri žalujoči družini, da bi se jim opravičila, a je niso sprejeli. Tulila, ne samo jokala je ,ko je odšla. Jo čisto razumem, še bolj pa razumem trpečo družino.

Vsem želimo obilo poguma v spopadanju z novimi dnevi, ki bodo prihajali, pokojnih pa ne bo več. Marica - držim pesti, da zdržiš, tudi tebi babica in brat, Mitja - tudi tebi bo nekoč zopet posijalo sonce, čeprav vem, da tako močno kot je sijalo sedaj, ko si imel ob sebi drago Mihelo, nikoli več ne bo sijalo.
Citiraj
včeraj
Včeraj sem pa poslušala na enem radiu, kako se je oglasil en 'frajerčina' in PROSIL nasprotno, da naj nehamo voziti tako počasi, ker da se drugim mudi in potem je še pol ure razlagal, kako da delamo gnečo po cesti, sploh da se 'userjemo' če je mičkn dežja ali snega in da vozimo kot polži in podobno.

To so tiste frajerčine, ki se duvajo na cestah, blendajo in norijo na cesti, robantijo in pizdijo, če voziš po pravilih................
Citiraj
pretreslo me je
V tem primeru in v vseh primerih, kjer nesrečo povzroči norec in umre človek, umrejo nedolžni ljudje, bi jaz predpisala kazen za umor!!! Za vsakega človeka, ki umre, bi povzročitelj dobil 30 let. V tem konkretnem primeru bi torej dobil 120 let zapora!!!!!
Dokler ne bo takih primernih kazni, bodo norci še kar noreli in morili po naših cestah.
Očeta mi je na cesti ubil pijanec, ki ni dobil niti minute kazni, ker je imel zveze na sodišču...

Ubogi ljudje, uboga mama!!!
Iskreno sožalje!
Citiraj
Asya
Groza, res. je napisal/a:
Se popolnoma strinjam. In malo prevečkrat se dogaja, da so povzročitelji hudih nesreč s smrtnim izidom pred leti že nekoga ubili z vozilom.
Citiraj
Groza, res.
Vest gor ali dol - kdo je takemu človeku, ki je nekoga že enkrat povozil do smrti, sploh še spustil za volan? Kdo mu je izdal vozniško?!?

Groza, res, nepredstavljivo, kaj morajo bližnji preživljati...
Citiraj
it
Pred leti je povozil svojega otroka... ja Jezus, ja kaj pa je bilo, kako pa se je lahko to zgodilo...

Meni bi se zmešalo, če bi povozila svojega otroka...

N.
Citiraj
točnoto
špoc je napisal/a:
Pred leti je povozil svojega 2 leti starega otroka do smrti,da se razumemo...Zdaj ubil še 3 ljudi...Imel je nov avto, ki ga je dobil ravno včeraj. Po tisti cesti pa verjemite, da niso vozili 50, kvečjemu 1x več, ker tako vozijo.
Če pa duša tega človeka vzdrži breme 5 duš (eno še nerojeno bitje), pa...no comment.
Citiraj
Se strinjam
Soncka je napisal/a:
Se strinjam.
Citiraj
hm ja no...
it je napisal/a:
zelo lepo napisano, si želim, da bi čim več ljudi to prebralo in se malo zamislilo
Citiraj
hm ja no...
12349 je napisal/a:
vzrok nesreče je njegovo nepravilno prehitevanje
Citiraj
12349
No mercy je napisal/a:
Kje pa piše, da je povzročitelj divjal po cesti? Lahko da je prehiteval tovornjak, ki je vozil 40 na uro, on pa 50 na cesti, kjer je prehitevanje dovoljeno, voznica pa je pridivjala s 160 km na uro. Saj okoliščine niso jasne! Poznam primer točno take nesreče, kot jo opisujem zgoraj in kjer je bil povzročitelj voznik, ki je sicer pravilno pripeljal po svojem pasu, vendar pa je vozil 50 km na uro več kot je bilo tam dovoljeno. Tisti, ki je prehiteval, se enostavno ni imel časa umakniti, čeprav ni bilo na ovinku.

Dajte nehat pametovat, če ne poznate dejstev. Morda je tisti, ki je prehiteval, res tudi krivec, morda pa tudi ne.
Citiraj
katarina73
špoc je napisal/a:
to je bila torej dvojna sila. ne vem no ampak jaz ponavadi vidim ko kdo prehiteva in zabremzam če vidim, da obstaja možnost naleta. tista cesta pa ima levo desno njive/travnike ... ok ne bom pametna, nisem bila tam, ampak vseeno ... pitaj boga kaj se je dogajalo
Citiraj
it
Z vsakim trenutkom le poustvarjamo svojo notranjo realnost. Kdor v sebi trpi, teži k temu, da še drugi trpijo.

Ker je zaradi vsesplošnega in vedno bolj razširjenega stresa v ljudeh vedno več bolečine in trpljenja, se to odraža na naših odnosih.
Seveda si nihče ne želi občutiti bolečine, zato je na primer hitra in objestna vožnja eden izmed načinov, kako v sebi dvigniti raven adrenalina in s tem zmanjšati prag bolečine.
Kar pomeni, da je objestna vožnja za človeka, ki je poln bolečine, vir užitka in ugodja.

Seveda pa s tem oseba ne reši lastnih problemov, ampak jih le poglablja, dokler se ne zlomi in stori samomor.
Citiraj
ena od tam nek
špoc je napisal/a:
OMG! Nimam besed! Svojcem želim moči, da preživijo, živijo. Sploh si ne predstavljam, kako hudo in težko je povzročitelju!
Citiraj
špoc
Povzročitelj je pred mnogimi leti že povozil lastnega otroka na svojem dvorišču. Zdravnik, ki je bil na kraju nesreče, je po ogledu prizorišča vzel papirnate brisače, se zaprl v sobo in zjokal, saj kaj takšnega še ni videl. Volan je bil v prtljažniku.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.